در دنیای اطراف ما، وسایل و تجهیزات بسیاری زیادی وجود دارند که امکان شناسایی یکباره آن ها وجود ندارد. البته این قضیه نباید بهانه ای برای دست روی دست گذاشتن و عدم تحرک باشد. بهترین راهکار ممکن، شناسایی مجزا و جداگانه وسایل موجود می باشد. دقت بفرمایید که در این پایگاه و در این صفحه، منظور از اسباب و سایل، تجهیزات آزمایشگاهی می باشند. در این صفحه نیز قرار است به صورت خاص از یک وسیله آزمایشگاهی کاربردی سخن به میان آوریم. توصیه می کنیم ابتدا زمینه فعالیت خود را مشخص نمایید و سپس با مد نظر قرار دادن اقداماتی که باید انجام شوند، تجهیزات مناسب از جمله استوانه مدرج را تهیه کنید. نرمال لابو به عنوان یک مرکز پخش با سابقه، بنا دارد در نوشتار حاضر، به خوبی شما را با استوانه مدرج آشنا کنید. لطفا با همراه باشید و در صورتی که سوالی داشتید آن را با ما به اشتراک بگذارید. واحد پشتیبانی نرمال لابو آماده پاسخگویی به سوالات شما عزیزان می باشد. نخست باید معین کرد استوانه مدرج چیست و چه خصیصه هایی دارد. پس از این تیتر، شما را با کاربردها، انواع، مشخصات، دقت اندازه گیری و مباحثی از این دست آشنا خواهیم کرد.
استوانه مدرج یا مزور آزمایشگاهی یکی از وسایل و شیشه آلات آزمایشگاهی پرکاربرد است که شباهت زیادی به لوله آزمایش دارد. مزور دارای یک سر باز یک کف بسته تخت است که کمک می کند به راحتی بر روی سطح میز قرار گیرد. بدنه و کف مزور آزمایشگاهی مدرج ممکن است از شیشه یا پلاستیک باشد که بنا بر جنس آن، می تواند برای مقاصد مختلفی استفاده شود. در ابتدا (سر) استوانه مدرج آزمایشگاهی دارای یک آبریز برای ریختن ساده تر مایعات از داخل استوانه به بیرون است. به بیان دیگر باید گفت
استوانه مدرج و یا مزور که به زبان انگلیسی Graduated cylinder گفته می شود، یک شیشه استوانه ای شکل است که در طول آن دارای اعداد برای اندازه گیری حجم مایعات است. همانطور که از ظاهر این استوانه مشخص است بیشترین کاربرد را در آزمایشگاه ها و برای اندازه گیری دارد . استوانه مدرج به دلیل پایه هایی که در آن ساخته شده است به راحتی روی میز آزمایشگاه قرار می گیرد و همچنین انواع مختلف پایه ها برای آن ها طراحی شده و در بازار موجود هستند . لبه آن دارای برآمدگی است که به راحتی می توان مایع را از داخل آن خارج کرد . در قسمت بالا در استوانه مدرج یک عدد در مقابل عبارت exp قرار دارد که نشان دهنده ضریب انبساط استوانه در دماهای بالاتر است . مسلما با انبساط استوانه در محاسبه حجم مایع نیز خطای بیشتری وجود دارد و هرچقدر که ضریب انبساط کمتر باشد استوانه دقیق تر عمل می کند. یکی از پرکاربردترین وسایل آزمایشگاهی مزور یا استوانه مدرج می باشد همچنین از نظر ساختاری این وسیله شباهت بسیار زیادی به لوله های آزمایشگاهی دارد. به هر میزان که شناخت شما از این وسیله بالاتر برود، خرید و تهیه آن نیز راحت تر خواهد شد. به همین منظور اولین گام از خرید استوانه مندرج را به تحریر تیتر استوانه مدرج چیست، اختصاص داده ایم. نخست باید اطلاعات کلی پیرامون این محصول کسب کنید و سپس به فکر ابتیاع آن باشید. خریدی که از روی شناخت باشد، از همه جهات به صرفه تر خواهد بود.
دیگر بار پرسش اصلی این بخش را مطرح می کنیم و پاسخی به نسبه متفاوت به آن می دهیم. مزور یا استوانه مدرج چیست؛ برای اندازه گیری و انتقال حجم های مختلفی از مایعات مورد استفاده قرار می گیرد. کمترین قطر استوانه ی مدرج بیشترین دقت را در اندازه گیری حجم دارد. در مقایسه با فلاسکهای آزمایشگاهی مانند بشر، ارلن و بالنها بسیار دقیق تر هستند. استوانه های مدرج برای آنالیزهای حجمی کاربرد ندارند و به جای آن ها از فلاسکهای حجمی مانند(بالن و ارلن) یا پیپت حجمی (حبابدار) استفاده نمود. چیستی محصول مزبور را اینگونه نیز می توان بررسی کرد. مزور یا استوانه مدرج ابزار آزمایشگاهی است که برای اندازه گیری حجم معینی از مایعات مختلف به کار می رود. استوانه مدرج پایه گرد ساخته شده از شیشه پیرکس یا بروسیلیکات سه و سه دهم با تحمل حرارتی بالا می باشد. تعریف دقیق تر دیگری که می توان ارائه کرد، بدین صورت است.
استوانه مدرج یا سیلندریکی از تجهیزات شیشه ای آزمایشگاهی است. استوانه مدرج یا مزور دارای جنس های شیشه ای و پلاستیکی هستند. برخی دارای بدنه شیشه ای با پایه پلاستیکی اند که این امر منجر به قرار گرفتن سیلندر روی سطح میز می شود. از لحاظ ظاهری شکلی شبیه به لوله آزمایش دارد با این تفاوت که در قسمت زیرین دارای یک پایه می باشد. استوانه مدرج در اندازه های ده تا یک هزار میلی لیتری وجود دارد. مهمترین کاریرد این وسیله در اندازه گیری دقیق حجم مایعات و محلول ها می باشد ولی دقت اندازه گیری آن نسبت به پیپت کمتر می باشد. بیایید خرید استوانه مدرج آزمایشگاهی را از این دیدگاه نیز بررسی کنیم.
در آزمایشگاه ها همواره متصدی ها نیاز به استفاده از وسایلی دارند که به کمک آن ها قادر به سنجش و محاسبه مایعات باشند. یکی از وسایلی که همواره در محیط آزمایشگاه برای این منظور مورد استفاده قرار می گیرد مزور یا استوانه مدرج می باشد. این وسیله آزمایشگاهی از نظر ساختاری شباهت بسیار زیادی به لوله های آزمایشگاهی دارد. ساختار این وسیله به گونه ای طراحی شده که کاربر با کمک آن به راحتی قادر به انتقال مایعات باشد. همچنین کف مسطح آن این امکان را برای کاربر فراهم می نماید که بر روی هر سطحی قادر به استفاده از آن باشد. معمولا این وسیله را می توان با جنس پلاستیک و شیشه در بسیاری از آزمایشگاه ها یافت. وجود یک بخش آبریز کاربرد آن را بسیار راحت نموده است.
از این فرصت برای بیان حجم های رایج استوانه مدرج آزمایشگاهی استفاده می کنیم. استوانه مدرج دارای حجم های مختلفی است. از ده میلی لیتر تا یک هزار میلی لیتر متفاوت است. باید دقت شود که مزور های با حجم کمتر، دارای دقت بیشتری هستند. همچنین برای حجم های پایین، بهتر است از مزور های با حجم پایین استفاده شود. به همین دلیل لازم است قبل از انجام آزمایش، مزور را انتخاب کنیم. فاصله درجات نقش شده روی استوانه مدرج در اندازه های مختلف با یکدیگر متفاوت است پس هنگام خواندن حجم مایع درون آن می باید به این نکته نیز دقت کنید.
در پایان و با هدف جمع بندی مطالب، خلاصه ای از مهم ترین نکات مربوط به چیستی استوانه مدرج آزمایشگاهی را تقدیم حضورتان می کنیم.
استوانه مدرج (Graduated Cylinder) یا مزور (Measuring Cylinder)، ظرفی درجه بندی شده می باشد و به منظور انتقال نمونه ها به سایر ظروف و اندازه گیری از آن ها استفاده می شود. مزورهای آزمایشگاهی از جنس شیشه و پلاستیک و در حجم های مختلف ساخته می شوند که آن ها را برای کاربری های مختلف مناسب می سازد.
استوانه مدرج، که به عنوان مزور آزمایشگاهی نیز شناخته می شود، یکی از رایج ترین تجهیزات آزمایشگاهی است که برای اندازه گیری حجم مایع استفاده می شود. شکل استوانه ای باریکی دارد. هر خط مشخص شده بر روی استوانه مدرج نشان دهنده میزان مایع اندازه گیری شده است.
برای دریافت آخرین قیمت و خرید استوانه مدرج آزمایشگاهی، کافی است با واحد پشتیبانی نرمال لابو تماس حاصل فرمایید. همکاران ما آماده پاسخگویی به سوالات شما عزیزان می باشند.
اینکه تنها نام یک وسیله را بدانیم ولی از کاربردهای آن اطلاعی نداشته باشیم، سود و حاصلی برایمان به دنبال نخواهد داشت. پس لازم است در کنار شناسایی اولیه و فراگیری نام و انواع یک محصول، از کاربردهای آن نیز باخبر شویم. در این بخش به قدر کفایت در باب کاربردهای استوانه مدرج صحبت خواهیم کرد. چنانچه در حین خوانش مطالب این صفح ابهامی وجود داشت، لطفا آن را با ما در میان بگذارید.
این وسیله با ساختار خاصی که دارد به یکی از مهمترین شیشه آلات آزمایشگاهی تبدیل گردیده است. به طور معمول از مزور یا استوانه مدرج در آزمایشگاه ها برای تعیین اندازه مایعات و یا برای انتقال آن ها استفاده می نمایند. همانگونه که قید شد ساختار خاص این وسیله آن را نسبت به بسیاری از وسایل آزمایشگاهی کاربردی تر نموده است.
کاربرد استوانه مدرج در آزمایشگاه، اندازه گیری و انتقال مایعات است. به این دلیل که دقت اندازه گیری مزور از برخی ظروف آزمایشگاهی همچون ارلن و بشر بیشتر است، از آن برای اندازه گیری حجم مایعات از آن استفاده می شود. مزور در دو شکل گرد و شش گوش تولید می شود و برخلاف پیپت و بورت درجه بندی آن از پایین شروع می شود.
پس در یک کلام باید گفت کاربردهای استوانه مدرج از این قرار هستند: اندازه گیری حجم معینی از محلول ها، جهت مشخص کردن حجم اجسام جامد، دارای دقتی متوسط جهت اندازه گیری حجم مایعات.
در خلال مباحث کاربرد، مزایای این محصول را هم بررسی می کنیم. مزایای استوانه مدرج بدین صورت می باشند. دقت بالا استوانه مدرج از مزایای این محصول می باشد. میزان دقت در مزور های آزمایشگاهی نسبت به ارلن و بشر، بالاتر است و در شرایطی که دقت اندازه گیری حین آزمایش حائز اهمیت است، انتخاب مناسبی می باشد.
در پایان یادآور می شویم که نرمال لابو مرجع خرید استوانه مدرج با بهترین کیفیت و قیمت می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر لطفا با ما تماس بگیرید.
پس از مبحث کاربردها، اکنون نوبت بررسی انواع استوانه مدرج است. از یاد مبرید که به کارگیری لفظ استوانه مدرج، تنها بیان کننده یک کلیت است و شما می بایست با انواع آن آشنا شوید. هر آن کس که قصد خرید استوانه مدرج را داشته باشد، باید حتما انواع آن را شناسایی کند. نرمال لابو به عنوان مرجع فروش این محصول، به خوبی این کار را انجام داده است. با ما همراه باشید تا انواع استوانه مدرج را به شما عزیزان بشناسانیم.
درصد بالایی از استوانه های مدرج از دو جنس شیشه و پلاستیک طراحی شده اند . استوانه مدرج پلاستیکی که قطعا دیرتر شکسته و خراب می شود و همچنین ارزان تر و سبک ترهم هست اما ذکر این نکته لازم است که استوانه پلاستیکی دارای یک جنس مات است و اندازه گیری و خواندن اعداد روی آن قطعا خطاهایی را به همراه دارد . بنابراین اگر دقت حجم مایع مورد نظر برای شما اهمی ت دارد بهتر است که از استوانه شیشه ای استفاده کنید. اگر می خواهید از این استوانه برای اندازه گیری مواد شیمیایی استفاده کنید، مزورهایی که از جنس پلی پروپیلن هستند، در مقابل مواد شیمیایی و واکنش های احتمالی بیشترین مقاومت را دارند . البته مزور ساخته شده از این جنس مات است و می توانید از استوانه مدرج با جنس پلی متیل پنتان استفاده کنید که شفاف تر است . مزور در دو نوع در دار و بدون در نیز ساخته شده است که نوع در دار آن برای کم کردن خطرات احتمالی نقش موثری دارد.
استوانه مدرج یا مزور دو نوع می باشند: استوانه مدرج شیشه ای، استوانه مدرج پلاستیکی با توجه به شرایط کاری از نوع شیشه ای یا پلاستیکی آن استفاده می گردد. این استوانه ها از دو بخش استوانه ای یا اصطلاحا لوله و بخش پایه تشکیل شده اند. که دارای درجه بندی برای اندازه گیری حجمی از مایعات با سرعت و به آسانی می باشند. با تغییر قطر سیلندر شکل منحنی مایع در لوله تغییر می کند. این منحنی را کوژی سطح مایع با لوله(meniscus) می نامند. نکته ی قابل توجه در خواندن سطح مایع در استوانه مدرج، باید چشم مانند آنچه که در زیر نمایش داده شده به صورت مستقیم با آن قرار گیرد. سطح پایین منحنی به عنوان اندازه ی مورد تایید درنظر گرفته می شود. نرمال لابو این امکان را فراهم کرده است که از خدمات فروش استوانه مدرج به صورت آنلاین استفاده کنید و این محصول را در سریع ترین زمان تحویل بگیرید.
در یک کلام باید گفت انواع استوانه مندرج بدین صورت می باشند: استوانه مدرج رداژدار، استوانه مدرج ساده و استوانه مدرج پایه گرد.
استوانه مدرج شیشه ای: در گذشته بیشتر از استوانه مدرج شیشه ای استفاده میشد زیرا صنعت پلاستیک و پتروشیمی به اندازه فعلی پیشرفت نکرده بود. مزور شیشه ای نسبت به پلاستیکی دارای معایب و مزایای زیر است: مزایای مزور شیشه ای: دقت اندازه گیری بالاتر مقاومت شیمیایی بالاتر بیشتر بدانید : کمد دیواری معایب امزور شیشه ای: وزن زیاد شکننده بودن.
استوانه مدرج پلاستیکی: همانطور که در بالاتر گفتیم، استوانه مدرج پلاستیکی نسبت به استوانه های مدرج شیشه جدیدتر است. مزور پلاستیکی عموما از جنس پلی پروپیلن ساخته می شود زیرا این ماده دارای مقاومت شیمیایی بسیار بالایی است. البته به منظور افزایش شفافیت بدنه استوانه پلاستیکی مدرج از پلی متیل پنتن نیز استفاده می شود. مزورهای پلی پروپیلن به دلیل قابلیت اتوکلاو، قابلیت استفاده مجدد نیز دارند.
انواع حجم استوانه مدرج (یا حجم های مزور آزمایشگاهی): استوانه مدرج در حجم های متفاوتی از حدود ۵ تا ۱۰۰۰ میلی لیتر تولید می شوند که دقت انواع کم حجم تر به دلیل کاربرد آن ها، بیشتر از انواع پر حجم است. بدیهیست اگر نیاز به دقت بالایی در انجام آزمایشات خود دارید، باید مزور مناسب کار و آزمایش خود را انتخاب کنید.
در این تیتر نسبتا پرتمتراق، اطلاعات بسیار ناب و ارزنده ای را در مورد استوانه های مدرج آزمایشگاهی تقدیم حضورتان خواهیم کرد. بی شک این نکات در مسیر خرید، به شما کمک خواهند کرد.
استوانه مدرج یکی از شیشه آلات آزمایشگاهی بوده و دارای لوله ای بلند با سری باز و پایه ای با سر بسته برای قرار گرفتن روی سطوح مختلف می باشد. مزور های آزمایشگاهی به دو صورت شیشه ای و پلاستیکی هستند که در ادامه به توضیح مشخصات هر یک می پردازیم.
استوانه مدرج شیشه ای: مزور های شیشه ای در مقایسه با حالت پلاستیکی دارای مقاومت شیمیایی بیشتری می باشند و به دلیل شفافیت بیشتر نسبت به پلاستیک، خوانش اعداد بهتر صورت می گیرد و دقت بالاتری نیز خواهند داشت. در کنار مزایای ذکر شده، معایبی نیز وجود دارد، از جمله وزن بیشتر این استوانه نسبت به حالت پلاستیکی و شکننده بودن آن که دقت بالا کاربر حین استفاده را لازم دارد.
استوانه مدرج پلاستیکی: مزور های پلاستیکی معمولا از جنس پلی پروپیلن و پلی متیل پنتن ساخته می شوند که مقاومت شیمیایی قابل توجهی دارند و نسبت به استوانه مدرج شیشه ای، جدید تر هستند.
مشخصات ظاهری استوانه مدرج: استوانه مدرج لوله ای که کف آن بسته و سر آن باز است. مزور شباهت زیادی با لوله آزمایش دارد با این تفاوت که کف آن تخت است و می توان آن را روی سطح میز قرار داد. لبه استوانه مدرج دارای یک آبریز به سمت خارج است که موجب می شود ریختن مایع از آن به ظرف دیگر به آسانی انجام شود. پایه استوانه مدرج معمولا پهن است که باعث می شود به طور قائم روی میز بایستد.
ساختار و جنس استوانه مدرج: استوانه های مدرج بزرگ معمولا از پلی پروپیلن به دلیل مقاومت شیمیایی عالی و یا پلی متیل پنتن به دلیل شفافیت آن ساخته می شوند و آن ها را سبک تر و شکننده تر از شیشه می کند. اتوکلاو مکرر پلی پروپیلن آسان است. با این حال ، استوانه مدرج با این جنس توسط اتوکلاو بیش از حدود یک صد و بیست و یک درجه سانتی گراد بسته به فرمول شیمیایی ذوب می شود. به همین دلیل دمای بالای استریل سازی می تواند استوانه مدرج با جنس پلی پروپیلن را پیچ و تاب دهد و بر دقت تأثیر بگذارد. مزور آزمایشگاهی سنتی معمولا باریک و بلند است تا دقت و دقت اندازه گیری حجم را افزایش دهد. دارای پایه پلاستیکی یا شیشه ای و یک دهانه برای ریختن آسان مایع اندازه گیری شده است. مزورها دارای اتصالات شیشه ای آسیاب شده به جای دریچه هستند ، بنابراین می توان آن ها را با درپوش بسته یا مستقیما با سایر عناصر منیفولد متصل کرد. با این نوع استوانه، مایع اندازه گیری شده مستقیما نمی ریزد ، اما اغلب با استفاده از یک کانول خارج می شود. یک استوانه مدرج با سطح مایع در سطح چشم خوانده می شود، جایی که مرکز مینیسک خط اندازه گیری را نشان می دهد. ظرفیت معمولی سیلندرهای مدرج از ده میلی لیتر تا هزار میلی لیتر است.
بررسی یک نمونه خاص؛ مزور با ظرفیت ۵۰۰میلی لیتر (به انگلیسی : Graduated cylinder) یکی از ابزارهای آزمایشگاهی است که برای اندازه گیری حجم معینی از مایعات مختلف به کار می رود. این ابزار شیشه ای از یک لوله بلند و یک پایه یا ته گرد یا ته صاف تشکیل شده است که امکان قرار دادن وسیله را روی میز فراهم می سازد.دقت اندازه گیری این ابزار حجم سنجی از بورت و پیپت کمتر است و در کلاس های A و B ساخته می شوند. استوانه مدرج، استوانه مدرج رداژدار، استوانه مدرج ساده، استوانه مدرج پایه گرد، مزور، مزور گیلاسی، استوانه مزور مدل با ظرفیت ۵۰۰ میلی لیتر برای اندازه گیری حجم مایعات با دقتی متوسط به کار می رود. measuring hex base cylinder استوانه ای پایه دار به شکل شش گوش یا گرد که بر خلاف بورت و پیپت درجه بندی آن از پایین شروع می شود، از آن برای اندازه گیری حجم معینی از محلول ها استفاده می شود ونیز برای تعیین حجم اجسام جامد بی شکل نیز کاربرد دارد. استوانه مدرج رداژدار با درپوش، استوانه مدرج رداژدار، استوانه مدرج ساده، استوانه مدرج پایه گرد، مزور، مزور گیلاسی، استوانه استوانه مدرج یا سیلندر مدرج یک وسیله روتین از تجهیزات شیشه ای آزمایشگاهی است که برای اندازه گیری حجم مایع استفاده می شود. این استوانه باریک مدرج است و هر خط مشخص شده در استوانه مدرج (سیلندر) نشان دهنده مقدار مایع است که اندازه گیری شده است. استوانه مدرج بزرگ شیشه ای معمولا برای پلیمریپلیون برای مقاومت شیمیایی عالی یا پلیمتی پلیتن برای شفافیت آن ساخته می شود و آن ها را سبک تر و شکننده تر از شیشه می کند. پلی پروپیلن (PP) آسان است تا بارها اتوکلاو شود. با این حال، اتوکلاو کردن بیش از ۱۲۱ درجه سانتیگراد (۲۵۰ درجه فارنهایت) (بسته به فرمول شیمیایی: پلی پروپیلن معمولی تجاری، ذوب بیش از ۱۷۷ درجه سانتیگراد (۳۵۱ درجه فارنهایت)، می تواند سیلندرهای فارغ التحصیل پلی پروپیلن پیچ خورده یا آسیب برساند، I H N سیلندر سنتی معمولا باریک و بلند است تا دقت و دقت اندازه گیری حجم را افزایش دهد؛ آن دارای یک پلاستیکی یا شیشه ای است و یک سوپاپ برای ریختن آسان مایع اندازه گیری شده است. سیلندر فارغ شده با سطح مایع در سطح چشم خوانده می شود، جایی که مرکز منیسک خط اندازه گیری را نشان می دهد. ظرفیت های معمول سیلندرهای استوانه مدرج از ۱۰ میلی لیتر تا ۱۰۰۰ میلی لیتر است. سیلندرهای شیشه ای عموما دقیق تر از فلاسک های آزمایشگاهی و فنجان هستند، اما نباید آن ها را برای انجام تجزیه و تحلیل حجمی مورد استفاده قرار داد.
دقت مزور اگرچه از ارلن و بشر بیشتر است اما نسبت به پیپت و بورت دقت کمتری دارد. با توجه به اینکه حداقل اندازه گذاری های انجام شده بر روی بدنه مزور برابر با ۰,۱ میلی لیتر است، مقدار خطا برابر با ۰.۱ میلی لیتر خواهد بود. برای مثال اگر مقدار اندازه گیری شده برابر با ۳۱,۷ میلی لیتر باشد، خطای ۰.۱ میلی لیتر را نیز باید در نظر گرفت.
دقت اندازه گیری در این وسیله اگر بر اساس میزان دقت مزور یا استوانه مدرج قصد استفاده از آن را دارید باید بدانید که به طور معمول دقت آن یک محدوده بینابینی را شامل می گردد. به گونه ای که دقت این وسیله آزمایشگاهی به طور معمول از وسایلی مانند ارلن و بشر بیشتر و در نهایت نسبت به وسایلی مانند پیپت و بورت کمتر می باشد. معمولا کمترین میزانی که توسط این وسیله می توان مورد سنجش قرار داد معادل ۱/۰ می باشد. در نتیجه باید در نظر داشته باشید که بالطبع میزان خطا در این وسیله نیز معادل ۱/۰ می باشد. برای درک بهتر این جمله می توان اینگونه بیان نمود که در صورتی که مایع اندازه گیری شده توسط این وسیله معادل ۵/۲۵ میلیمتر باشد به طور حتم میزان خطای این محاسبه به میزان ۱/۰ می باشد که باید در محاسبات در نظر گرفته شود.
نحوه اندازه گیری: برای مطالعه دقیق حجم ، مشاهده باید در سطح چشم باشد و در انتهای منیسک سطح مایع خوانده شود. دلیل اصلی اینکه چرا خواندن حجم از طریق منیسک(پایین ترین جای منحنی) انجام می شود به دلیل ماهیت مایع در یک فضای محصور بسته است. طبیعتاً مایع درون استوانه از طریق نیروهای مولکولی به دیواره اطراف آن جذب می شود. این باعث می شود که سطح مایع بسته به نوع مایع درون سیلندر ، حالت محدب یا مقعر ایجاد کند. خواندن مایع در قسمت زیرین مقعر یا قسمت بالای مایع محدب معادل خواندن مایع در منیسک آن است. سطح مایع در پایین منیسک ، که مقعر است ، خوانده می شود. دقیق ترین قرائتی که می توان در اینجا انجام داد به دلیل اندازه گیری داده شده روی استوانه به ۱ میلی لیتر کاهش می یابد. از این رو ، خطای مشتق شده یک دهم کمترین رقم خواهد بود. به عنوان مثال ، اگر قرائت انجام شود و مقدار محاسبه شده ۳۶.۵ میلی لیتر باشد. خطا ۰.۱ میلی لیتر ، نیز باید شامل شود.
در این بخش نکات کار با مزور را بررسی می کنیم. همیشه از تمیز بودن استوانه مدرج خود اطمینان حاصل کنید زیرا ممکن است وجود آلودگی در مزور باعث ایجاد واکنش های شیمیایی با مایع مورد آزمایش شما شود. در انتخاب مزور مناسب برای کار خود به این نکته توجه داشته باشید که فاصله درجات در مزورهای مختلف ممکن است متفاوت باشد. به همین دلیل باید با توجه به مایعی که می خواهید اندازه گیری کنید حجم و نوع استوانه خود را انتخاب کنید. نحوه صحیح و ایمن ریختن مایعات در استوانه به این صورت است باید آن را با یک دست بگیرید و با کمک دست دیگر، مایع را در درون ظرف بریزید. در هنگام کار با مزور آزمایشگاهی به این نکته دقت کنید که زمان انتقال مایعات به داخل استوانه، اجزای حساس بدن از جمله صورت را در نزدیکی آن نباشد. زیرا ممکن است در صورت شکستن استوانه و ریختن مایع بر روی صورت، دچار آسیب دیدگی شوید. پس از استفاده از مزور، آن را با مواد شوینده کاملا شستشو دهید و به صورت برعکس در قفسه مورد نظر قرار دهید تا برای استفاده های بعدی کاملا خشک شود.
نکات مهم در هنگام کار با استوانه مدرج: آزمایشگاهی قبل از کار باید استوانه مدرج کاملا تمیز باشد و پس از پایان کار لازم است آن را تمیز کنید زیرا وجود آلودگی ممکن است باعث ایجاد واکنش های ناخواسته شیمیایی گردد و در نتیجه حاصل، تاثیر می گذارد. پس از شستن استوانه مدرج آزمایشگاهی، آن را به شکل برعکس بگذارید تا خیس باقی نماند. نحوه درست ریختن نمونه در استوانه مدرج به گونه ای است که باید مزور را با یک دست به صورت ثابت نگه دارید و با دست دیگر به آرامی محلول را داخل آن بریزید. پیشنهاد می شود حین کار با نمونه های آزمایشگاهی از دستکش استفاده شود و کاربر صورت خود را به ظروف آزمایشگاهی نزدیک نکند، زیرا ممکن است وسایل دچار شکستگی شوند و باعث آسیب دیدن شخص می گردد.
نحوه خواندن عدد روی مزور یا استوانه مدرج: به دلیل وجود پیوندهای هیدروژنی در بیشتر مایعات، لبه و قسمت بالای سطح مایع در مزور، به سمت بالا آمده و به شکل مقعر در می آید. به همین دلیل برای اندازه گیری دقیق حجم مایع باید قسمت مقعر آن را به عنوان سطح کل مایع در نظر بگیریم. برای قرائت این مقدار باید چشم در تراز سطح مورد نظر (نه بالاتر و نه پایین تر) قرار داشته باشد تا خطای شکست نور و خطای دید انسان بر اندازه گیری حداقل تاثیر را بگذارد. در تصویر زیر می توانید نحوه صحیح قرائت مایعات در استوانه مدرج را مشاهده کنید.
محلول های آزمایشگاهی که در مزور قرار می گیرند، به صورت مایع هستند و به دلیل اینکه اکثر مایعات دارای پیوند هیدروژنی هستند، قسمت بالایی سطح نمونه به صورت مقعر می شود و برای خوانش دقیق عدد حجم نمونه از روی درجه بندی استوانه، لازم است قسمت مقعر را در نظر بگیریم و چشم کاربر به صورت مستقیم و هم سطح با نمونه باشد تا خطای دید به حداقل ممکن برسد.
برای خرید استوانه مدرج شیشه ای باید به چند نکته دقت کنید تا بتوانید بهترین و مناسب ترین مزور مناسب کار خود بپردازید که در ادامه به آن ها می پردازیم. در رعایت این موارد حتما دقت کافی را داشته باشید.
شما می توانید برای خرید مزور شیشه ای به فروشگاه نرمال لابو که خود تولید کننده ظروف شیشه ای آزمایشگاهی است سر بزنید و محصول مورد نظر خود را با قیمت و کیفیت مناسب تهیه کنید. از اینکه با مطالعه این مطلب با ما همراه بودید از شما متشکریم و امیدواریم این مطلب برای شما مفید و کمک کننده بود باشد. در صورت تمایل می توانید برای مطالعه مطالب مشابه به بخش مقالات ما در سایت نرمال لابو مراجعه کنید.
در بحث فروش استوانه مدرج (مزور) باید بر حسب کاربرد و شرایط کاری از نوع مناسب آن استفاده نمود. در نتیجه در هنگام خرید مزور استوانه مدرج دقت کنید تا بتوانید محصول مورد نظر خود را خریداری کنید. فروش استوانه مدرج و سایر ظروف آزمایشگاهی در فروشگاه نرمال لابو به صورت اینترنتی بوده و محصول خریداری شده بعد از پرداخت ارسال خواهد شد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد نحوه خرید از نرمال لابو می توانید راهنمای خرید را ببینید. همچنین برای دریافت اطلاعات تکمیلی از استوانه مدرج شیشه ای و استوانه مدرج پلاستیکی به صفحات آن ها مراجعه نمایید.
نکات خرید استوانه مدرج: در شرایطی که دقت بالایی نیاز باشد، بهتر است از استوانه مدرج با قطر کوچک تر استفاده شود. بنا به حوزه کاری و نوع نمونه هایی که در آزمایشگاه با آن سر و کار دارید، مزوری با جنس مناسب انتخاب کنید. برای مثال اگر شفافیت ظرف برای شما حائز اهمی ت است، پیشنهاد می شود از استوانه مدرج آزمایشگاهی شیشه ای استفاده کنید. اگر مقاومت شیمیایی مزور برای شما اهمی ت دارد، بهتر است از مزور های پلاستیکی استفاده شود. اگر نیاز به استریلیزاسیون مزور ها باشد، لازم است به قابل اتوکلاو بودن محصول توجه شود.
خرید اینترنتی استوانه مدرج در دو نوع شیشه ای و پلاستیکی، همچنین در انواع مختلف امکان پذیر می باشد. در صورت عدم درج قیمت محصول با کارشناسان فروش تماس حاصل فرمایید.
نرمال لابو در زمینه فروش استوانه مدرج در انواع مختلف فعالیت می کند. استوانه مدرج در شرکت تمام کالا در دو نوع پلاستیکی و شیشه ای قابل خریداری می باشد. شما می توانید با انتخاب حجم و تعداد و براورد قیمت استوانه مدرج را براورد کنید. این بخش مخصوص فروش استوانه مدرج (مزور) و اطلاعات تکمیلی پیرامون آن می باشد. در صورت نیاز به سایر ظروف آزمایشگاهی بر روی آن کلیک فرمایید. شرکت نرمال لابو توزیع کننده و عرضه کننده ی انواع ظروف آزمایشگاهی از برندهای معتبر، به صورت تک و عمده می باشد.
فروشگاه نرمال لابو ارائه دهنده انواع شیشه های آزمایشگاهی من جمله استوانه مدرج یا مزور می باشد . شما می توانید برای خرید لوازم جانبی آزمایشگاه در انواع مختلف به صورت آنلاین اقدام فرمایید. پس از ثبت سفارش از طریق همین صفحه، محصول مورد نظر در اسرع وقت ارسال خواهد شد. برای کسب اطلاعات بیشتر و یا آگاهی از سایر تجهیزات آزمایشگاهی موجود به صفحه لیست قیمت شیشه آلات مراجعه کنید. محصول خریداری شده بعد از پرداخت ارسال خواهد شد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد نحوه خرید لوله آزمایش از نرمال لابو می توانید راهنمای خرید را ببینید.
حتی اگر با آزمایشگاهها در ارتباط نباشید، احتمالاً چهره مزورهای درجهبندی شده برایتان آشنا به نظر برسد. نقش این استوانه مدرج چیست؟ این لولهها که ممکن است از جنس شیشه یا پلاستیک باشند، اندازه دقیقی از حجم محلولها را به دست میدهند. درجه نقشبسته روی بدنه این لولهها از ۵ تا ۱۰۰۰ میلیلیتر است و با شفاف نشان دادن حجم مایع، خطای اندازهگیری بسیار کمی دارند. به همین علت، در زمره پرکاربردترین لوازم آزمایشگاهی به شمار میروند.
استوانه مدرج یا مزور (به انگلیسی: Graduated cylinder) یکی از ابزارهای آزمایشگاهی است که برای اندازه گیری حجم معینی از مایعات مختلف به کار می رود.این ابزار شیشه ای از یک لوله بلند و یک پایه تشکیل شده است که امکان قرار دادن وسیله را روی میز فراهم می سازد.دقت اندازه گیری این ابزار حجم سنجی از بورت و پیپت کمتر است. مزور های آزمایشگاهی در حجم های مختلفی طراحی می شوند و خریدار بر اساس کاربری و میزان استفاده از استوانه مدرج، جنس، حجم مزور و درجه بندی آن را تعیین می کند. استوانه مدرج در انواع آزمایشگاه های شیمی، زیستی، می کروبی، طبی و غیره برای انتقال نمونه های مایع و در صنایع و آزمایشگاه های تحقیقاتی جهت اندازه گیری حجم محلول ها کاربرد دارد. استوانه مدرج دارای حجم های مختلفی است. معمولا مزور های با حجم کمتر، دارای دقت بیشتری هستند و برای حجم های پایین، بهتر است از مزورهای با حجم پایین استفاده شود. فاصله درجات نقش شده روی استوانه مدرج در اندازه های مختلف با یکدیگر متفاوت است پس هنگام خواندن حجم مایع درون آن می باید به این نکته نیز دقت کنید. برای دقت حجم بر روی استوانه های مدرج در مقیاس هایی با ۳ رقم قابل توجه نشان داده شده است. سیلندرهای ۱۰۰ میلی لیتری دارای تقسیم بندی درجه بندی ۱ میلی لیتری هستند. همچنین سیلندرهای ۱۰ میلی لیتری دارای درجه بندی ۰.۱ میلی لیتری هستند. دو نوع دقت برای سیلندرهای مدرج وجود دارد. دقت کلاس A دو برابر کلاس B است. سیلندرها می توانند مقیاس های تک یا دوگانه داشته باشند. مقیاس های تک اجازه می دهد تا حجم را از بالا به پایین (حجم پر کردن) را بخوانید در حالی که استوانه های مقیاس دوگانه امکان پر کردن و ریختن (مقیاس معکوس) را می دهد. استوانه مدرج دارای حجم های مختلفی است. از ۱۰ میلی لیتر تا ۱۰۰۰ میلی لیتر متفاوت است. باید دقت شود که مزور های با حجم کمتر، دارای دقت بیشتری هستند. همچنین برای حجم های پایین، بهتر است از مزور های با حجم پایین استفاده شود. به همین دلیل لازم است قبل از انجام آزمایش، مزور را انتخاب کنیم. فاصله درجات نقش شده روی استوانه مدرج در اندازه های مختلف با یکدیگر متفاوت است پس هنگام خواندن حجم مایع درون آن می باید به این نکته نیز دقت کنید. در هنگام کار با استوانه مدرجِ شیشه ای و حمل و نقل آن مراقبت خاص لازم است زیرا لبه آن به سادگی در برخورد با اشیاء دیگر می شکند و به اصطلاح، لب پر می شود. برای جلوگیری از این مشکل گاهی یک حلقه محافظ لاستیکی در قسمت بالایی آن نصب می شود. اگر شما هم قصد خرید استوانه مدرج آزمایشگاهی را دارید، کافی است با ما تماس بگیرید. نرمال شما را در امر خرید به خوبی راهنمایی خواهد کرد.