advertise

پلیمر چیست و چه کاربردی دارد

پلیمر چیست

کاربرد پلیمر چیست؛ جنس پلیمر. در این مقاله از نرمال لابو کارشناسان این سایت قصد دارند مبحث پلیمر چیست و چه کاربردی دارد را برای شما عزیزان شرح دهند. در ابتدا لازم است که پلیمر چیست را برای شما عزیزان شرح دهیم. تاریخچه پلیمر ها، اصطلاح پلیمر اولین بار در سال در دهه سوم قرن هفدهم توسط جونز یعقوب برزلیوس، شیمیدان سوئدی مطرح شد، به عنوان مثال او بنزن را پلیمر اتیلن می دانست که بعدا این تعریف دچار تحولاتی شد. صنعت پلیمر های مدرن از طریق اصلاح یک سری پلیمر های طبیعی، تکامل یافته است. سلولوئید، اولین پلاستیک نیمه مصنوعی بود که در دهه های شصت و هفتاد قرن هفدهم، از پراکنده کردن کلوئیدی همگن نیترو سلولزو کافور ایجاد شد، که یک ماده سخت، انعطاف ‌پذیر و با قابلیت قالب‌گیری بود و در برابر آب، روغن ‌ها، اسید های رقیق مقاوم و قادر به تولید شدن کم‌ هزینه در رنگ ‌های مختلف بود. محبوبیت آن تنها در اواسط قرن بیستم بود و پس از معرفی پلاستیک های بر پایه ی پلیمرهای کاملا مصنوعی شروع به کاهش کرد. برخی از مورخان اختراع سلولوئید را توسط شیمیدان انگلیسی الکساندر پارکز می‌ شناسند، که در اواسط قرن هفدهم حق ثبت اختراع آن را به نام ماده پارکزین دریافت کرد.که این پلیمر را با حل کردن نیترو سلولز در حلال هایی مانند الکل یا نفتای چوب و مخلوط با نرم کننده هایی مانند روغن نباتی یا کافور به دست آورد، در دهه شصت قرن هفدهم شریک تجاری پارکز، دانیل اسپیل، اختراع زایلونیت را به ثبت رساند که پایدار تر از پارکزین بود. باید بدانیم کاربرد پلیمر چیست. اسپیل شرکت زایلونیت را تاسیس پلیمر چیست و چه کاربردی دارد کرد که اشیا قالب‌ گیری شده مانند مهره ‌های شطرنج را از مواد خود تولید می ‌کرد. در همان دوره، جان وسلی هایت چاپگر، پسر آهنگری از ایالت نیویورک، متوجه یک آگهی جذاب شد، یک شرکت مبلغ زیاد ده هزار دلاری را برای ماده ای جایگزین عاج فیل پیشنهاد کرد. چالش این شرکت این بود که بیلیارد قبلا یک سرگرمی ای برای طبقه بالای جامعه بود، در حال تبدیل شدن به یک سرگرمی برای انبوه مردم بود علاوه بر آن این توپ ها از عاج فیل که سخت بود و بالاترین کیفیت ضروری برای ساخت توپ ها را داشت، ساخته می شد و منبع آن آفریقا بود که فیل ها را باید سلاخی و مردان برده عاج ها را صد ها مایل پیاده حمل می کردند با وجود این که این کار تجارتی وحشیانه بود

نرمال لابو

نرمال لابو

شرکت های آمریکایی بیشتر نگران کمبود احتمالی عاج و هزینه های بالای تولید تبدیل عاج به توپ بودند. پلیمر چیست جان وسلی هایت پلاستیکی تولید کرد که با مخلوط کردن نیتروسلولز جامد، کافورو الکل تحت فشار به دست می آمد و از نظر تجاری موفق تر بود، سرانجام هایت و برادرش آن را ثبت اختراع کردند. سلولوئید، اولین پلاستیک مصنوعی موفق بود، اما یکی از مشکلات سلولوئید قابلیت اشتعال داشتن جز نیترو سلولزی آن بود که آن برای سازندگانش از مصرف‌ کنندگانش خطرناک ‌تر بود، زیرا آتش ‌سوزی کارخانه ‌ها یک خطر رایج بود. اولین استفاده پلیمر چیست و چه کاربردی دارد از لاستیک، کائوچو طبیعی توسط فرهنگ های بومی آمریکای میانه بود،که آن ها از شیره درخت هوآ برای درست کردن توپ استفاده می کردند در دهه چهل قرن هجدهم فریدریش لودرسدورف و ناتانیل هیوارد به طور مستقل کشف کردند که افزودن گوگرد به لاستیک طبیعی خام پلی ایزوپرن باعث استحکام و از بین رفتن حالت پلیمر چیست چسبندگی آن می شود. در اواسط ده چهل قرن هفدهم، چارلز گودیر با ولکانیزه کردن پخت لاستیک طبیعی با گوگرد و حرارت، حق ثبت اختراع آن را در ایالات متحده، دریافت کرد. توماس هنکاک یک سال قبل حق ثبت اختراع را برای همین فرآیند در بریتانیا دریافت کرده بود. این فرآیند لاستیک طبیعی را تقویت کرده و از نرم شدن و جریان یافتن آن با حرارت جلوگیری کرد، همچنین انعطاف پذیری آن نیز حفظ شد.  به شما خواهیم گفت کاربرد پلیمر چیست. لاستیک ولکانیزه شده اولین محصول تجاری موفق تحقیقاتی پلیمر ها بود. تا این جای کار پلیمر های مصرفی پایه های طبیعی داشتند که یک سری اصلاحات شیمیایی شده بودند. در اوایل قرن هجدهم، لئو باکلند اولین پلاستیک مصنوعی، سنتزی را اختراع کرد، که یک رزین فنولیک مقاوم در برابر حرارت به نام باکالیت بود. پلیمر چیست این پلیمر خیلی زود به موفقیت های تجاری گسترده رسید و به طور گسترده برای لوازم خانگی و صنایع الکترونیکی و خودرو مورد استفاده قرار گرفت، با وجود موفقیت باکالیت، یکی از معایب آن رنگ تیره بود که پلیمر های اوره فرمالدهید معرفی شدند که در طیف گسترده ای از رنگ های مختلف موجود بودند. گرچه مردم هزاران سال قبل از پلیمر ها چوب، ابریشم و غیره و حتی در زمان های پلیمر چیست و چه کاربردی دارد اخیر برای مثال از تلفن های ساخته شده از باکالیت استفاده می کردند، اما ساختار باکالیت را نمی شناختند در واقع علی رغم پیشرفت های چشمگیر در سنتز پلیمرها و کاربرد هایشان، ماهیت مولکولی پلیمر ها تا قبل از کارهرمان اشتودینگر در قرن هجدهم فهمیده نشده بود، قبل از او، توماس پیشنهاد کرد که سلولز و دیگر پلیمر ها کلوئید هستند، یعنی مجموعه ای از مولکول های کوچک که با نیروی بین مولکولی ناشناخته ای بهم متصل شده اند. حتما می بایست با کاربرد پلیمر چیست انس بگیریم.


هرمان اشتودینگر اولین کسی بود که پیشنهاد کرد که پلیمر ها زنجیره های طولانی از اتم ها هستند که با پیوند های کووالانسی در کنار یک دیگر نگه داشته شده اند. پلیمر چیست بیش از یک دهه طول کشید که تا کار اشتودینگر مورد استقبال جامعه علمی قرار بگیرد،و سرانجام در سال ۱۹۵۳ جایزه نوبل دریافت کرد.از آن زمان تاکنون اکتشافات شگفت انگیز زیادی در مورد پلیمرها صورت گرفته است. در ادامه پلیمر چیست را برای شما کاربران عزیز سایت نرمال لابو شرح داده ایم. در ادامه با ما همراه باشید. پلیمر یک نوع درشت مولکول است که از تعداد زیادی واحد تکرار شونده تشکیل شده است. در واقع واژه پلیمر از از دو واژه یونانی Poly به معنای چند و Mer به معنی قطعه است. واژه پارسی این درشت مولکول نیز از دو بخش پلیمر چیست و چه کاربردی دارد بس به معنی بسیار و پار به معنی پاره یا قطعه است. پلیمر ها کاربرد فراوانی دارند و بسیار شناخته شده هستند. پلیمر یک ماده شیمیایی کاربردی است که از طریق واحد های تکرار شونده ایجاد می شوند. بسپار ها از طریق شبکه های سه بعدی، دو بعدی و تک بعدی به یک دیگر متصل می شوند. در واقع هر واحد تکرار شونده یک مر»هست و ترکیب پلی با معنی چندین به همراه کلمه مر موجب به وجود آمدن کلمه پلیمر به معنای تعدا زیاد پلیمر چیست واحد تکرار شونده می شود. حال شاید برای تان سوال پیش بیاید که ماده اولیه تولید پلیمر های مصنوعی چیست جنس پلیمری یا بسپار شامل مجموعه ای از مواد شامل پلاستیک ‌ها، لاستیک ‌ها، چسب ‌ها، رنگ ‌ها، فوم‌ ها، رزین‌ ها و بسیاری از مواد دیگر است که در زندگی روزمره کاربرد دارند. این مواد در قرن بیستم وارد زندگی بشر شده و موجب تغییرات گسترده ای در پیشرفت تکنولوژی و تغییر سبک زندگی بشر شده است. که درادامه پلیمر چیست انواع پلیمر را برای شما کاربران عزیز سایت نرمال لابو شرح خواهیم داد. پلیمر ها همه جا هستند. فقط به اطراف نگاه کن بطری آب پلاستیکی شما سر های لاستیکی سیلیکونی روی هدفون گوشی شما نایلون و پلی استر در کت یا کفش ورزشی پلیمر چیست و چه کاربردی دارد شما لاستیک موجود در لاستیک های ماشین خانواده حالا به آینه نگاهی بیندازید. پلیمر چیست بسیاری از پروتئین های بدن شما نیز پلیمر هستند.

نرمال لابو

نرمال لابو

کراتین را در نظر بگیرید، موادی که مو و ناخن شما از آن ساخته شده است. حتی دی ان ای سلول های شما نیز یک پلیمر است. طبق تعریف، پلیمر ها مولکول های بزرگی هستند که از طریق پیوند شیمیایی مجموعه ای از بلوک های ساختمانی ساخته می شوند. پلیمر چیست و چه کاربردی دارد کلمه پلیمر از کلمات یونانی به معنای بخش های زیادی گرفته شده است. دانشمندان به هر یک از این بخش ها مونومر می گویند که در زبان یونانی به معنای یک قسمت است. پلیمر را به عنوان یک زنجیره در نظر بگیرید که هر یک از حلقه های آن یک مونومر است. این مونومر ها می توانند ساده باشند فقط یک اتم یا دو یا سه یا ممکن است ساختارهای حلقه ای شکل پیچیده ای باشند که حاوی ده ها یا بیشتر اتم هستند. شیمی پلیمر ها، پلیمرها مواد شیمیایی آلی با ساختار تکرار شونده هستند. در حالی که به نظر ساده می رسد، این مواد شیمیایی می توانند بسیار پیچیده شوند. آن ها می توانند از دو مونومر، سه یا بیشتر تشکیل شوند. آن ها در طبیعت وجود دارند، پلیمر چیست مانند پروتئین ها یا دی ان ای، یا مانند پلاستیک یا نایلون ساخته می شوند. پلیمرها بسته به نوع بلوک ساختمانی مونومر مورد استفاده و قرار گرفتن پیوند های قوی و ضعیف در سرتاسر ساختار پلیمری، می توانند خواص شیمیایی و فیزیکی بسیار متفاوتی داشته باشند. آن ها می توانند زنجیره های پلیمر چیست منفرد، شاخه های دوشاخه یا شبکه هایی از مونومر های در هم تنیده را تشکیل دهند. پلیمر ها می توانند بر اساس یک مونومر یکسان باشند اما بسته به نحوه پلیمریزه شدن، خواص متفاوتی دارند. پلیمر چیست به عنوان مثال، نشاسته و سلولز هر دو بر پایه مونومر گلوکز هستند، اما نشاسته محلول در آب است و سلولز اینطور نیست. این خواص به دلیل تفاوت در ساختار پلیمری است. شیمی دانان آلی اغلب از هر دو ساختار مونومر پایه و ساختار های پلیمری پیچیده برای ایجاد محصولات جدید بهره می برند. پلیمر چیست آن ها می توانند زنجیره های بلند تر یا کوتاه تر یا پلیمر های آویز با پیوند های عرضی بسازند. اتصالات عرضی می تواند مواد را سخت تر کند، در حالی که زنجیره های بلندتر با حلقه ها می توانند مواد را نرم تر کنند. پلیمر چیست علاوه بر این، پلیمر هایی با وزن مولکولی بالاتر می توانند با افزایش دما انعطاف پذیرتر شوند. در برخی موارد، پلیمر ها به جای زنجیره های منفرد، شبکه های انشعاب را تشکیل می دهند. صرف نظر از شکل آن ها، مولکول ها بسیار بزرگ هستند. پلیمر چیست در واقع آن قدر بزرگ هستند که دانشمندان آن ها را به عنوان ماکرو مولکول ها طبقه بندی می کنند.


زنجیره‌ های پلیمری می ‌توانند شامل صد ها هزار اتم حتی میلیون ‌ها باشند. هر چه زنجیره پلیمری طولانی تر باشد، سنگین تر خواهد بود. و به طور کلی، پلیمرهای بلند تر به مواد ساخته شده از آن ها دمای ذوب و جوش بالاتری می دهند. همچنین، هر چه یک زنجیره پلیمری طولانی تر باشد، ویسکوزیته آن یا مقاومت در برابر جریان به صورت مایع بیشتر می شود. دلیل آن این است که مساحت سطح بیشتری دارند پلیمر چیست که باعث می ‌شود به مولکول‌ های همسایه پلیمر چیست و چه کاربردی دارد بچسبند. پشم، پنبه و ابریشم مواد طبیعی مبتنی بر پلیمر هستند که از زمان های قدیم مورد استفاده قرار می گرفته اند. سلولز، جزو اصلی چوب و کاغذ، نیز یک پلیمر طبیعی است. موارد دیگر شامل مولکول های نشاسته ساخته شده توسط گیاهان است. در این جا یک واقعیت جالب وجود دارد هم سلولز و هم نشاسته از یک مونومر یعنی قند گلوکز ساخته می ‌شوند. با این حال آن ها خواص بسیار متفاوتی دارند. نشاسته در آب حل می شود پلیمر چیست و قابل هضم است. اما سلولز حل نمی شود و توسط انسان قابل هضم نیست. تنها تفاوت بین این دو پلیمر این است که چگونه مونومر های گلوکز به هم مرتبط شده اند. موجودات زنده پروتئین ها نوع خاصی از پلیمر را از مونومر هایی به نام اسید های آمینه می سازند. اگر چه دانشمندان حدود پانصد اسید آمینه مختلف را کشف کرده اند، حیوانات و گیاهان تنها از بیست مورد از آن ها برای ساخت پروتئین خود استفاده می کنند. در آزمایشگاه، شیمیدانان در طراحی و ساخت پلیمر ها گزینه های زیادی دارند. پلیمر چیست آن ها ممکن است پلیمر های مصنوعی را از مواد طبیعی بسازند. یا می ‌توانند از آمینو اسید ها برای ساختن پروتئین ‌های مصنوعی بر خلاف پروتئین ‌های ساخته شده توسط مادر طبیعت استفاده کنند. اغلب شیمیدانان پلیمر هایی را از ترکیبات ساخته شده در آزمایشگاه تولید می کنند. آناتومی یک پلیمر، سازه های پلیمری می توانند دو جزو متفاوت داشته باشند. همه چیز با یک زنجیره اولیه از پیوند های شیمیایی شروع می شود. این گاهی اوقات ستون فقرات آن نامیده می شود. برخی نیز ممکن است پلیمر چیست دارای قطعات ثانویه باشند که از برخی یا همه حلقه ‌های زنجیره آویزان هستند.

نرمال لابو
نرمال لابو

. یکی از این پیوست ها ممکن است به سادگی یک اتم باشد. برخی دیگر ممکن است پیچیده تر باشند و به عنوان گروه های آویز شناخته شوند. این به این دلیل است پلیمر چیست که این گروه ‌ها زنجیره اصلی پلیمر را آویزان می‌ کنند، همان طور که طلسم‌ های فردی از زنجیره یک دستبند جذاب آویزان می‌ شوند. از آن جایی که آن ها بیش از اتم‌ هایی که خود زنجیره را تشکیل می‌ دهند در معرض محیط اطراف قرار می ‌گیرند، این جذابیت ‌ها اغلب نحوه تعامل یک پلیمر با خود و سایر چیز های محیط را تعیین می ‌کنند. گاهی اوقات گروه های آویز به جای این که از یک زنجیره پلیمری شل شوند، در واقع دو زنجیره را به هم متصل می کنند. به این فکر کنید که شبیه یک پله است که بین پایه های یک نردبان امتداد می یابد. شیمیدانان از این پیوند ها به عنوان پیوند های عرضی یاد می کنند. آن ها تمایل به تقویت یک ماده مانند پلاستیک ساخته شده از این پلیمر دارند. آن ها همچنین پلیمر را سخت تر و ذوب آن را دشوار تر می کنند. با این حال، هر چه اتصالات عرضی طولانی تر باشد، مواد انعطاف پذیر تر می شوند. پیوند شیمیایی چیزی است که اتم ها را در یک مولکول و برخی کریستال ها کنار هم نگه می دارد. در تئوری، هر اتمی که بتواند دو پیوند شیمیایی تشکیل دهد، می تواند یک زنجیره بسازد. مثل این است که برای ایجاد یک دایره به دو دست نیاز دارید تا با افراد دیگر ارتباط برقرار کنید. هیدروژن کار نمی کند زیرا می تواند تنها یک پیوند ایجاد کند. اما اتم هایی که معمولا فقط دو پیوند شیمیایی مانند اکسیژن تشکیل می دهند، اغلب پلیمر چیست زنجیره های طولانی و پلیمر مانندی نمی سازند. هنگامی که اکسیژن دو پیوند ایجاد می کند، پایدار می شود. این بدان معناست که دو آن قبلا گرفته شده است. هیچ یک برای نگه داشتن یک گروه آویز باقی نمانده است. از آن جایی که بسیاری از اتم ‌هایی که بخشی از ستون فقرات پلیمر هستند، معمولا حداقل یک گروه آویزان دارند، عناصری که معمولا در زنجیره پلیمری ظاهر می ‌شوند، عناصری هستند که با چهار پیوند، مانند کربن و سیلیکون، پایدار می‌شوند. برخی از پلیمر ها انعطاف پذیر پلیمر چیست و چه کاربردی دارد هستند. بقیه خیلی سفت هستند. فقط به انواع بسیاری از پلاستیک ها فکر کنید مواد موجود در یک بطری نوشابه انعطاف پذیر بسیار متفاوت از لوله های سفت و سخت ساخته شده از پلی وین است. گاهی اوقات دانشمندان مواد چیز های دیگری را به پلیمر های خود اضافه می کنند تا آن ها را انعطاف پذیر کنند. به آن ها نرم کننده می گویند.


این ها فضای بین زنجیره های پلیمری جداگانه را اشغال می کنند. آن ها را به عنوان یک روان کننده در مقیاس مولکولی در نظر بگیرید. پلیمر چیست و چه کاربردی دارد آن ها به زنجیر های جداگانه اجازه می دهند راحت تر روی یک دیگر بلغزند. همان طور که بسیاری از پلیمر ها پیر می شوند، ممکن است نرم کننده های محیط را از دست بدهند. یا پلیمرهای پیر ممکن است با سایر مواد شیمیایی موجود در محیط واکنش نشان دهند. چنین تغییراتی به توضیح این موضوع کمک می کند که چرا برخی از پلاستیک ها انعطاف پذیر هستند اما بعدا سفت یا شکننده می شوند. پلیمر ها طول مشخصی ندارند. آن ها معمولا کریستال نیز تشکیل نمی دهند. در نهایت، آن ها معمولا نقطه ذوب مشخصی ندارند، که در آن بلا فاصله از یک جامد پلیمر چیست به یک حوضچه مایع تبدیل می شوند. در عوض، پلاستیک ها و سایر مواد ساخته شده از پلیمر ها با گرم شدن به تدریج نرم می شوند. در این قسمت از نوشتار پلیمر چیست و مقاله پلیمر چیست و چه کاربردی دارد به مبحث ویژگی های پلیمر می رسیم. بسته به نوع کاربرد می توان پلیمر هایی با ویژگی های متفاوت ساخت و از برخی خواص سودمند آن ها استفاده کرد. این ویژگی ها در ادامه شرح داده شده است، بازتابندگی، از برخی از پلیمر ها برای تولید فیلم های بازتابنده استفاده می شود که در انواع تکنولوژی های مربوط به نور مورد استفاده قرار می گیرد. مقاومت در برابر ضربه، پلاستیک های محکم که می توانند در برابر حمل و نقل مقاومت کنند، برای ساخت چمدان، انواع محافظ، ضربه گیر اتومبیل و موارد دیگر بسیار مناسب هستند. شکنندگی، برخی از اشکال پلی استایرن سخت و شکننده هستند و با استفاده از گرما تغییر شکل می دهند. شفافیت، از پلیمر های شفاف، از جمله رس پلیمری، اغلب در هنرها و صنایع دستی استفاده می شود. شکل پذیری، بر خلاف پلیمر های شکننده، پلیمرهای داکتیل می توانند تغییر شکل دهند بدون این پلیمر چیست که از هم بپاشند. فلزاتی مانند طلا، آلومینیوم و فولاد به دلیل شکل پذیری معروف هستند. پلیمر های داکتیل اگر چه به اندازه پلیمر های دیگر قوی نیستند، اما برای بسیاری پلیمر چیست و چه کاربردی دارد از اهداف مفید هستند. الاستیسیته، لاستیک های طبیعی و مصنوعی خاصیت ارتجاعی دارند که آن ها را به محصولاتی ایده آل برای تولید لاستیک اتومبیل و محصولات مشابه تبدیل می کند. پلیمریزاسیون چیست، این فرایند به عملیاتی پلیمر چیست و چه کاربردی دارد گفته می ‌شود که در آن مولکول ‌های منومر به ‌هم وصل می‌ شوند تا یک مولکول بزرگ پلیمری را ایجاد کنند این فرآیند به پیوند دادن منومر ها با استفاده از یک سری واکنش‌ های شیمیایی ایجاد می‌ شود و دارای طبقه ‌بندی‌های مختلفی است.

نرمال لابو

نرمال لابو

کاربرد پلیمر

در این قسمت از مقاله پلیمر چیست و چه کاربردی دارد کارشناسان نرمال لابو کاربرد پلیمر را برای شما عزیزان شرح خواهند داد. در ابتدا طبقه بندی انواع پلیمرها را برای شما عزیزان شرح داده ایم. طبقه بندی انواع پلیمرها، پلیمر ها را می توان از طرق مختلف دسته بندی کرد که مرسوم ترین آن ها به شرح ذیل می باشد. البته پلیمرها بسته به نوع ساخت و کاربردشان به دو نوع مهندسی و رایج نیز تقسیم بندی می شوند و هریک در بخش های جداگانه شرح داده شده اند. انواع پلیمرها از لحاظ منشا، انواع پلیمرها از لحاظ واکنش به حرارت، انواع پلیمرها از لحاظ ساختار زنجیره ها، انواع پلیمرها از لحاظ بلورینگی، انواع پلیمرها بر پایه مونومر، انواع پلیمرها از لحاظ کاربرد و خواص فیزیکی، انواع پلیمرها از لحاظ آرایش تاکتیسیته است. طبقه بندی بر اساس منشا، پلیمر ها از لحاظ منشا به سه دسته طبیعی، سنتزی، نیمه سنتزی تقسیم می شوند. پلیمر طبیعی، پلیمر هایی هستند که تنها از مواد موجود در طبیعت ساخته شده اند کاربرد پلیمر مانند پشم، ابریشم، لاستیک طبیعی، سلولز، پروتئین، نشاسته و غیره است. پلیمر سنتزی یا مصنوعی، پلیمر هایی که در آزمایشگاه از مولکول هایی با وزن مولکولی پایین ساخته می شوند. مانند نایلون ها، پلی اتیلن، پلی استر، رابرهای مصنوعی، پی وی سی، تفلون و غیره است. پلیمر نیمه سنتزی، پلیمرهایی که از اصلاح شیمیایی ساده پلیمر های طبیعی به منظور اصلاح خواص ساخته می شوند. مانند سلولز استات، سلولز نیترات است. انواع پلیمر ها بر اساس رفتار در مقابل حرارت، پلاستیک ها از لحاظ رفتار در مقابل حرارت به دو دسته ترموپلاستیک ها و ترموست ها تقسیم بندی می شوند. ترموپلاستیک ها، ترموپلاستیک ها یا گرمانرم ها پلیمرهایی هستند که به راحتی در اثر حرارت در شکل های متنوع قالب گیری شده و سپس در دمای اتاق خنک شده و قابل استفاده خواهند بود. یعنی در معرض حرارت نرم شده و با خنک شدن مجددا سفت خواهند شد. مانند پلی اتیلن، پی وی سی، پلی پروپیلن، پلی استایرن و غیره است. ترموپلاستیک ها شامل زنجیره های بلندی هستند که هریک نیز ممکن است گروه ها یا زنجیره های جانبی داشته باشند.


کاربرد پلیمر در طول فرایند و شکل دهی آن ها بر اثر حرارت ترموپلاستیک ها دچار هیچ نوع واکنش شیمیایی نمی شوند. ترموپلاستیک ها وقتی که در معرض حرارت قرار می گیرند، قابلیت جریان یافتن دارند و به راحتی به شکل قالب های مختلف در می آیند. ترموست ها، ترموست ها یا گرما سخت ها پلیمر های سخت و غیر قابل ذوب در برابر حرارت هستند. این پلیمرها در اثر حرارت نرم نمی شوند و امکان قالب گیری مجدد آن ها وجود ندارد. کاربرد پلیمر ترموست ها پلیمرهایی دارای پیوند های عرضی هستند که قابلیت استفاده مجددا در آن ها وجود ندارد. در رزین های ترموست گروه های فعال مولکولی در طول فرایند ساخت، تشکیل پیوند های عرضی بین مولکول ها را می دهد. این پیوند های عرضی یا اصطلاحا پخت شدن ماده امکان نرم شدن ماده در اثر حرارت را نمی دهد. مواد ترموست عموما به صورت کامپاند های نیمه پلیمریزه شده یا مایع مخلوط پلیمر، مونومر عرضه می شوند تا واحد های تولیدی بتوانند آن ها را به شکل محصول نهایی دراورده و سپس پخت کنند. به عبارت دیگر، ترموست ها از طریق روش هایی مانند گرمادهی یا تشعشع و غیره پخت می شوند. کاربرد پلیمر فرایند پخت به علت همان پیوند های عرضی که به ان اشاره شد غیر قابل برگشت است. کاربرد پلیمر یعنی با گرم شدن مجدد برخلاف ترموپلاستیک ها این مواد به صورت جامد باقی می مانند تا جایی که شروع به تخریب کنند. از مهم ترین ترموست ها می توان به فنولیک ها، اوره، ملامین، اپوکسی، آلکیدها، پلی استرها، سیلیکون و یورتان اشاره کرد. انواع پلیمرها از لحاظ ساختار زنجیره ها، از لحاظ ساختاری، پلیمر ها به سه دسته پلیمر های خطی، شاخه ای و دارای پیوند عرضی تقسیم می شوند. پلیمر های خطی، در این نوع پلیمر ها، مونومر ها به یک دیگر متصل شده و تشکیل زنجیره های بلندی را می دهند. در این نوع پلیمرها هیچگونه شاخه جانبی وجود ندارد و مولکول های آن ها به هم نزدیک بوده و معمولا دانسیته، نقطه ذوب و استحکام کششی ان ها بالاست. پلیمر های شاخه ای، این دسته از پلیمر ها دارای زنجیره های بلند و مستقیم هستند اما شاخه های جانبی متفاوتی نیز دارند. کاربرد پلیمر به همین علت مولکول های آن ها به طور نامنظم قرار گرفته و از همین رو دانسیته یا چگالی پایین تر، استحکام کششی و نقطه ذوب کمی دارند. پلیمر های دارای پیوند های عرضی و شبکه ای، در این دسته پلیمر ها، واحد های تکرار شونده با متصل شدن به یک دیگر تشکیل شبکه های سه بعدی را می دهند.

نرمال لابو

نرمال لابو

کاربرد پلیمر ارتباط بین آن ها از طریق پیون های عرضی شکل می گیرد. و به دلیل نوع متصل شدن واحدها و ساختار شبکه ای شان، سخت، سفت و شکننده هستند. از مهم ترین آن ها می توان به ملامین، رزین فرمالدهید، لاستیک های پخت شده و غیره اشاره کرد. انواع پلیمرها از لحاظ بلورینگی، پلیمر ها از لحاظ آرایش یافتگی زنجیره ها و بلورینگی به سه دسته کریستالی بلورین، آمورف بی شکل و نیمه بلورین تقسیم بندی می گردند. بلورین، کاربرد پلیمر وقتی زنجیره های پلیمری بسیار منظم و با شکل خاصی در کنار هم قرار گیرند تشکیل کریستال یا بلور را می دهند. یک پلیمر کریستالی زنجیره های مولکولی اش منظم در یکدیگر قفل شده اند و به همین دلیل استحکام بالایی از خود نشان می دهند. برای پلیمر های بلورین، دمای ذوب تعریف می شود. یعنی در دما یا بازه دمایی خاصی پلیمر های بلورین شروع به ذوب شدن می کنند و آن را با Tm نشان می دهند. آمورف، عکس پلیمرهای بلورین می باشند یعنی زنجیره های مولکولی به شکل تصادفی و غیر منظم قرار گرفته اند و شکل خاصی را پیروی نمی کنند. کاربرد پلیمر این باعث شده تا خواص الاستیسیته و انعطاف پذیری بالایی داشته باشند. بر خلاف پلیمرهای بلورین، پلیمر های آمورف دارای نقطه ذوب نمی باشند و دمایی که در آن جریان پیدا می کنند را با Tg یا دمای انتقال شیشه ای نشان می دهند. از ویژگی های مهم پلیمرهای آمورف می شود به مقاومت حرارتی نسبتا پایین، پایداری ابعادی پایین، خزش نسبتا بالا اشاره کرد. نیمه بلورین، در واقعیت می شود گفت که همه پلیمرها دارای مناطق کریستالی و آمورف به صورت همزمان هستند. یعنی پلیمر صد درصد آمورف و مخصوصا صد درصد کریستالی وجود ندارد. هرچند می توان از طریق روش هایی این مقادیر را به صد نزدیک کرد. معمولا پلیمرهای آمورف حداکثر تا نود درصد و پلیمرهای بلورین حداکثر تا هشتاد درصد دارای ماهیت آمورف و بلورین هستند. انواع پلیمرها بر پایه مونومر، پلیمر ها بر اساس نوع مونومر های تشکیل دهنده به دو دسته هموپلیمر و کوپلیمر طبقه بندی می شوند. کاربرد پلیمر همو پلیمر، پلیمری که شمنل تنها یک مونومر مشخص باشد که تنها آن مونومر در زنجیره هایش تکرار شده باشد.

برای خرید پلیمر 

به این نوع پلیمرها، هموپلیمر می گویندو مانند پلی اتیلن تنها شامل مونومر اتیلن، پلی وینیل کلراید تنها شامل مونومر وینیل کلراید و غیره است. کوپلیمر، کو پلیمر ها پلیمرهایی هستند که از دو نوع مونومر مختلف تشکیل شده اند و در واحد های تکرار شونده شان دو نوع مونومر موجود است کاربرد پلیمر مانند نایلون شصت و شش. اگر تعداد مونومرهای موجود به سه عدد افزایش یابد به آن ها ترپلیمر گویند مانند ABS یا آکریلو نیتریل بوتادین استایرن است. کوپلیمر ها از لحاظ قرارگیری مونومر ها خود به چند دسته تقسیم می شوند. کاربرد پلیمر انواع پلیمر ها از لحاظ کاربرد و خواص فیزیکی، پلیمرها از لحاظ کاربرد و خواص فیزیکی به ۴ دسته پلاستیک، لاستیک یا الاستومر، الیاف و رزین تقسیم می شوند. پلاستیک، پلیمر هایی که با استفاده از گرما و فشار به شکل مواد سخت و سفت تبدیل شده اند به پلاستیک معرف هستند و اکثرا نیمه بلورین می باشند. الاستومر ها یا لاستیک ها، پلیمر های جامد با خواص کشسانی مناسب و خاصیت الاستیسیته بالا هستند. کاربرد پلیمر در این نوع پلیمر ها زنجیره های پلیمری توسط ضعیف ترین نیروی بین مولکولی به هم متصل هستند و بخش اعظم ساختار آن ها آمورف می باشد. همین نیروی ضعیف بین مولکولی سبب خاصیت کسانی بالای آن ها می باشد. مانند رابرها و غیره است. کاربرد پلیمر الیاف یا فیبر ها، اگر پلیمر رشته ای طولانی باشد که طول آن حداقل صد برابر قطر آن باشد، به آن ها الیاف گفته می شود. این پلیمر ها خواص کششی بسیار بالایی دارند و درجه کریستالی بالایی از خود نشان می دهند. رزین ها، پلیمر هایی با وزن مولکولی پایین می باشند که به عنوان چسب، درزگیر و غیره کاربرد دارند. کاربرد پلیمر اکثرا به شکل مایع موجود هستند و معمولا برای بالا بردن استحکام آن ها در حین کاربرد یا پس از آن، آن ها را پخت می کنند. مثلا چسب هایی که در مصارف عمومی استفاده می شود، کاربرد پلیمر پس از مدتی که در معرض هوا بود پخت و سخت می شود. به آن ها چسب های هوا پخت گفته می شود. انواع پلیمر ها از لحاظ آرایش تاکتیسیته، تاکتیسیته به معنای قرارگیری گروه های جانبی در فضا می باشد. ایزو تاکتیک، کانفیگوراسیون سر به دم که در آن گروه ها همه در یک طرف زنجیره قرار می گیرند را ایزو تاکتیک گویند.

نرمال لابو

نرمال لابو

اگر این گروه ها در هر دو طرف زنجیره و به شکل تصادفی قرار گیرند، به آن اتاکتیک گویند. اگر گروه ها در دو طرف زنجیر به شکل یک در میان قرار گیرند به آن ها سیندیو تاکتیک گویند. کاربرد پلیمر، پلیمر ها از زمانی که کشف و اختراع شدند، جنس پلیمر به دلیل وجود طبقه های بسیار و همچنین خواص و ویژگی های مناسب، در بسیاری از صنایع به کار گرفته شدند. اما در این جا چند مورد از این کاربرد ها را برای شما اورده ایم که در قیمت پلیمر ها تاثیر به سزایی دارند. مانند حمل و نقل، حمل و نقل های ریلی، عمومی، هوایی یا حتی نظامی، غدایی، بطری های آبمیوه و ظروف یک بار مصرف، نساجی، الیاف های پلیمری، لباس فضانوردان یا لباس های محافظ، خودرو سازی، ساخت صندلی، شیشه ها، تایر، سپر یا انواع درزگیر، برق و الکترونیک، لوله های کامپوزیتی عبور کابل، تیر های کامپوزیتی و پلیمر های رسانای جریان الکتریسیته، پزشکی، نانو پلیمر ها در مهندسی بافت، در رهایش کنترل شده دارو، بازسازی بافت یا پوشش دهی انواع زخم و مهندسی پزشکی، پتروشیمی، تجهیزات صنایع پتروشیمی، رنگرزی و پوشش دهی، عمران، آسفالت، قیر یا مهندسی سازه ویتن پلیمری، نظامی، اسلحه های شخصی، جنگ افزار های بزرگ، موشک و هواپیما، ساختمان، کاربرد پلیمر در کاهش مصرف انرژی ساختمان یا ساخت انواع پوشش دهنده ساختمان توسط پلیمر ساختمانی، در قسمت پلیمر در صنایع مختلف تمامی این کاربرد های پلیمر را برای شما عزیزان شرح خواهیم داد. مواد افزودنی به پلیمر چیست، اغلب پلیمر ها شامل مواد افزودنی هستند که در مراحل تولید به آن ها اضافه می شود. به طور مختصر به شرح آن ها می پردازیم. کاربرد پلیمر پرکننده ها، به دلایل مختلفی به پلیمر افزوده می شوند. یکی از بهترین پر کننده های شناخته شده، دوده زغال است که برای بهبود استحکام و مقاومت سایشی چرخ های خودرو اضافه می شوند.


بعضی از پر کننده ها مانند الیاف کوتاه یا ذراتی از مواد معدنی، جهت بهبود خواص مکانیکی بسپار اضافه می شود. برخی دیگر مانند کربنات کلسیم، سیلیکا و تالک برای انبساط حجم بسپار و کاهش قیمت آن با کمی رزین چسب مناسب، اضافه می شود. مواد رنگی، برای رنگ دهی مورد نظر به بسپار اضافه می شود. این مواد ذراتی مانند اکسید تیتانیوم هستند که به طور یکنواخت در بسپار توزیع می شوند. مواد پایدار کننده، پایدار کننده ها تخریب بسپار را در مجاورت با محیط و اشعه ماورا بنفش به تاخیر می اندازند. کاربرد پلیمر مواد ضد الکتریسیته ساکن، از آن جایی که اغلب بسپارها هادی های بسیار ضعیفی هستند تدریجا دارای بار الکتریکی ساکن می شوند. مواد ضد الکتریسته ساکن با جذب رطوبت محیط در سطح بسپار، قابلیت هدایت الکتریکی سطحی را بالا می برند و احتمال جرقه زدن یا تخلیه الکتریکی را کاهش می دهند. مواد به تاخیراندازی نقطه اشتعال، افزودنی هایی مانند کلر، برم، فسفر یا بعضی از نمک های فلزی احتمال وقوع احتراق یا گسترش آنرا کاهش می دهد. مواد نرم کننده، این مواد زنجیره های مولکولی با جرم مولکولی پایین هستند که یک حالت روانکاری داخلی در بسپار ایجاد می کنند. بنابراین منجر به شکل پذیری پلاستیکی آن می شود. تقویت کننده ها، استحکام و سختی بسپار با اضافه کردن الیاف نازک شیشه و یا کربن ویسکر به عنوان تقویت کننده افزایش می یابد. کاربرد پلیمر توجه به این نکته مهم است که جرم مخصوص بسپارها در مقایسه با مواد دیگر پایین تر است. به همین دلیل نسبت استحکام به وزن در این مواد در حد متناسبی است.

نرمال لابو

نرمال لابو

با بزرگ شدن زنجیر مولکولی در بسپار در صورتی که فقط نیروهای بین مولکولی سبب اتصال مولکول ها به یک دیگر شود مقاومت حرارتی و استحکام کششی بسپار، هر دو افزایش می یابد. بزرگ شدن زنجیر مولکولی یعنی درجه پلیمریزاسیون بیشتر. سنتز های بیولوژیکی در حضور آنزیم ها ایجاد می شوند، مثل تولید دی ان ای که از آنزیم ها سنتز شده است. کاربرد پلیمر بیوپلیمر ها به سه دسته اصلی تقسیم می شوند. پلیساکارید ها، پلیپپتید ها و پلینوکلؤتید ها، عملیات پلیمریزاسیون بیولوژیکی به صورت طبیعی با حضور آنزیم های طبیعی انجام می گیرد. برای مثال، گلوکز یک قند ساده است که منومر پایهی پلیمر های نشاسته، سلولوز و گلیکوژن است. سنتز پلیمر های طبیعی اصلاح شده پلیمر های زیادی به صورت طبیعی وجود دارد که کاربرد بسیار زیادی در زندگی روزمره ما دارند. این پلیمر های طبیعی در آزمایشگاه ها تولید می شوند کاربرد پلیمر برای مثال، حرارت دادن لاستیک در حضور سولفور باعث تبدیل آن به لاستیک جوش خورده که دارای ویژگی جالبی است، می شود .یا واکنش نیتریکاسید با سلولوز پنبه و تولید نیترو سلولوز که به عنوان باروت بدون دود می شناسیم.

پلیمر در صنایع مختلف

همانطور که در قبل برای شما عزیزان بیان کرده ایم پلیمرها کاربردهای بسیار زیادی داشته است. در این قسمت از متن پلیمر در صنایع مختلف را برای شما عزیزان شرح خواهیم داد. صنایعی که با به کارگیری مواد پلیمری تحولات زیادی داشته اند عبارتند از، صنعت بسته بندی، صنعت کشاورزی، صنعت حمل و نقل، صنعت پزشکی، صنایع الکتریکی و الکترونیک، صنعت خودروسازی، صنعت ساختمان، صنعت نساجی، صنعت نظامی، صنعت اسباب بازی، صنعت لوازم خانگی است. کاربرد پلیمر ها در صنعت بسته بندی، شاید به توان گفت یکی از بزرگ ترین صنایعی که از مواد پلیمری استفاده می کنند و مورد تحول بسیاری قرار گرفته اند، صنعت بسته بندی هستند. بسته بندی یکی از صنایعی است که به طور گسترده در صنایع غذایی و دیگر صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرید. پلیمر چیست و چه کاربردی دارد از موارد تبلور به کارگیری مواد پلیمری در صنعت بسته بندی در حوزه‌ی مواد غذایی می توان به جایگزین شدن بطری های پلی اتیلن به جای ظروف فلزی، بسته بندی انواع مواد شیمیایی نظیر اسیدها، سموم و غیره اشاره کرد. از دیگر موارد مصرف آن ها می توان به بسته بندی مواد غذایی اشاره کرد. به طور کلی مصارفی مانند بسته بندی نوشابه، بسته بندی روغن، ساخت انواع بطری ها، ساخت درب‌ های پلاستیکی بطری ‌ها و غیره همه و همه از کاربردهای مواد پلیمری در بسته‌بندی است که این امرعلاوه بر این که باعث افزایش چشم گیر بهداشت و کاهش هزینه‌ ها شده، همچنین باعث رونق و افزایش مصرف در این صنایع شده است. پلیمر چیست و چه کاربردی دارد کاربرد پلیمر ها در صنعت کشاوزی، بدون شک یکی از عوامل توسعه کشاورزی، کاربرد روزافزون مواد پلیمری در این صنعت است. یکی مزایای استفاده از محصولات پلیمری در صنایع کشاورزی، بهینه‌سازی مصرف آب است. استفاده از لوله ‌ها و فیلم ‌های پلی ‌اتیلنی انقلابی در این صنعت ایجاد کرده ‌است که علاوه بر این که توانسته تا حدود زیادی بر هدر رفت آب کمک کند، همچنین بسیاری از مناطقی که کشاورزی در آن رونقی ندارد را توانسته با روش‌های مختلف تبدیل به مکانی برای بهره‌ برداری محصولات مختلف کند . پلیمر چیست و چه کاربردی دارد کاربرد پلیمرها در صنعت حمل نقل، یکی دیگر از کاربرد های مواد پلیمری که امروزه مورد توجه بسیاری قرار گرفته و همچنان در حال توسعه است، پلیمر در صنایع مختلف به کارگیری آن‌ ها در صنعت حمل و نقل است.

نرمال لابو

نرمال لابو

استفاده از آن ‌ها در صنایع حمل و نقل عمومی، ریلی، هوایی و غیره بیش از گذشته مورد استفاده است. از جمله دلایل به کارگیری مواد پلیمری در این صنعت این است که این وسایل را مقرون به صرفه ‌تر، سبک‌ تر، ایمن ‌تر و غیره می‌توان ایجاد کرد. در دهه گذشته طراحان با استفاده از مواد پلیمری در محقق کردن این اهداف گام های مهمی را برداشته اند. کاربرد پلیمرها در صنعت پزشکی، مزایای استفاده از مواد پلیمری نسبت به سایر مواد شیمیایی در صنعت پزشکی، آن ها را به یکی از پراستفاده ‌ترین مواد ها در این صنعت تبدیل کرده ‌است. پلیمر چیست و چه کاربردی دارد یکی از کاربرد های مواد پلیمری در صنایع پزشکی، استفاده آن‌ ها در ساخت انواع تجهیزات پزشکی و بیمارستانی مانند تجهیزات تصویر برداری، تجهیزات انواع اتاق عمل و غیره است. از کاربرد های دیگر آن استفاده در کاشتنی ‌های پزشکی است و همچنین استفاده در ظروف دارویی از جنس مواد پلیمری توانسته است هم تولید این ظروف را نسبت به ظروف پلاستیکی راحت ‌تر کند، هم باعث صرفه ‌جویی در مصرف انرژی بشود. پلیمر چیست و چه کاربردی دارد علاوه بر آن ‌ها مواردی مانند امکان تنوع طراحی و غیره از دیگر دستاورد های استفاده آن‌ ها در این صنعت است. کاربرد پلیمرها در صنایع الکتریکی و الکترونیک، امروزه کاربرد های لوازم الکترونیکی بیش از هر زمانی با جهش کاربرد و تولید روبرو است و این امر به گونه‌ای است که تقریبا در هیچ جایی نمی‌ توان نمونه هایی از آن ‌ها را ندید. در خانه ‌ها، ادارات، صنایع و غیره انواع کامپیوتر ها، تجهیزات کامپیوتری و… به وفور استفاده می ‌شوند. در ادامه متن پلیمر در صنایع مختلف و مقاله پلیمر چیست و چه کاربردی دارد با کارشناسان نرمال لابو همراه باشید. در تولید برخی از قطعات این وسایل و تجهیزات از مواد پلیمری استفاده می ‌شود که بستگی به نوع آن از پلیمر های مختلفی استفاده می ‌شود. کاربرد پلیمرها در صنعت خودروسازی، امروزه کاربرد مواد پلیمری و پلاستیکی در صنایع خودرو سازی آن قدر گسترش یافته که می ‌توان گفت بیش از پنجاه درصد قطعات صنعت خودرو سازی از مواد پلیمری ساخته می شود و تحولی عظیم در این صنعت ایجاد کرده است. پلیمر چیست و چه کاربردی دارد مزایای استفاده از این مواد به جای قطعات دیگر مواردی همچون پایین آمدن هزینه ها، اتصالات یکپارچه ‌تر، مونتاژ آسان‌تر و… را برای این صنعت به ارمغان آورده است.


استفاده از مواد پلاستیکی در بسیاری از بخش ‌های داخلی مانند کنسول، آینه ‌ها، صندلی‌ ها و… به منظور افزایش ایمنی، افزایش فضای قابل استفاده و… بیش از گذشته به چشم می ‌خورد. همچنین استفاده از آن‌ ها در بخش ‌های خارجی مانند سپر، بدنه، چراغ ها و… علاوه بر زیبایی، کارایی بهتری را ایجاد کرده ‌است. پلیمر در صنایع مختلف علاوه بر این‌ ها، تحقیقات روی ساخت قسمت‌ های مختلف خودرو با به کارگیری این مواد با هدف سبک سازی، ایمنی بالاتر، کاهش هزینه‌ ها، زیبایی بیشتر و… انجام می ‌شود و به عنوان بحث ‌های تحقیقاتی روز، مورد پژوهش هزاران محقق است. کاربرد پلیمر ها در صنعت نساجی، صنعت نساجی، که می ‌توان گفت یکی از قدیمی ‌ترین صنایع است، به تولید الیاف مختلف، تبدیل الیاف به نخ، نخ به پارچه و همچنین بسیاری از موارد دیگر می ‌پردازد. استفاده از پلیمر ها، تولید الیاف با ویژگی ‌هایی مثل مقاومت حرارتی بالا، استحکام بالا و… را در این صنعت میسر ساخته است. پلیمر چیست و چه کاربردی دارد به طور کلی وجود کاربرد های مختلف این مواد در بخش های گوناگون، استفاده از آن‌ ها را در این صنعت به یک بخش جدا ناپذیر تبدیل کرده است و می ‌توان گفت این صنعت را هم با تحولی عظیم روبرو کرده است. پلیمر در صنایع مختلف کاربرد پلیمرها در صنعت نظامی، فرمولاسیون پیشرفته مواد پلیمری باعث شده ‌است به کارگیری آن‌ها در صنایع نظامی نیز گسترش بیابد و مورد توجه محققان و طراحان این حوزه قرار بگیرد. کاربرد های گسترده این مواد مانند ساخت وسایل حمل و نقل نظامی، ساخت تجهیزات نظامی، ساخت ایستگاه های عملیاتی و غیره به دلایل مقرون به صرفه بودن، ایمنی بسیار بیشتر، سبک تر بودن و غیره بیش از گذشته گسترش یافته‌ است پلیمر در صنایع مختلف که به کارگیری آن ‌ها مانند بسیاری از صنایع دیگر، این صنعت را هم با تحولی شگرف روبرو کرده است. کاربرد پلیمرها در صنعت اسباب بازی، امروزه در اطراف خود، وسایل بازی پلاستیکی در فضا های خانگی و عمومی را زیاد می‌ بینیم. در ساخت انواع مختلف این نوع اسباب بازی‌ ها از مواد پلیمری استفاده می ‌شود. این وسایل در شکل ‌ها و رنگ‌ های مختلف مدتی است جایگزین مناسبی برای اسباب بازی‌های فلزی و قدیمی شده است. وسایلی مانند سرسره، تاب، استخر توپ و غیره همه از کاربرد های به کارگیری مواد پلیمری در این صنعت است.

نرمال لابو

نرمال لابو

کاربرد پلیمرها در صنعت لوازم خانگی، یکی دیگر از صنایعی که در سال‌های اخیر بسیار تحت تاثیر به کارگیری مواد پلیمری قرار گرفته است صنعت تولید لوازم خانگی است. پلیمر چیست و چه کاربردی دارد در پلیمر در صنایع مختلف همه جای خانه قوطی ‌های حبوبات، انواع پارچ‌ ها، آبکش ‌ها، جارو و خاک انداز، سطل‌ ها، رخت آویز، گلدان‌ ها و… به چشم می‌ خورد که امروزه اکثر این ‌ها با مواد پلیمری ساخته می‌ شود. همچنین در قسمت‌ های مختلف تولید لوازم خانگی مانند یخچال، لباسشویی و… از این مواد استفاده می ‌شود که نمونه‌ های دیگری از به کارگیری مواد پلیمری در این صنعت است. کاربرد پلیمرها در صنعت ساختمان ‌سازی، همان طور که در بخش‌ های قبل به آن اشاره کردیم، پلیمر ها یا بسپار ها مولکول ‌هایی با زنجیره بلند و وزن مولکولی بسیار بالا هستند پلیمر در صنایع مختلف که از مونومر یا تکپار تشکیل شده ‌اند مونومور ها به وسیله پیوند کووالانسی به یک دیگر متصل شده ‌اند. پلیمر ها به دو دسته پلیمر های طبیعی و پلیمر های مصنوعی تقسیم می‌شوند. از جمله پلیمر های طبیعی می ‌توان الیاف پنبه، سلولز و لاتکس ماده اولیه لاستیک را نام برد. پلیمر های مصنوعی نیز ترموپلاستیک‌ ها و ترموست‌ ها هستند که کاربرد های فراوانی در صنایع مختلف و نیز در زندگی همه ما دارند. پلیمرها به دلیل دارا بودن خواص مکانیکی و فیزیکی خوب، پلیمر در صنایع مختلف از ماندگاری بالایی برخوردارند. ویژگی ‌های کیفیتی، قیمت مناسب، وزن پایین، زیبایی، شکل‌ پذیری و استفاده آسان از پلیمر ها سبب شده تا در صنعت ساختمان‌‌ سازی از زیر کف تا سقف از مواد پلیمری استفاده شود. پلیمر در ساختمان چه کاربرد هایی دارد. عایق ‌های حرارتی، عایق‌ های رطوبتی، درزگیر ها، سقف کاذب، نمای بیرونی و داخلی ساختمان، لوله ‌کشی ساختمان با لوله‌ های پلیمری، چسب، رنگ و پوشش، بتن و کامپوزیت ‌های سیمانی، لوله ‌های پلیمری جهت انتقال آب و فاضلاب، پلیمر در صنایع مختلف قطعات پلاستیکی و لاستیکی، ژنوسینتیک ‌‌ها، قیر و آسفالت کاربرد دارد. پلیمرهای مورد استفاده در ساختمان کدامند. پلیمرها در صنعت ساختمان‌ سازی کاربرد های متنوع و گسترده‌ ای دارند.


در این بخش به معرفی پلیمر های مورد استفاده در ساختمان می‌ پردازیم. پلیمر چیست و چه کاربردی دارد پلی اتیلن، پلی اتیلن از جمله پلیمر های گرما نرم است که کاربرد های فراوانی در صنعت ساختمان ‌سازی دارد. پلی اتیلن دارای مقاومت ضربه ‌ای، مقاومت شیمیایی و حرارتی بالایی بوده و نیز بسیار بادوام است. از پلی اتیلن در پوشش بتن، ساخت روکش ‌های ضد رطوبت برای مواد و ماشین‌ آلات، ساخت مخازن آب و لوله ‌های آب سرد مورد استفاده قرار می ‌گیرد. همچنین، لوله‌ های پی‌ وی‌ سی باکیفیت استفاده شده پلیمر در صنایع مختلف در ساختمان‌‌ ها، دوام بسیار طولانی دارند و در برابر خوردگی، پوسیدگی و ضربه مقاوم هستند. پلیمر چیست و چه کاربردی دارد پی‌ وی‌ سی عایق مناسبی برای برق است و در روکش کابل ‌ها کاربرد دارد. در مقایسه با سایر مصالح ساختمانی، پی ‌وی ‌سی آلودگی زیست‌ محیطی کمتری ایجاد می‌ کند و برای تولید فرآورده‌ های آن به انرژی کمی نیاز است، در نتیجه قیمت مناسبی دارد. از دیگر کاربرد های پی‌ وی‌ سی در ساختمان می ‌توان ساخت لوله‌ های آب باران، کانال‌ های تهویه، لوله ‌های آب سرد، ساخت پنل ‌ها و ورق‌ های سیم برای سقف و برای عایق‌ های حرارتی و صوتی را نام برد. پلی استایرن، پلی استایرن از پلیمر های گرما نرم است که قیمت پایین و کاربرد های فراوانی دارد. ورق ‌های تولید شده با پلی استایرن، مقاومت ضربه ‌ای بالایی دارند. پلیمر در صنایع مختلف پلی استایرن خواص دی ‌الکتریکی خوب و جذب آب کمی دارد و در ساخت ورق و فراورده‌ های قالب‌ گیری، پوشش سامانه‌ های جدا کننده، عایق ‌های حرارتی، بلوک ‌های پرکننده در سامانه‌ های مختلف ساختمانی و نیز جهت تراز کردن سطوح کاربرد دارد. پلی پروپیلن یا PP، پلی پروپیلن از گرمانرم ‌های نسبتا جدیدتر است که کاربرد های گسترده ‌ای در صنعت ساختمان ‌سازی دارد. این پلیمر به دلیل وزن بسیار پایین، مقاومت حراراتی خوب، مقاومت کششی خوب، سختی بالا، خواص دی ‌الکتریک مناسب و مقاومت شیمیایی بالا، کاربرد های فراوانی دارد. PP در مقایسه با پلی اتیلن و پلی استایرن خواص مکانیکی بهتری دارد اما از PVC و آکرلیک ضعیف‌ تر است. فراورده‌ های پلی پروپیلن در ساخت لوله، ورق، فیلم و تولید سیمان ‌های آزبستی کاربرد دارد.

نرمال لابو
نرمال لابو

آکرلیک‌ ها، پلیمر در صنایع مختلف آکرلیک از جمله پلیمر های گرمانرم است که در انواع مات، تیره رنگ، میله ‌ای و قطعه ‌ای موجود است. کاربرد آکرلیک در ترکیب ‌بندی پوشرنگ ‌ها و چسب ‌هاست و عمدتا به‌ صورت امولسیون موجود هستند. از ویژگی ‌های آکرلیک ‌های می‌ توان مقاومت بالا در برابر وزن، مقاومت حراراتی خوب، مقاومت بسیار خوب در برابر هوازدگی، جذب کم آب، مقاومت شیمیایی بالا، ضریب انبساط بسیار بالا و شکل ‌پذیری خوب را نام برد. پلیمر چیست و چه کاربردی دارد آکرلیک در ساخت پوشش ‌ها، روشنایی، علائم راهنمایی، گنبد، نورگیر، سرویس ‌های بهداشتی و شکل مایع آن در پوشش بام ‌ها کاربرد دارد. پلی آمید ها، پلی آمید ها یا نایلون‌ ها از پلیمر های خطی هستند که مقاومت مکانیکی خوب، مقاومت در برابر سایش، مقاومت حراراتی مناسب، پلیمر در صنایع مختلف مقاومت در برابر خزش و مقاومت در برابر خستگی خوبی دارند، اما جذب رطوبت بالایی دارند. نایلون ‌ها مقاومت شیمیایی بالایی در برابر انواع روغن ‌ها، مواد سوختی، چربی ‌ها، بیشتر حلال ‌ها و نیز ترکیبات قلیایی دارند. نایلون ‌ها به دلیل ضریب اصطکاک پایینی که دارند، در ساخت قطعات مهندسی سبک از جمله دنده ‌ها، بست پنجره ‌ها، پیچ و مهره و روکش سیم و کابل کاربرد دارند. در سال های اخیر، به کارگیری مواد پلیمری و تحولات ناشی از آن ها در صنایع مختلف چنان افزایش یافته است که تقریبا هیچ جایی را نمی توان بدون حضور آن‌ ها تصور کرد. امروزه نقش به کارگیری پلیمر ها درصنایع مختلف، نقشی محوری است و به اکثر نیاز های اساسی جامعه در کنار مزایای چشمگیرش پاسخ می ‌دهد. در این مقاله سعی کردیم پلیمر در صنایع مختلف علاوه بر این که به معرفی صنایع گوناگونی که تحت تاثیر به کارگیری این مواد قرار گرفته ‌اند اشاره کنیم، همچنین تلاش کردیم تحولات مختلفی که در صنایع گوناگون با به کارگیری مواد پلیمری اتفاق افتاده است را با استفاده از مثال ‌هایی کاربردی، نشان دهیم.


نکات تکمیلی پلیمرها

به قسمت پایانی مقاله پلیمر چیست و چه کاربردی دارد نزدیک می شویم امیدواریم که توانسته باشیم اطلاعات مناسبی را به شما عزیزان ارائه کرده باشیم. در ادامه با کارشناسان نرمال لابو همراه باشید. پارامترهای تاثیر گذار بر خواص تنش، کرنش و کششی پلیمرها، پارامتر های تاثیر گذار در تست استحکام کشش، پارامتر هایی مانند دما و فشار از جمله عوامل محیطی هستند که می توانند بر نتایج تست تنش، کرنش اثر بگذرند. دما، دما اثر قابل توجهی بر خواص پلیمر دارد. با افزایش دما رفتار پلیمر به مرور تغییر می کند. به عوان مثال، وقتی دمای پلیمر را به قدری افزایش دهیم که به بالای مقدار دمای انتقال شیشه ای برسد، مقدار الانگیسن یا کرنش در نقطه شکست پلیمر افزایش می یابد، یعنی نمونه در کرنش یا جابجایی بیشتری دچار شکست می شود. البته اگر این افزایش دما از Tg خیلی زیاد باشد به علت نرم شدگی بیش از حد پلیمر، دوباره کرنش در شکست کاهش خواهد یافت. مقدار ازدیاد طول در نقطه تسلیم اما می تواند روند یکسانی نداشته باشد، به طور کلی برای پلیمرهای آمورف، با افزایش دما کاهش می یابد اما برای پلیمرهای بلورین می تواند روند کاملا برعکس باشد. فشار، فشار هیدروستاتیکی می تواند اثر مهمی در خواص تنش، کرنش پلیمر ها داشته باشد. به طور کلی پلیمر های چقرمه با افزایش فشار هیدروستاتیکی وارد بر آن ها، تنش و ازدیاد طول در نقطه شکست آن ها افزایش می یابد. در پلیمرهای ترد این اثر می تواند معکوس باشد. به طور کلی در پلی الفین ها مانند پلی پروپیلن، افزایش فشار می تواند مقدار حجم آزاد موجود در پلیمر را کاهش دهد افزایش چگالی، و این سبب افزایش تنش و استحکام کششی پلیمر اندازه گیری شده در دستگاه تنسایل، کشش یونیورسال خواهد شد. حال اما باید در رابطه بر ساختار و ویژگی پلیمرها و اثر آن ها بر خواص کششی یا تنش، کرنش صحبت کنیم. هنگامی که می خواهید پلیمر هایی را انتخاب و یا برای تولید محصول مورد نظر خود اصلاح کنید، باید به این پارامترها توجه نمایید، سپس از مواد یا محصول تولید شده خود تست های مورد نظر آزمایشگاهی مانند تست کشش با دستگاه تنسایل یونیورسال را انجام دهید تا مقدار اثر گذاری آن ها را بررسی نمایید. این پارامتر ها در ادامه بررسی شده اند، وزن مولکولی، وزن مولکولی اگر خیلی پایین باشد، پلیمر دارای خواص نامناسب بوده و بیشتر به یک مایع ویسکوز شبیه هست.

نرمال لابو

نرمال لابو

حال با افزایش وزن مولکولی استحکام کششی افزایش می یابد ولی ازدیاد طول در شکست کاهش می یابد. هنگامی که وزن مولکولی خیلی بالا رود به علت درهم تنیدگی و گره خوردگی بسیار بالای زنجیره ها درصد ازدیاد ططول در شکست اگر در دستگاه تنسایل اندازه گیری شود، افزایش قابل توجهی از خود نشان می دهد. در ادامه نوشتار نکات تکمیلی پلیمرها با ما همراه باشید. معمولا با افزایش مقدار وزن مولکولی رفتار پلیمر از حالت ترد و شکننده به سمت مواد چقرمه تغییر می کند. معمولا به علت پیچیده بودن و گران بودن تست اندازه گیری وزن مولکولی در پلیمرها، می توان از تست MFR یا MFI نرخ اندازه گیری جریان مذاب استفاده کرد چون معمولا پلیمر هایی که وزن مولکولی بالاتر دارند، ویسکوزیته ذاتی آن ها بیشتر است و در نتیجه مقدار MFI آن ها کمتر خواهد بود. بلورینگی یا کریستالیزاسیون، همان طور که در بخش انواع پلیمرها مطالعه کردید، پلیمرها به دو دسته بلورین بلورین و نیمه بلورین و آمورف دسته بندی می شوند. بلورینگی بر خواص پلیمر به خصوص خواص کششی اثر مهمی دارد. با افزایش بلورینگی در پلیمرها، مدول و استحکام کششی پلیمر افزایش پیدا می کند و ازدیاد طول در نقطه شکست کاهش می یابد. آرایش یافتگی رنجیره ها، آرایش یافتگی و جهت گیری زنجیره های پلیمری اثر بسیار مهمی روی استحکام کششی و خواص تنش کرنش پلیمرها دارد. اگر پلیمری تحت کشش در یک جهت قرار گیرد و زنجیره های آن در آن جهت کشیده شوند، سپس آن پلیمر را یا دستگاه تنسایل مورد آزمون قرار دهید، متوجه خواهید شد که استحکام کششی و مدول کششی در جهت کشیده شده در پلیمر افزایش قابل توجهی می یابد. و همچنین این مقادیر در جهت عمود بر جهت کشش، کاهش نشان خواهند داد. اگر در پلیمرهایی مانند BOPP این کشش در دو جهت انجام شود، افزایش استحکام کششی و مدول را در پی خواهد داشت، زیرا آرایش یافتگی دو جهته سبب کاهش نقص ها و کرک های موجود در ساختار می شود. اثر کراس لینک یا اتصال عرضی، اتصالات عرضی در رابرها و لاستیک ها بسیار مهم است. امروزه پلاستیک هایی با پیوند های عرضی نیز بسیار مورد استفاده قرار می گیرند مانند پلی اتیلن شبکه ای یا PEX یا XLPE با افزایش مقدار اتصالات عرضی در پلیمر ها، استحکام کششی افزایش می یابد. ولی ازدیاد طول یا کرنش در شکست با مقدار اتصالات عرضی رابطه عکس دارد و کاهش می یابد.


همچنین با آلیاژ سازی می توان خواص کششی و نتایج تست کشش در دستگاه تنسایل را کنترل کرد. به عنوان مثال اگر از پلیمر هایی که دارای ازدیاد طول زیاد هستند در ترکیب خود استفاده نمایید می توانید الانگیشن یا ازدیاد طول بیشتری از محصول به دست آورید. یا می توانید با افزودن یک جز رابری به این مهم رسید. از طرفی با اضافه کردن یک پلیمر سخت می توانید خواص استحکام کششی را افزایش دهید. بدین منظور می توانید از مشاوره کارشناسان نرمال لابو استفاده نمایید. در ادامه نوشتار نکات تکمیلی پلیمرها شما کاربران عزیز سایت نرمال لابو را به خواندن مطلب انتخاب رزین پلیمر مناسب جهت ساخت ترموپلاستیک ها و محصولات پلیمری دعوت می نماییم. مصرف رزین های ترموپلاستیک در صنعت پلیمر روبه افزایش هست، به عنوان مثال در صنعت خودرو همیشه به دنبال راهی برای تولید خودروهایی با وزن سبک تر و حجم تولید بالاتر است. برخی کاربرد های پلیمرهای ترموپلاستیک در صنعت خودرو عبارتند از، قاب های صندلی، سینی باتری، سپر، انواع کفی خودرو، جلو پنجره، روکش های شیر و ولو، روکش موتور، چراغ ها، داشبورد و فرمان، کنترلر ها و غیره ست. در بسیاری موارد، رزین های ترموست پلیمری مانند اپوکسی ها، الزامات مورد نیاز در خودرو را براورده نمی کند و استفاده از رزین های ترموپلاستیک در این خصوص راضی کننده است. مزایای ترموپلاستیک ها نسبت به ترموست ها در ساخت محصولات، ترموپلاستیک ها در مقایسه با رزین های ترموست دارای دو مزیت عمده هستند. اول اینکه ترموپلاستیک ها دارای مقاومت ضربه بهتری در مقایسه با مواد ترموست هستند. در برخی موارد، این برتری استحکام ضربه در ترموچلاستیک ها گاهی به مقدار ده برابر می رسد. دومین برتری ترموپلاستیک ها، قابلیت اصلاح خواص آن ها می باشد. مثلا افزودن الیاف یا افزودنی هایی به ترموپلاستیک ها با واکنش های فیزیکی تحت دما و فشار، بدون نیاز به انجام واکنش های شیمیایی می تواند سبب بهبود خواص آن شود و بنابراین می توانند پس از استفاده، بازیافت شوند و با تقویت و اصلاح خواص، به چرخه مصرف بازگردند. انتخاب پلیمر درست در کامپوزیت های ترموپلاستیک، یکی از فاکتور هایی که بر کامپوزیت های ترموپلاستیک تاثیر می گذارد، این است که پلیمر پایه ای که در این ترکیب انتخاب می شود بسیار مهم و تاثیر گذار است.

نرمال لابو

نرمال لابو

فاکتور هایی که در این انتخاب تاثیر گذار هستند در شکل زیرمشخص است، قیمت، عملکرد در کاربرد مورد نظر، خواص مکانیکی مناسب. انتخاب ماتریس اصلی پلیمر در یک کامپوزیت به منظور اهداف مد نظر، کار ساده ای نیست، و باید بین پارمتر های گفته شده در شکل بالا، تعادل برقرار شود. به عنوان مثال، ممکن است یک پلیمر، ارزان قیمت باشد و مقاومت در برابر خوردگی خوبی داشته باشد، ولی دمای انتقال شیشه ای بسیار پیینی داشته باشد و ب خزش حساس باشد. یا ماده دیگری ممکن است دمای انتقال شیشه ای بالایی داشته باشد، ولی گران باشد و از مقاومت در برابر حلال نسبتا ضعیفی برخوردار باشد. ترموپلاستیک هایی که دارای خواص مکانیکی خوبی هستند و می توانند در محیط های متنوع تری کار کنند، قیمت بیشتری دارند. رزین های ترموپلاستیک پرمصرف، ترموپلاستیک های زیر جزو پر مصرف ترین پلاستیک ها هستند، پلی اتیلن، پلی پروپیلن، پلی اتیلن ترفتالات، پلی آمید، پلی فنیلن سولفید، پلی اتر اتر کتون است. هریک از رزین ها، مزایا و معایب خاصی را محصول نهایی ایجاد خواهند کرد. قبل از بحث در مورد خصوصیات رزین ها، می توان پلیمرهای ترموپلاستیک در کامپوزیت ها را به دو دسته کلی تقسیم کرد، ترموپلاستیک های مقاوم به دمای بالا، ترموپلاستیک های مهندسی، طبقه بندی، بر اساس حداکثر دمای کاربری پلیمر ها می باشد که در واقع به دمای انتقال شیشه ای بر می گردد. دمای انتقال شیشه ای، دمایی است که در آن بخش های آمورف یا بی شکل پلیمر در اثر گرما، از حالت شیشه ای به رابری تغییر فاز می دهد. پلیمرهای نیمه بلوری ممکن است در دمایی بالاتر از Tg به این حالت برسند و پلیمر های بلورین یا کریستاله، تا رسیدن به دمای ذوب جامد باقی می مانند. فاکتور های تاثیر گذار در انتخاب یک پلیمر، به طور کلی، به زبان دیگر سه فاکتور مهم در انتخاب پلیمر نقش دارند، قیمت، محیط کاربری، مقاومت محیطی پلیمر و خواص مکانیکی، برای محیط کاربری، محدود کننده ها دمای کاربری پلیمر و قرار گیری در معرض نور خورشید، آب و مواد شیمیایی می باشد.

در بحث خواص مکانیکی، خواصی مانند استحکام، استیفنس یا سفتی، سختی، زبری و غیره بسیار حیاتی می باشند. قیمت، برای کاربرد های با حجم و تناژ بالا، مثل کاربرد در اتومبیل ها، قیمت رزین های ترموپلاستیک ها، یک فاکتور بسیار مهم و محئدود کننده خواهد بود. بنابراین، رزین هایی که که قیمت پایین تری دارند، مانند پلی پروپیلن و حتی پلی آمید، انتخاب تولید کنندگان برای این هدف می باشند. اگر چه شرایط محیطی و کاربری پلیمر ها، بر انتخاب ما بسیار تاثیر خواهند گذاشت. برای مثال، پلی آمید ها به رطوبت حساس هستند و ممکن است در اثر قرار گیری در محیطی با رطوبت بالا دچار تخریب یا افت در خواص مکانیکی شوند. بنابراین، اگر در محیط مورد نظر، رطوبت یک جز ثابت و تاثیر گذار باشد، نمی شود از پلی آمید استفاده کرد. به جای آن، پلی پروپیلن به حضور آب و رطوبت حساس نیست و می تواند گزینه مناسبی باشد. محیط کاربری، همانطور که گفته شد، محیط کاربری محصول فاکتور بسیار مهمی در انتخاب رزین می باشد. بنابراین، اگر مقاومت به رطوبت یا حلال شیمیایی در کاربرد مورد نظر اهمیت داشته باشد، رزین پلیمری با این ویژگی ها باید انتخاب شود. دما، فاکتور مهم و تاثیرگذار بعدی در انتخاب پلیمر درست و مناسب، دمایی است که محصول نهایی قرار است در آن دما مورد استفاده قرار گیرد. بنابراین، رزین هایی مانند پلی پروپیلن و پلی بوتیلن ترفتالات که علی رغم داشت قیمت پایین دارای بازه دمایی کاربری پایین هستند در بسیاری موارد مناسب نیستند. بنابراین، برای کاربردهایی با دمای بالای صد درجه مناسب نیستند. از طرف دیگر، پلیمر هایی با قابلیت استفاده در دماهای بالاتر می توانند در کاربرد هایی که نیاز به استقامت در بالای بالا دارند استفاده کرد، اگر چه قیمت بسیار بالاتری نسبت به پلیمر های پلی اولفینی مانند PP دارند و این یک عیب محسوب می گردد و کاربرد آن ها را محدود کرده است.

نرمال لابو

سخن پایانی

قیمت پلیمر چقدر است، همان طور که می دانید اجزای تشکیل دهنده پلیمر ها به صورت کالا های وارداتی می باشد، به همین دلیل با نواسانات ارزی، قیمت این محصول نیز تغییر می کند. هیچ منبعی نمی تواند قیمتی ثابت را برای پلیمر مشخص کند، اما شما می توانید برای اطلاع از اخرین قیمت آن به یک منبع معتبر وصل بشوید. مجموعه نرمال لابو به شما کمک می کنید تا از اخرین قیمت به روز پلیمر ها و همچنین نحوه خرید پلیمر مطلع شوید. پس اگر در این زمینه سوالی دارید همین الان با کارشناسان ما تماس بگیرید. پلیمر زیست تخریب پذیر، این مدل نمونه ای خاص از بسپار است که با فرایند تجزیه باکتریایی تجزیه می شود و باعث تشکیل فرآورده های فرعی مانند گاز، آب زیست توده و نمک های معدنی می شود. این نوع از آمید، اتر و استر به وجود می آید. سنتز این نوع معمولا با واکنش های تراکم، پلیمریزاسیون حلقه باز و کاتالیزورهای فلزی سنتز می شود. خرید پلیمر، اگر شما در تولید محصول خود به مقادیر مختلف پلیمر نیاز دارید، می توانید این محصول ویژه را در سایت نرمال لابو خریداری کنید. خرید شما در نرمال لابو بدون واسطه و سریع انجام می گیرد و شما می توانید با خیال راحت از صرفه جویی در قیمت و زمان خرید خود را انجام دهید. کارشناسان گروه نرمال لابو با توجه به دانش و تجربه کاری خود، بهترین محصولات را برای شما در نظر می گیرند و کیفیت آن ها تضمینی است. شما همچنین می توانید در صورت ابهام یا وجود مشکل نیز از مشاوره رایگان نرمال لابو استفاده کنید و ما به شما کمک خواهیم کرد تا مشکل خود را برطرف کنید. امیدواریم که توانسته باشیم به واسطه این مطلب، به شما کمک کرده باشیم تا جنس پلیمری یا بسپار را بیشتر و بهتر بشناسید و با انواع، ویژگی ها، کاربرد ها و اطلاعات دیگر درباره آن آشنا شده باشید.