advertise

اکسید آلومینیوم چیست؟

خصوصیات اکسید آلومنیوم

در این مقاله کارشناسان نرمال لابو قصد بررسی خصوصیات اکسید آلومنیوم را برای شما عزیزان دارند. در ابتدا برای درک بهتر اکسید آلومنیوم چیست لازم است اطلاعاتی را درباره آلومنیوم چیست را خدمت شما عزیزان بدهیم. تاریخچه آلومینیوم، ترکیبات آلومینیوم در اوایل توسط مصری ها برای رنگ ها و لوازم آرایشی و دارو در صنعت پزشکی به کار گرفته می شد. سنگ معدن آلومینیوم یا آلومینیوم در واقع همان آلوم بود که از قرن پنجم قبل از میلاد کاربرد داشت. در آن زمان از سنگ معدنی آلوم به عنوان موزائیک رنگ رزی و یا رشته هایی برای پوشاندن زخم ها مورد استفاده قرار می گرفت. سنگ معدن آلوم برای موارد پزشکی و پوشش چوب یا مواد شیمیایی نیز کاربرد داشت. فلز آلومینیوم برای اولین بار توسط هانس کریستین ارستد معرفی گشت. آلومینیوم چیست ترکیب منحصر به فرد و خواص عالی آلومینیم باعث شده است این فلز یکی از مهم ترین مواد مهندسی و ساخت مصالح به شمار آید. جرم سبک، استحکام به وزن بالا و مقاومت بالا در مقابل خوردگی و زنگ زدگی آلومینیم را تبدیل به یک فلز عالی نموده است. آلومینیم قابل بازیافت است و با محیط زیست سازگار است. آلومینیم با دوام است و سال ها بدون پوسیدگی کار می کند. چه از نظر کیفیت و چه از نظر ارزش آلومینیم کاربردی ترین فلز بعد از آهن به شمار می آید و تقریبا در تمامی بخش های صنعت دارای اهمیت می باشد. چه از نظر کیفیت و چه از نظر ارزش، آلومینیوم کاربردی ‌ترین فلز بعد از آهن است و تقریبا در تمامی بخش ‌های صنعت دارای اهمیت می ‌باشد. آلومینیوم خالص، نرم و ضعیف است اما می‌ تواند آلیاژ هایی را با مقادیر کمی از مس، منیزیوم، منگنز، سیلیکون و دیگر عناصر به وجود آورد که این آلیاژ ها ویژگی‌ های مفید گوناگونی دارند. این آلیاژ ها اجزای مهم هواپیما ها و راکت ها را می ‌سازند. وقتی آلومینیوم را در خلا تبخیر کنند، پوششی تشکیل می‌ دهد که هم نور مرئی و هم گرمای تابشی را منعکس می ‌کند. این پوشش ها لایه نازک اکسید آلومینیوم محافظ را به وجود می ‌آورند که همانند پوشش های نقره خاصیت خود را از دست نمی ‌دهند. یکی دیگر از موارد استفاده از این فلز در لایه آینه ‌های تلسکوپ ‌های نجومی است.

نرمال لابو

نرمال لابو

.آلومینیوم خالص فاقد استحکام و بسیار انعطاف پذیر است. اما آلیاژ این عنصر با عناصر مس، منیزیم، سیلیسیوم و منگنز کاربرد زیادی در صنایع مختلف دارد. آیا آلومینیوم فلز است؟ بیش از نود درصد عناصر تشکیل دهنده آلومینیوم، همان آلومینیوم است که البته برای این که این فلز خواص مکانیکی بهتری داشته باشد عناصر مس، روی، منیزیوم، آهن، سیلیکن و سیلسیوم به عنوان افزودنی آلیاژی اصلی به آن اضافه شده است. این عناصر حلالیت بالایی دارند و در مجموع، حداکثر پانزده درصد عناصر تشکیل دهنده آلومینیوم می توانند باشند. گفتنی است حداکثر میزان آلومینیوم در آلیاژ های این فلز نود و شش درصد است. از آلومینیوم در خطوط انتقال برق، انوع سازه، وسایل نقلیه، صنایع دریایی و هوایی استفاده فراوانی می شود. آلومینیوم زودتر زنگ می زند یا آهن؟ در ادامه توضیحات آلومینیوم چیست، به توضیح این می پردازیم که آیا آلومینیوم زنگ می زند؟ در پاسخی کوتاه باید بگوییم که بله آلومینیوم به سرعت زنگ می زند چون فلزی فعال است. اما اگر بخواهیم دقیق تر به مقوله زنگ زدن بپردازیم باید بگوییم آلومینیوم از آهن زودتر هم زنگ می زند اما اکسید شدن در آلومینیوم نقش محافظت کننده دارد ولی در آهن مخرب است. به این شکل که آلومینیوم تنها یک لایه نازک و پوشش روی آن زنگ می زند تا زنگ زدگی به لایه های زیرین آن نفوذ نکند اما در آهن زنگ زدن به شکل پوسته پوسته شدن و خوردگی رخ میدهد که به مرور این فلز را از بین می برد و سبب تغییر رنگ در آهن می شود. البته آلومینیوم ضد زنگ و آلومینیوم ضد سایش بودنش را با توجه به کیفیت پوشش اکسیدی اش مشخص می کند. یعنی اگر بر روی این لایه نازک اکسید شده خراش یا سایش ایجاد شود امکان خوردگی آلومینیوم وجود دارد که البته می توان با آنودایز کردن آلومینیوم این پوشش اکسیدی را ضخیم تر کرد تا از خوردگی احتمالی در جریان سایش، جلوگیری کرد. خواص عنصر آلومینیوم چیست. جرم حجمی کوچک و مقاومت به خوردگی موجب شده تا آلومینیوم خالص تجاری در صنعت درب و پنجره سازی کاربرد زیادی داشته باشد. کاربرد این ماده به واسطه خواص فیزیکی مانند هدایت الکتریکی و حرارتی و مقاومت خوردگی خوب توجیه می شود. از طرفی چکش خواری و سیالیت عنصر آلومینیوم و آلیاژهای آن بسیار خوب است. بدین صورت این ماده را برای کاربرد در صنعت فوق العاده می کند. خواص مختلف این ماده در ادامه به اختصار آماده است. قابلیت هدایت الکتریکی آلومنیوم به طور قابل ملاحظه ای مقاومت الکتریکی عنصر آلومینیوم بالاتر از مقاومت الکتریکی عنصر مس است. اما جرم حجمی آن در مقابل مس کم است. درواقع مقاومت یک سیم آلومینیومی که جرم آن یک گرم و طول آن یک متر باشد نصف مقاومت الکتریکی سیم مشابه مسی است. بنابراین عنصر آلومینیوم بیش از پیش به عنوان هادی الکتریسیته به ویژه برای خطوط فشار قوی به کار می رود. ضعف مقاومت مکانیکی نیز به‌ وسیله یک محور فولادی برطرف می ‌گردد.


قابلیت هدایت حرارتی این عنصر هدایت حرارتی زیاد و وزن سبکی دارد. بنابراین کاربرد عنصر آلومینیم در صنعت بسیار خواهد بود. از کاربرد این ماده می‌ توان به ساخت دیگ و ظروف مشابه و ماهی تابه برای مصارف خانگی اشاره نمود. کاربرد این ماده در مبدل ‌های حرارتی، دستگاه‌ های خنک ‌کننده، سمبه ها و بستر برای موتور های درون سوز سبک تیز وجود دارد. ضریب انبساط زیاد عنصر آلومینیوم و نقطه ذوب کم آن کاربرد این ماده به عنوان رسانای حرارت را محدود می کند. در اغلب اوقات در کاربرد این ماده درجه حرارت از دویست درجه سانتی گراد تجاوز نمی کند. مقاومت در برابر خوردگی این عنصر به سرعت اکسید می شود. اما در برابر خوردگی عنصری بسیار مقاوم است. این ماده توسط یک لایه نازک، متراکم و چسبنده ی اکسید آلومینیوم محافظت می شود. البته مقاومت خوردگی آلومینیوم با افزودن عناصر آلیاژی کاهش می یابد. در برخی مواقع حتی لازم است بعضی از آلیاژ های آلومینیوم از طریق پوشش ورقه نازکی از آلومینیوم خالص تجارتی به روش نورد محافظت شوند. توجه شود که در مجموعه های فلزی از تماس آلومینیوم با فلزات نجیب تر از آن باید جلوگیری شود. این ماده با مس و آهن تولید کوپل گالوانیزه می کند. در این صورت قشر آلومینیوم محافظ خراب شده و به این ترتیب خوردگی شدید آن رخ می دهد. کاربرد عنصر آلومینیوم به عنوان روکش برای آهن نیز صورت می گیرد. زیرا مقاومت به خوردگی آهن را زیاد می کند. نکات مهم در مورد عنصر آلومینیوم: سبک بودن وزن، وزن مخصوص کم این ماده، غیر مغناطیس بودن آن، مقاومت بالا در برابر خوردگی، نوع خالص این ماده فاقد استحکام و بسیار انعطاف پذیر است. این عنصر نسبت استحکام به وزن بالایی دارد. استحکام بالا و سبکی وزن، تنها در چند ماده در طبیعت وجود دارد. جالب است بدانید استحکام بالای بعضی آلیاژ های آلومینیوم حتی قابل مقایسه با استحکام فولاد ها است. این ماده قابلیت شکل پذیری بالایی دارد. این ماده را با روش های مختلف شکل دادن فلزات می توان تغییر فرم داد. قابلیت اتصال به روش های جوشکاری، لحیم کاری، چسب کاری و پرچ کاری در این ماده وجود دارد. این عنصر خاصیت ارتجاعی بالایی دارد. به طوری که برخی از آلیاژ های آلومینیوم اگر در محدوده خاصی تحت تاثیر نیرو یا ضربه قرار گیرند، پس از برداشتن نیرو دوباره حالت اولیه خود را به دست می آورند. این ماده هدایت حرارتی بالایی دارد. بعد از نقره، مس و طلا رسانا ترین فلز، عنصر آلومینیوم است. این خاصیت به استفاده از آن در ساخت ظروف آشپزخانه، مبدل های حرارتی آبی و روغنی منجر شده است. آلومینیوم عنصری غیر سمی است. آلیاژ های جامد آلومینیوم که دارای لایه اکسیدی سطحی هستند غیر سمی اند. هدایت الکتریکی مناسبی دارد. در حجم مساوی، آلومینیم نیز مانند مس حدود شصت و دو درصد الکتریسته را از خود عبور می دهد. پس از نقره، مس و طلا بالاترین هدایت الکتریکی مربوط به این ماده است. این ماده قابلیت بازتاب نور دارد. این ماده می تواند بیش از هشتاد درصد نور مریی را بازتاب دهد. عدم جرقه زایی از خواص مهم این ماده است. عنصر آلومینیم با وجود اینکه قابلیت هدایت الکتریکی بسیار بالایی دارد. اما جرقه تولید نمی کند.

نرمال لابو

نرمال لابو

آلیاژ ها چه هستند؟ در واقع عبارتند از آلیاژ های فلزی که معمولا ساختار آن ها در بر گیرنده حدود نود الی نود و شش درصد از عنصر آلومینیوم می باشد. که علاوه بر این فلز دارای عناصر دیگری نیز هستند. این عناصر به منظور بهبود خاصیت های خاص به عنصر پایه یعنی آلومینیوم اضافه می شوند. به طور معمول این آلیاژ ها علاوه بر آلومینیوم دارای عناصر آلیاژی دیگری هستند که امکان دارد در بعضی از مواقع چند عنصر فرعی دیگری نیز با آن ها ترکیب شده باشد. لازم به ذکر است که مقدار اندکی از این آلیاژ های فرعی می تواند تاثیر چشم گیری بر روی ویژگی های آلیاژ آلومینیوم بگذارد. عناصر ترکیب شونده با آلیاژ آلومینیوم چه عناصری هستند؟ همان طور که گفتیم، عناصر مختلفی با فلز آلومینیوم ترکیب شده و آلیاژ به دست می آید. اما باید بدانید که همه عناصر قابلیت ترکیب شوندگی با این فلز را نداشته و پس از مخلوط آن ها با یکدیگر به ما آلیاژی نمی دهند. از جمله این عناصر می توان از روی، منیزیوم، مس و سیلسیوم نام برد. این عناصر خاصیت حل شوندگی بالایی در این فلز از خود نشان می دهند. در این قسمت از متن به خصوصیات اکسید آلومنیوم می رسیم. کوراندوم متداول‌ترین شکل کریستال طبیعی اکسید آلومینیوم است. در ادامه توضیحاتی در مورد کوراندوم چیست را خدمت شما عزیزان می دهیم و در ادامه مباحث دیگر را ادامه می دهیم. کوراندوم اکسید آلومینیوم است سنگی بسیار سخت که به طور طبیعی یافت می شود. کوراندوم یک کاربید سیلیکون است که معمولا برای استفاده تجاری تولید می شود. آیا کوراندوم همان کربوراندوم است؟ این است که کوراندوم معدنی یک ماده معدنی بسیار سخت است، شکلی از اکسید آلومینیوم با فرمول شیمیایی al ۲ اکسیژن|o ۳ ، که به شکل سنگ ‌های قیمتی یاقوت کبود و یاقوت سرخ وجود دارد. از آن به عنوان ساینده استفاده می شود در حالی که کربوراندوم کریستال های کاربید سیلیکون است که به عنوان ساینده استفاده می شود. کربن از چه چیزی ساخته شده است؟ کاربید سیلیکون به عنوان کربوراندوم شناخته می شود و از احیای دی اکسید سیلیکون با کربن عنصری در یک کوره الکتریکی تهیه می شود. این ماده مانند الماس بسیار سخت است و به عنوان ساینده در صنعت استفاده می شود. کوراندوم چگونه تشکیل می شود؟ زمین شناسی و پیدایش کانسارهای دگرگونی کوراندوم. کورندوم یک کانی با دمای بالا است که به طور طبیعی در اثر دگرگونی سنگ‌های غنی از آلومینا در شرایط رخساره‌های آمفیبولیت و گرانولیت و در دمای بین پانصد تا هشتصد درجه سانتی‌ گراد تشکیل می ‌شود. آیا کوراندوم کمیاب است؟ یاقوت‌ ها و یاقوت ‌های کبود انواع رنگ ‌های مختلف کوراندوم معدنی هستند. اکنون کوراندوم یک ماده معدنی نسبتا رایج است. کوراندوم با کیفیت جواهر بسیار کمیاب تر است و فقط از یک درصد یا بیشتر از کل کوراندوم یافت شده تشکیل شده است. متداول ترین سنگ کوراندوم درجه یک یاقوت کبود آبی است. در این قسمت از مقاله به توضیحات خصوصیات اکسید آلومنیوم را می رسیم.


اکسید آلومینیوم که معمولا آلومینا نامیده می شود با دارا بودن پیوند اتمی قوی یونی بین مولکولی دارای ویژگی های بسیار مطلوبی است. این ماده می تواند در چندین فاز بلوری وجود داشته باشد که همه در دمای بالا به پایدارترین فاز آلفای شش ضلعی باز می گردند. به طور مصنوعی اکسید آلومینیوم Al۲O۳، یک ماده کریستالی سفید یا تقریبا بی رنگ است که به عنوان ماده اولیه برای ذوب فلز آلومینیوم استفاده می شود. همچنین به عنوان ماده خام برای طیف گسترده ای از محصولات پیشرفته سرامیکی و به عنوان یک عامل فعال در پردازش شیمیایی عمل می کند. آلومینا از بوکسیت، سنگ معدن طبیعی حاوی مقادیر متغیر اکسید های آلومینیوم آبدار حاوی آب ساخته شده است. Al۲O۳ آزاد در طبیعت به عنوان ماده معدنی کوراندوم و سنگ های قیمتی آن، یاقوت کبود و یاقوت قرمز وجود دارد. این ها را می توان به صورت مصنوعی از آلومینا تولید کرد و در واقع گاهی اوقات به آن ها آلومینا می گویند، اما این اصطلاح به طور صحیح به مواد به کار رفته در متالوژی آلومینیوم، سرامیک های صنعتی و فرآوری شیمیایی محدود می شود. مقداری آلومینا هنوز از ذوب بوکسیت در کوره الکتریکی تولید می ‌شود، در فرآیندی که برای صنعت ساینده‌ ها در اوایل قرن بیستم ابداع شد، اما اکنون بیشتر آن از طریق فرآیند بایر از بوکسیت استخراج می ‌شود که در اواسط قرن هجده برای صنعت آلومینیوم توسعه یافت. بوکسیت فرآیند بایر خرد می شود در محلول هیدروکسید سدیم مخلوط می شود و با کریستال ها دانه می شود تا هیدروکسید آلومینیوم رسوب کند. هیدروکسید در یک کوره گرم می شود تا آب را خارج کند و چندین درجه آلومینا دانه ای یا پودری تولید کند، از جمله آلومینا فعال، آلومینا درجه ذوب و آلومینا کلسینه شده. آلومینا فعال یک ماده متخلخل و دانه ای است که به عنوان بستری برای کاتالیزور ها و به عنوان جاذب برای حذف آب از گاز ها و مایعات استفاده می شود. آلومینا درجه ذوب نود درصد کل آلومینا تولید شده را تشکیل می دهد. به کارخانه های آلومینیوم منتقل می شود و در آنجا به فلز آلومینیوم الکترولیز می شود. آلومینا کلسینه شده به انواع محصولات سرامیکی از جمله عایق های شمع بسته های مدار یکپارچه، ایمپلنت های استخوانی و دندانی، ظروف آزمایشگاهی، سنگ شنی کاغذ سنباده و چرخ های آسیاب و پوشش های نسوز برای کوره های صنعتی ساخته می شود. این محصولات دارای خواصی هستند که آلومینا به آن ها شناخته شده است، از جمله رسانایی الکتریکی کم، مقاومت در برابر حملات شیمیایی، استحکام بالا، سختی شدید در مقیاس سختی را دارد. چقرمگی آلومینا را می توان با افزودن ذرات زیرکونیا یا سبیل های کاربید سیلیکون بهبود بخشید و آن را برای ابزارهای برش صنعتی مناسب می کند. همچنین، مواد معمولا مات را می توان با افزودن مقادیر کمی منیزیم شفاف ساخت آلومینا شفاف به عنوان ظرف گاز در لامپ های خیابانی با فشار بالا بخار سدیم استفاده می شود.

نرمال لابو
نرمال لابو

بهتر است بدانید بیشترین کاربرد Al₂O₃ در تولید آلومینیوم فلزی است. آلومینیوم فلزی با اکسیژن واکنش می دهد و باعث ایجاد خوردگی در آن شود. با این حال هنگامی که آلومینیوم با اکسیژن پیوند داده و اکسید آلومینیوم را تشکیل می دهد، یک پوشش نازک ایجاد می شود که از آن در برابر اکسید شدن بیشتر محافظت می کند. این باعث می شود که آلومینیوم دچار خوردگی و کاهش استحکام فلز نشود. ضخامت و سایر خصوصیات لایه اکسید را می توان با استفاده از فرایند آندایزینگ تغییر داد. متداول ترین شکل کریستالی آلومینا، کوراندوم است. یاقوت سرخ و یاقوت کبود شکل های دیگر این ماده می باشد. آن ها رنگ مشخص خود را مدیون وجود ناخالصی ها در ترکیب خود هستند. یاقوت سرخ رنگ قرمز و کیفیت لیزری خود را از اثرات وجود ناخالصی کروم بدست می آورد. یاقوت کبود در رنگ های مختلفی وجود دارد که از ناخالصی های دیگر مانند آهن و تیتانیوم ناشی می شود. سختی انواع مختلف این ترکیبات آن ها را برای استفاده به عنوان ساینده و به عنوان اجزای سازنده ابزار برش مناسب می کند. همان طور که گفتیم آلومینیوم خالص را نمی توان در سطح زمین پیدا کرد و با توجه به کاربردهای گسترده آلومینیوم در زندگی امروز بشر، اکسید آلومینیوم مهم ترین منبع تامین آلومینیوم مورد نیاز صنایع مختلف است. به گونه ای که تقریبا نود درصد از اکسید آلومینیوم موجود را برای تولید فلز آلومینیوم به کار می گیرند و مقدار دیگر اکسید آلومینیوم را به عنوان ساینده، عایق، کاتالیزگرها و دیگر موارد استفاده می کنند. برای آلومینا خواص متعددی بیان شده است و به دلیل دارا بودن همین خواص است که در صنعت کاربردهای زیادی دارد. در ادامه برخی از خصوصیات اکسید آلومنیوم را آورده ایم. هدایت حرارتی بالا برای آلومینای بدون تخلخل و تک بلور، افزایش هدایت الکتریکی اکسید آلومینیوم با افزایش دما و تبدیل شدن این هدایت در دمایی بیشتر از هشتصد و سی درجه سانتی گراد به هدایت الکترونی، امکان کاهش مقاومت ویژه آلومینا در محدوده دمایی چهارصد الی هفتصد درجه سانتی گراد و در حضور ناخالصی های قلیایی، افزایش خاصیت عایق الکتریکی آلومینا با افزایش درجه خلوص و کاهش فاز شیشه ای، دارا بودن استحکام دی الکتریک مناسب، با توجه به غیرمغناطیسی بودن قابلیت تحمل تخلیه الکتریکی صدهزار ولت را برای چندین ساعت دارد. با توجه به این خواص می توان کاربرد های زیر را برای آلومینیوم اکسید در نظر گرفت: در صنعت انواع مختلفی از هیدروکسید های آلومینیوم وجود دارد که کاربرد های متنوعی را برای آن تعریف کرده اند. به عنوان مثال پرکننده کاغذ و درزگیر، ضداسید، فیلر خمیردندان، افزودنی ضد شعله در پلاستیک های مختلف و حتی ماده اولیه برای تولید محصولات آلومینیوم دار همچون سولفات آلومینیوم و آلومینیوم نیترات ازجمله مواد کاربرد این ترکیب به شمار می روند. یکی از ویژگی های مهم اکسید آلومینیوم سختی بالای آن است که همین ویژگی کاربردهای مختلفی همچون استفاده جهت پوشش مقاوم لوله ها، شیرآلات و پمپ ها، انواع سیم و غلاف هدایت کننده الیاف در برابر فرسایش را باعث شده است. در کنار این موارد به دلیل سختی بالای اکسید آلومینیوم از آن به عنوان نوک ابزار برش فلزات استفاده می کنند.


یکی از ویژگی های بیان شده برای اکسید آلومینیوم قدرت سایشی بالای آن است و به همین دلیل می توان گفت این اکسید پرمصرف ترین ساینده در صنعت به حساب می آید. از اکسید آلومینیوم در بسیاری از فرایند ها با هدف کوچک کردن اندازه ذرات به عنوان عامل آسیاب کننده استفاده می شود و برای آلیاژ های آهنی، چوب ها و مواد دارای قابلیت کشسانی بالا استفاده می شود. از دیگر ویژگی های اکسید آلومینیوم استحکام دی الکتریک آن است که همین امر باعث استفاده آن به عنوان عایق شمع موجود در اتومیبل ها، پایه مدار ها و پوشش لامپ بخار سدیم شده است. با در نظر گرفتن این واقعیت که گرمای ایجاد شده در مدارهای با فرکانس بالا قابلیت ذوب کردن پلاستیک را دارد، می توان از اکسید آلومینیوم به دلیل مقاومت حرارتی بالا به عنوان جایگزین پلاستیک ها استفاده نمود. با توجه به مقاومت حرارتی اکسید آلومینیوم از آن در تهیه نسوز ها استفاده می شود و اغلب این نسوز ها به با توجه به مقاومت حرارتی و شیمیایی مناسب در محیط های اسیدی و قلیایی کاربرد دارند. در کنار استفاده از اکسید آلومینیوم به عنوان پوشش سطوح مختلف، گاهی از آن برای تولید درزگیرهای مقاوم در برابر دمای بالا استفاده می شود. اغلب از واشرهای با جنس اکسید آلومینیوم در سیستم های صنعتی که مایعات با دمای بسیار بالا در جریان بوده و پلاستیک ها قادر به تحمل این حرارت نیستند استفاده می شود. یکی دیگر از موارد مصرف اکسید آلومینیوم تولید کاشی های مصرفی سطح شاتل فضایی است. شاتل های فضایی هنگام گذر از جو زمین باید قادر به تحمل اصطکاک و دمای بالایی باشد و با توجه به مقاومت بالای آلومینا در برابر سایش و نقطه ذوب بالا، اکسید آلومینیوم گزینه مناسبی برای این نوع کاربرد است. در کنار موارد مصرف اکسید آلومینیوم در صنعت به دلیل مقاومت این ماده به خوردگی و خاصیت زیست سازگارپذیر بودن آن در ساخت ایمپلنت و پروتز ماده ای موثر است. البته پایین بودن استحکام کششی آن در این زمینه محدودیت هایی را برای مصرف به همراه دارد. اکسید آلومینیوم انواع مختلفی دارد و به پنج دسته کلی تقسیم می شود.

نرمال لابو

نرمال لابو

اکسید آلومینیوم کلسینه، زمانی که هیدروکسید آلومینیوم در دمای بالا حرارت داده می شود، آلومینا تشکیل می شود. از اکسید آلومینیوم کلسینه در محصولات سرامیکی و صنعت هایی که نیاز به ماده دارای دمای ذوب بالا دارند، استفاده می شود. اکسید آلومینیوم فعال، اکسید آلومینیوم فعال به ماده ای گفته می شود که سایز کریستال های آن کوچک است و خالصی بالایی دارد. این نوع از آلومینا فعالیت شیمیایی بالایی دارد و برای تولید کاتالیزورها بسیار مناسب است. از این نوع اکسید آلومینیوم در فرآیندهایی استفاده می شود که به استحکام و مقاومت بالا نیاز دارند. همچنین در تولید بدنه هایی مقاوم به دمای بالا و مقاوم به واکنش های شیمیایی مورد استفاده قرار می گیرد. اکسید آلومینیوم تبولار، با رسوب دادن آلومینای کلسینه شده، ماده ای به دست می آید که به آن اکسید آلومینیوم تبولار گفته می شود. تخلخل این نوع از آلومینا پایین است و از نظر شیمیایی پایداری بالایی دارد. برای ساخت کامپوزیت ها و بدنه های محکم و دارای استحکام از این نوع استفاده می شود. اکسید آلومینیوم ذوبی: برای تولید مواد ساینده و دیرگداز از اکسید آلومینیوم ذوبی استفاده می شود. این نوع از آلومینا تخلخل پایینی دارد و دارای چگالی بالایی می باشد. این ماده همچنین نفوذ پذیری پایینی دارد. اکسید آلومینیوم متخلخل، اکسید آلومینیوم متخلخل تخلخل بالایی دارد و بسیار سبک است و عایق می باشد. از این نوع از آلومینا در ساخت بدنه های عایق استفاده می شود. خصوصیات اکسید آلومینیوم آلومینا دارای خصوصیات فیزیکی و شیمیایی است که باعث شده در صنایع مختلف و زمینه های زیادی از آن استفاده شود. درصد خالصی شیمیایی اکسید آلومینیوم نود و نه درصد است. دارای خلوص فازی صد درصد می باشد. دمای ذوب آن دو هزار و هفتاد و دو درجه سانتیگراد است. دمای جوش آن دو هزار و نهصد و هفتاد و هفت درجه سانتی گراد می باشد. به شکل ماده جامد سفید رنگ است. در ادامه در مبحث بعدی این مقاله کارشناسان نرمال لابو برای شما عزیزان ویژگی های خاص اکسید آلومینیوم را شرح می دهند.


ویژگی های خاص اکسید آلومینیوم

اکسید آلومینیوم یک عایق الکتریکی است. اما دارای رسانایی گرمایی به نسبت بالا است. البته این رسانایی گرمایی با دما تغییر می کند و عدد گزارش شده به طور میانگین بیان شده است. همچنین رسانایی گرمایی آلومینا در بین سرامیک ها بالاست. به دلیل بالا بودن نقطه ی ذوب آلومینا این ماده مقاومت و ثبات حرارتی بالایی دارد. سختی بالای کوراندوم فراوان ترین فرم کریستالی موجود از آن که به آن α- آلومینا گفته می شود، باعث شده تا از این ماده به عنوان یک جزء مناسب برای کاربردهای ساینده و ابزار برش باشد. به وجود آمدن اکسید آلومینیوم بر روی سطح فلز آلومینیوم عامل حفاظتی در برابر هوازدگی است. آلومینیوم فلزی یک ماده ی بسیار واکنش پذیر با اکسیژن اتمسفر است. و یک لایه ی محافظت کننده از آلومینا به ضخامت چهار نانومتر در مدت صد پیکوثانیه بر روی بخش های در معرض هوا ایجاد می گردد. این لایه ی اکسیدی از اکسید شدن تمام آلومینیوم جلوگیری می کند. ضخامت و خواص این لایه ی اکسیدی را می توان بوسیله ی فرآیند آنودایزینگ تغییر داد. برخی از آلیاژ ها مانند برنزهای آلومینیومی از ویژگی آنودایزینگ استفاده می کنند تا خاصیت مقاومت به خوردگی آن ها بهبود یابد. آلومینای به وجود آمده به وسیله ی فرآیند آنودایزینگ حالت آمورف دارد اما می توان بوسیله ی فرایند هایی مانند اکسیداسیون الکترولیتی پلاسما لایه ی کریستالی از آلومینا به وجود آورد و سختی آلومینا را بالا برد. اکسید آلومینیوم استحکام دی الکتریک خوبی دارد. این ماده الکترولیت جامد نیست و از این رو مانند اکسید زیرکونیوم عمل نمی کند و خواص دی الکتریک آن به فشار اکسیژن بستگی ندارد. سختی آلومینا در مقیاس موس نه است. در این طبقه بندی پس از الماس، اکسید آلومینیوم در رتبه ی دوم قرار دارد. کاربرد اکسید آلومینیوم در صنعت فولاد از ویژگی های بسیار مهم اکسید آلومینیوم، نسوز بودن و مقاومت در برابر شوک حرارتی است. این خاصیت باعث شده تا کاربرد های اکسید آلومینیوم در صنعت فولاد سازی به عنوان دیواره ها و آجر نسوز نمود پیدا کند. نقطه ذوب اکسید آلومینیوم بسیار بیشتر از نقطه ذوب فولاد است و مشکلی برای تولید فولاد ایجاد نمی کند. اکسید آلومینیوم به دلیل سختی و استحکام عالی، در انواع مواد ساینده صنعتی کاربرد دارد. به همین ترتیب، آلومینا می تواند به عنوان روشی برای محافظت در برابر سایش استفاده شود. با وجود این که اکسید آلومینیوم بیشتر به عنوان ماده اولیه در تولید آلومینیوم شناخته شده است، اما در بسیاری از کاربرد های صنعتی، از مواد ساینده تا سرامیک های مهندسی، نقش اصلی را نیز ایفا می نماید. با وجود این که تولید آلومینا از بوکسیت کاملا ساده است اما برای تولید اکسید آلومینیوم خالص نیاز به مراحل پیچیده ای هست.

نرمال لابو

نرمال لابو

اهمیت استفاده از آلفا اکسید آلومینیوم به صورت صد در صد در بسیاری از صنایع به ویژه کاشی و سرامیک و همچنین نسوز محصول نهایی نیازمند کلسیناسیون در دمای بیش از هزار درجه سانتی گراد می ‌باشد. آلومینای تجاری شامل عمدتا شامل دو فاز رایج آلفا اکسید آلومینیوم و گاما اکسید آلومینیوم می ‌باشند. گاما اکسید آلومینیوم دارای ساختار کریستالی کیوبیک بوده، بسیار ناپایدار و با افزایش دما به فاز آلفا تبدیل می ‌گردد. این در حالیست که ساختار کریستالی آلفا اکسید آلومینیوم به صورت رومبوهرال یا هگزاگونال می ‌باشد. ساختار کریستالی آلفا بزرگتر از گاما بوده پس در نتیجه در حین تبدیل فاز گاما به آلفا انبساط حجمی رخ خواهد داد. بدین ترتیب اگر در ترکیب محصول نهایی سرامیکی فاز گاما حضور داشته باشد در حین کلیسناسیون احتمال کاهش دانسیته، کاهش استحکام، افزایش تخلخل، ترک خوردن و حتی انهدام محصول نهایی به شدت افزایش می‌یابد. از این رو استفاده از اکسید آلومینیوم با خلوص فازی صد در صد آلفا بسیار حائز اهمیت می‌باشد. بسیاری از شرکت ‌های تولیدی پودر های سرامیکی به علت بالا بودن دمای استحاله گاما به آلفا از دمای پایین ‌تری برای تولید اکسید آلومینیوم استفاده می ‌کنند. بدین ترتیب کیفیت اکسید آلومینیوم تجاری در بازار شدیدا وابسته به میزان خلوص فازی یا همان درصد آلفا در اکسید آلومینیوم است. این امر اختلاف قیمت ملموسی در بین اکسید آلومینیوم های تجاری ایجاد می کند. چرا شرکت های تولیدی از دماهای بالاتری برای تولید آلفا استفاده نمی کنند؟ مهمترین تجهیز و اساسی ترین مرحله تولید این ماده کوره کلسیناسیون است. برای تولید آلفا در دمای هزار و چهارصد درجه نیازمند کوره ای با تحمل دمایی اسمی هزار و هفتصد درجه است این در حالی است که ما برای تولید نیازمند در دمای هزار و پنجاه درجه نیازمند کوره‌ای با تحمل دمایی هزار و دویست درجه سانتی گراد هستیم. این اختلاف دمای فاحش موجب کاهش هزینه ‌های مصرفی می‌ گردد. هزینه‌ های مصرفی یک کوره عمدتا المنت، نسوز و انرژی می ‌باشد. برای تامین دمای هزار و چهارصد درجه به المنت و نسوز هزار و هفتصد درجه نیاز است که هزینه‌ های چند برابری نسبت به موارد مصرفی هزار و دویست درجه دارد. از طرفی دیگر هزینه مصرف انرژی و ثابت ماندن دما هزار و چهارصد درجه سانتی شدیدا بالا می‌باشد. بنابراین فاز صد در صد آلفا اکسید آلومینیوم قیمت به مراتب بالاتر نسبت به دیگر فازها دارد. چگونه آلفا آلومینا با خلوص صد درصد را تشخیص دهیم؟ برای تشخیص فاز کریستالی هر ماده نیازمند آزمون تفرق اشعه ایکس می ‌باشد. فازهای اکسید آلومینیوم نیز بدین ترتیب بر اساس آنالیز XRD قابل تشخیص می ‌باشند.

برای خرید اکسید آلومینیوم

نمونه ‌ای از الگو های تفرق فاز آلفا و گاما آلومینا به همراه مرجع آلفا در شکل زیر آورده شده است. این الگو جز لازمه ‌های مشخصه‌های فنی یک پودر آلومینا است. تاثیر اندازه دانه: هر چه قدر اندازه دانه پودر ریزتر باشد زمانی که کنار یک دیگر قرار می ‌گیرند فضاهای خالی مابینش ریزتر خواهد بود. این امر موجب افزایش دانسیته در نهایت سبب افزایش استحکام خواهد شد. کاهش اندازه دانه به طبع موجب افزایش تصاعدی قیمت خواهد گشت. بنا به کاربرد آلفا آلومینا سایز ذرات آن مشخص می‌گردد. یکی از راه تشخیص اندازه دانه استفاده از آنالیز میکروسکوپی الکترونی روبشی (SEM) می‌باشد. وضعیت تقاضا به ‌طور متوسط بین سال ‌های ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۵ نیاز کشور به آلومینا در حدود ششصد و نود هزار تن بوده که با نرخ متوسط سالانه ۱.۸ درصدی رشد همراه بوده است. از این میان به‌طور میانگین سالانه دویست و چهل هزار تن از محل منابع داخلی تأمین شده و در حدود ۴۵۰ هزار تن مازاد تقاضا، از محل واردات تأمین شده است که سهمی در حدود شصت و پنج درصدی را به‌خود اختصاص داده است. در حالی که تولید آلومینای ایران بین سال‌های ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۵ رشد متوسط سالانه اندک نه دهم درصدی را تجربه کرده است. HS code کروندوم مصنوعی مشمول ردیف ۲۸۱۸۱۰۰۰ می ‌باشد برای اطلاع از واردات این کالا می ‌توانید به سایت گمرک ایران بخش آمار بر اساس کد فوق الاشاره مراجعه نمائید. مطابق آمار واردات آلومینا درایران، سال ۱۳۹۱ بالغ بر پانصد و سی میلیون دلار برآورد شده است. مزایا و مضرات اکسید آلومینیوم اکسید آلومینیوم ذوب شده دارای چندین ویژگی منحصر به فرد است که آن را به گزینه ای عالی نسبت به مواد دیگر تبدیل می کند. این ترکیب اکساینده ای با محتوای آهن کم است که هیچ زنگی در سطوح ایجاد نمی کند. رسوبات زنگ زدگی اغلب می توانند در روندهای بعدی ایجاد مشکل کنند.

نرمال لابو

نرمال لابو

Al₂O₃ یک ساینده منفجر کننده است و ماده ساینده سخت تری نسبت به اکثر مواد موجود است که منجر به خرد شدن ذرات کمتری می شود و درنتیجه به کاهش سطح گرد و غبار کمک می کند. اکسید آلومینیوم یک ترکیب معمول و طبیعی است که در صنایع مختلف به خصوص در تولید آلومینیوم به کار می رود. این ترکیب در تولید سرامیک اکسید آلومینیوم استفاده می شود. رایج ترین شکل کریستالی آن، کوراندوم است که دارای چندین نوع مختلف با کیفیت سنگ های قیمتی است. بهتر است بدانید: بیشترین کاربرد Al₂O₃ در تولید آلومینیوم فلزی است. آلومینیوم فلزی با اکسیژن واکنش می دهد و باعث ایجاد خوردگی در آن شود. با این حال هنگامی که آلومینیوم با اکسیژن پیوند داده و اکسید آلومینیوم را تشکیل می دهد، یک پوشش نازک ایجاد می شود که از آن در برابر اکسید شدن بیشتر محافظت می کند. این باعث می شود که آلومینیوم دچار خوردگی و کاهش استحکام فلز نشود. ضخامت و سایر خصوصیات لایه اکسید را می توان با استفاده از فرایند آندایزینگ تغییر داد. متداول ترین شکل کریستالی آلومینا، کوراندوم است. یاقوت سرخ و یاقوت کبود شکل های دیگر این ماده می باشد. آن ها رنگ مشخص خود را مدیون وجود ناخالصی ها در ترکیب خود هستند. یاقوت سرخ رنگ قرمز و کیفیت لیزری خود را از اثرات وجود ناخالصی کروم بدست می آورد. یاقوت کبود در رنگ های مختلفی وجود دارد که از ناخالصی های دیگر مانند آهن و تیتانیوم ناشی می شود. سختی انواع مختلف این ترکیبات آن ها را برای استفاده به عنوان ساینده و به عنوان اجزای سازنده ابزار برش مناسب می کند.


روش تولید اکسید آلومینیوم

در این قسمت از مقاله کارشناسان نرمال لابو قصد بررسی روش تولید اکسید آلومینیوم را برای شما کاربران عزیز دارند. همان طور که در مطالب قبلی نیز عنوان کردیم، اکسید آلومینیوم از سنگ معدن بوکسیت به دست می آید. با توجه به ساختار اصلی کانی ها در سنگ معدنی مرجع، تولید اکسید آلومینیوم در ساختار های مختلف با نام های متداول آلفا، بتا و گاما اکسید آلومینیوم به دست می آید. هر یک از این ترکیبات، دارای یک سری خصوصیات فیزیکی و شیمیایی هستند و کاربردهای آنها نیز با یکدیگر متفاوت است. در این قسمت به انواع روش تولید اکسید آلومینیوم از سنگ بوکسیت می پردازیم. انواع روش تولید اکسید آلومینیوم سه روش اصلی برای تولید و استحصال اکسید آلومینیوم از سنگ معدن بوکسیت معرفی شده است: استخراج اکسید آلومینیوم از بوکسیت به روش فرآیند بایر، روش های سنتز آلومینای پودری با خلوص بالا، بازیابی آلومینا از خاکستر ذغال است. فرآیند بایر برای استخراج اکسید آلومینیوم از بوکسیت چیست؟ فرآیند بایر Bayer Process برای اولین بار در سال اواخر قرن نوزده توسط یک مهندس اتریشی به نام کارل جوزف بایر ابداع شد. از آن زمان به بعد، این روش برای تولید و استخراج اکسید آلومینیوم در سراسر جهان به کار می رود بدون آن که کوچک ترین تغییراتی در قسمت هایی از فرآیند انجام گیرد. قواعد فرآیند بایر چیست؟ قواعد فرآیند بایر بر اساس حل شدن بوکسیت در محلول داغ سدیم هیدروکسید در محدوده دمایی صد و چهل درجه سانتی گراد گیبسیت تا دویست و چهل درجه سانتی گراد بوهمیت توجیه می شود. در این فرآیند، سدیم هیدروکسید مطابق یون ها را تولید می کنند در دمای بالا، سدیم هیدروکسید می تواند اکسید آلومینیوم جامد که در سنگ معدن خام وجود دارد را در خود حل کند و در نتیجه، سدیم آلومینات مایع، به دست می آید این واکنش در شکل زیر نشان داده شده است این واکنش حتی می تواند به عنوان یک فرآیند بر روی گیبسیت نیز نوشته شود در فرآیند بایر، سابر ترکیبات بوکسیت، حل نمی شوند و به شکل جامد باقی می مانند. یک استثنا درباره ترکیب سیلیکا وجود دارد این ماده می تواند حل شود. در نهایت، در انتهای فرآیند بایر، هیدروکسید آلومینیوم در دمای بالاتر از هزار درجه سانتی گراد کلسینه شده و به شکل اکسید آلومینیوم تبدیل می گردد. این واکنش را در شکل زیر مشاهده می کنید در این قسمت روش های استخراج و تولید اکسید آلومینیوم از سنگ معدن بوکسیت به روش فرآیند بایر و درباره فناوری انجام فرآیند بایر برای استخراج اکسید آلومینیوم از بوکسیت صحبت می کنیم و یک نمودار شماتیک برای شما در نظر گرفته ایم. مشکلات روش بایر، هزینه ی بالای روش بایر، روش بایر به مخازن بزرگ آب نیازمند است.

نرمال لابو

نرمال لابو

مصرف آب در روش بایر بالاست. روش بایر انرژی بر است برای گرم کردن مخازن آب نیاز به انرژی زیادی داریم. ضایعات و باطله های روش بایر زیاد است. ورود ناخالصی هایی همچون اکسید سدیم موجب تخریب خواص الکتریکی آلومینا شده و ما را مجبور می کند تا با اعمال فرآیند های جانبی درصد این گونه ناخالصی ها را کاهش دهیم. در کاربردهای الکتریکی میزان یون سدیم بسیار مهم است. یون سدیم وارد ساختار اکسید آلومینیوم می شود و به صورت فاز θ درمی آید. این فاز محلولی جامد از اکسید سدیم و اکسید آلومینیوم که باعث تغییر خواص الکتریکی اکسید آلومینیوم می شود و اکسید آلومینیوم را به یک الکترولیت جامد تبدیل می کند. الکترولیت های جامد با افزایش دما خاصیت رسانایی پیدا می کنند. اکسید سدیم همچنین بر روی نقطه ی ذوب اکسید آلومینیوم تأثیر گذاشته و آن را پایین می آورد. پایین آمدن دمای ذوب اکسید آلومینیوم موجب این مسئله می شود که در دماهای نسبتا پایین بخش هایی از اکسید آلومینیوم ذوب گشته و پس از سرد شدن تشکیل فاز شیشه ای می دهد. وجود فاز شیشه ای در برخی بدنه ها مانند بدنه های دیرگداز مضر بوده و باعث کاهش استحکام آن ها می شود. پس توجه به خلوص اکسید آلومینیوم در برخی صنایع مانند صنعت دیرگداز و الکترونیک و… ضروری به نظر می رسد. علم و تکنولوژی فرآیند بایر در تولید اکسید آلومینیوم چگونه است. خرد کردن و آسیاب کردن در بخش اول فرآیند بایر، سنگ معدن بوکسیت تحت آسیاب کردن و خرد کردن قرار می گیرد تا به ذره های کوچک تر و ریزتر تبدیل شود. قطر ذرات معمولا کمتر از سیصد میکرومتر تعیین می شوند. مصرف انرژی در این حالت، بسیار اهمیت دارد؛ به ویژه برای بوکسیت که سختی بالایی دارد. آهک و سود سوز آور از مرحله هم رسوبی به مخلوط کن اضافه می شود تا پمپاژ گردد. عملیات هضم عملیات هضم برای تولید اکسید آلومینیوم از بوکسیت شامل مخلوط کردن پودر بوکسیت با سود سوز آور در دمای بسیار بالا است. در این شرایط، واکنش های خودبه خودی رخ می دهد که باید حتما در رآکتورها انجام شود. محدوده دمایی، صد و چهل تا دویست و هشتاد درجه سانتی گراد تعیین شده است. لجن نهایی باید در دمای صد و شش درجه سانتی گراد، خنک شود. تغلیظ تغلیظ یعنی گِل یا لجن به دست آمده شامل چه ترکیباتی است اکسید آهن، سیلیکات کلسیم و اکسید تیتانیوم از ترکیب سدیم آلومینات مایع، جدا سازی می شوند. باقی مانده از تانک خارج می شود و به مرحله شستشو هدایت می گردد. رسوب گیری رسوب هیدروکسید آلومینیوم در اثر خنک سازی محلول اشباع از سدیم آلومینات، آغاز می گردد. افزودن هیدروکسید آلومینیوم به مخلوط، به تشکیل کریستال های جامد آلومینیوم هیدروکسید بسیار کمک می کند. تبخیر فرآیند تبخیر موجب می شود باقی مانده ها در رسوب از بین بروند. تبخیر توسط هیترها رخ می دهد.


کلسینه کردن کلسینه کردن، فرآیندی است که در کوره ها انجام می شود. این واکنش در دمای نهصد تا هزار درجه سانتی گراد کامل می شود و محصول نهایی، آلومینا است. گاما آلومینا با خلوص نود و شش درصد از این فرآیند به دست می آید. در ادامه کارشناسان نرمال لابو انواع گرید اکسید آلومینیوم را برای شما عزیزان آورده اند. گریدهای تجاری آلومینا از لحاظ تجاری گریدهای مختلفی از آلومینا وجود دار که هر تولید کننده ی شاغل در بخش سرامیک با توجه به نیازهایی که از آلومینا دارد، یکی یا چند گرید آن را استفاد می کند. در ادامه به معرفی کاملی از گریدهای مختلف آلومینا می پردازیم. اکسید آلومینیوم گرید اسملتر گرید اسملتر یا گرید متالورژیکی اکسید آلومینیوم نامی است که به آلومینای مصرفی در تولید فلز آلومینیوم داده شده است. از لحاظ تاریخی این نوع اکسید آلومینیوم از هیدروکسید آلومینیوم و با استفاده از کوره های دوار تولید می شده است. اما امروزه عموما به وسیله ی کلساینرهای فلوید فلش یا بستر مایع تولید می شوند. در فرآیند های فلوید فلش آلومینیوم هیدروکسید به داخل یک جریان متقابل از هوای داغ تغذیه می شود. این هوای داغ از سوختن نفت یا گاز به دست می آید. اولین اثری که اتفاق می افتد این است که آب آزاد ماده خارج می گردد و سپس آب ساختاری که به صورت شیمیایی در ترکیب وجود دارد، از دست می رود. این فرآیند ها در گستره ی دمایی بین صد و هشتاد تا شتصد درجه سانتی گراد رخ می دهد. آلومینای بدون آب اساسا به فرم اکسید آلومینیوم اکتیو است و مساحت سطح آن بتدریج با افزایش دما به سمت هزار درجه سانتیگراد کاهش می یابد. کلسیناسیون اضافی در دماهای بالاتر از صد درجه باعث می شود تا آلومینای α تشکیل شود که از لحاظ پایداری، پایدارترین شکل آلومیناست. به طور نمونه وار تبدیل به فرم آلومینای α می تواند در حدود بیست و پنج باشد و مساحت سطح ویژه ی آن نسبتا بالا، بالاتر از پنجاه متر مربع بر گرم است. که علت این مسئله تغییرات فازی اکسید آلومینیوم. اکسید آلومینیوم کلسینه شده اگر آلومینیوم هیدروکسید در دمای بالاتر از هزار و صد درجه سانتی گراد حرارت داده شود و سپس تغییرات فازی اکسید آلومینیوم که در بالا اشاره شد، انجام شود، محصولی باقی می ماند که از اکسید آلومینیوم α تشکیل شده است. البته این در شرایطی اتفاق می افتد که دما به حد کافی بالا باشد. به صورت تجاری فرآیند گفته شده در کوره های دوار اتفاق می افتد. مینرالایزرها خیلی اوقات با افزودن کاتالیزور دمای واکنش را کاهش می دهند. نمک های فلئور عمده ترین نمکی است که برای کاهش دمای تشکیل اکسید آلومینیوم α استفاده می شود. اکسید آلومینیوم شده در گستره ی وسیعی از کاربرد های دیرگداز و محصولات سرامیکی استفاده می شود. ناخالصی اصلی موجود در این نوع اکسید آلومینیوم است. گرید های متنوعی از این نوع اکسید آلومینیوم تولید می شود که از لحاظ اندازه ی کریستال ها، مورفولوژی و ناخالصی های شیمیایی متفاوت اند. گریدهای اکسید آلومینیوم کلسینه شده عمدتا براساس میزان اکسید سدیم به سه گروه دارای اکسید سدیم معمولی، دارای اکسید سدیم متوسط میزان اکسید سدیم بیست و پنچ صدم درصد وزنی است و دارای اکسید سدیم کم تقسیم بندی می شوند.

نرمال لابو

اکسید آلومینیوم با اکسید سدیم کم در بسیاری از کاربردها مخصوصا کاربردهای الکتریکی و الکترونیکی نیاز است تا میزان اکسید سدیم موجود در آلومینا بسیار کم باشد. یک آلومینای با اکسید سدیم کم عموما آلومینایی است که درصد اکسید سدیم آن زیر ۰,۱% وزنی باشد. این نوع آلومینا را می توان به روش های مختلفی مانند شستشو با اسید، افزودن کلر، افزودن بور و استفاده از ترکیبات جاذب سدیم، تولید کرد. اکسید آلومینیوم راکتیو : اکسید آلومینیوم راکتیو واژه ای است که معمولا به آلومینای با خلوص نسبتا بالا و اندازه ی کریستالی کوچک ۱mm> اتلاق می شود. این اکسید آلومینیوم پس از زنیتر شدن بدنه ای با دانسیته ی بالا و در دمای پایین تشکیل می دهد. بنابر یک تعریف دیگر اکسید آلومینیوم راکتیو اکسید آلومینیوم است که بتواند بدنه ای را تشکیل بدهد که دانسیته ی پس از پخت آن بالا و در دمای پخت نسبتا پایین حدود هزار و پانصد و پنجاه-هزار شصد و پنج درجه سانتی گراد داشته باشد. این بدنه ها معمولا ۹۹,۵% اکسید آلومینیوم دارند. این نوع اکسید آلومینیوم معمولا پس از پروسه ی خردایش و آسیاب کردن اکسید آلومینیوم کلسینه شده بدست می آید. البته کلسیناسیون این نوع اکسید آلومینیوم در دماهای بالاتر هزار و شتصد درجه سانتی گراد و یا بالاتر اتفاق می افتد. که در این حالت دانه ها به طور کامل به فاز α تبدیل می شوند. ضمنا درصد اکسید سدیم موجود در این نوع اکسید آلومینیوم به دقت کنترل می شود و سعی می شود تا حد ممکن کم باشد. این نوع اکسید آلومینیوم در جاهایی استفاده می شود که ما نیازمند: استحکام استثنایی، مقاومت به سایش، مقاومت دمایی، سطح پایانی و پایداری شیمیایی هستیم. در واقع در جاهایی که رفتار مکانیکی بدنه ی تولیدی در دمای بالا برای ما اهمیت دارد از این نوع اکسید آلومینیوم استفاده می کنیم. اکسید آلومینیوم راکتیو به خاطر ناخالصی کمتر دارای رفتار زنیترینگ مشخصی است و به خاطر کم بودن فاز شیشه ای در بدنه های استفاده کننده از آلومینای راکتیو، خزش و دفورمگی در دما های بالا کمتر اتفاق می افتد. علاوه بر این از این نوع اکسید آلومینیوم در کامپوزیت ها و دیرگدازها و… استفاده می شود. اکسید آلومینیوم تابولار، اکسید آلومینیوم تابولار، آلومینای α است که زنتیر شده یا تبلور مجدد یافته است. و به خاطر این تابولار نامیده می شود که مرفولوژی آن شامل کریستال های بزرگ پهن و ورقه ای شکل از کوراندوم است. این نوع اکسید آلومینیوم بوسیله ی رسوب دادن، اکسترود کردن و یا پرس کردن اکسید آلومینیوم کلسینه شده و سپس حرارت دادن اشکال بدست آمده در دمای زیر نقطه ی ذوب اکسید آلومینیوم در کوره ای محوری تولید می شود. پس از کلسیناسیون، اشکال کروی از اکسید آلومینیوم زنیتر شده را می توان در برخی کاربرد ها مانند بستر کاتالیزوری استفاده نمود و یا این اشکال کروی را خردایش و دانه بندی کرد.

نرمال لابو

نرمال لابو

. به خاطر این که این مواد زنیتر می شوند، در نتیجه تخلخل آن ها پایین است. همچنین این نوع اکسید آلومینیوم داری پایداری شیمیایی خوب، دیرگدازی بالا است. با توجه به ویژگی های آن از آن در تولید انواع دیرگداز استفاده می شود. در واقع مهم ترین کاربرد این نوع اکسید آلومینیوم در ساخت دیرگدازهای ریختنی و شکل دار است. ذرات تابولار معمولا به صورت ذرات کشیده و دارای گوشه های تیز است. این مسأله به خاطر رشد هگزاگونال اکسید آلومینیوم که باعث می شود ذرات تابولار به جای کروی بودن، سوزنی شکل بشوند. تخلخل ذرات تابولار نزدیک به صفر است. این نوع اکسید آلومینیوم به افزایش استحکام بدنه کمک می کند. دلیل دیگر استفاده از این نوع اکسید آلومینیوم اندازه های مختلف ذرات آن است. در واقع از اکسید آلومینیوم تابولار مش بندی های متنوع وجود دارد. و این مسأله یکی از ویژ گی های این نوع اکسید آلومینیوم است. علاوه بر کاربردهای بیان شده از اکسید آلومینیوم تابولار برای ساخت کامپوزیت های کربن اکسید آلومینیوم استفاده می شود. این نوع کامپوزیت ها در ساخت دریچه های کشوئی تخلیه ی تاندیش کاربرد دارند. اکسید آلومینیوم فیوزد، فیوزد اکسید آلومینیوم در کوره ی قوس الکتریکی تولید می شود. نحوه ی کار این کوره بدین صورت است که جریان بزرگی از الکتریسیته از میان الکترودهای کربنی آن عبور می کند. گرمای تولیدی در این پروسه، سبب ذوب شدن اکسید آلومینیوم می گردد. این نوع کوره دارای پوسته ی فولادی آبگرد است و در هر دفعه می تواند سه الی بیست تن ماده را در خود جای دهد. اکسید آلومینیوم فیوزد دارای دانسیته ی بالا، تخلخل پایین، نفوذ پذیری پایین و دیرگدازی بالاست. به خاطر این خواص از این نوع اکسید آلومینیوم در تولید ساینده ها و دیرگدازها استفاده می شود. اکسید آلومینیوم حباب دار، این نوع اکسید آلومینیوم دارای تخلخل زیادی است. تخلخل های این نوع اکسید آلومینیوم به سطح دانه ها راه ندارد. این نوع اکسید آلومینیوم دارای دانسیته ی پایینی است و به خاطر خاصیت سبکی و عایق بودن در ساخت بدنه های عایق مانند جرم های ریختنی عایق استفاده می شوند. این نوع اکسید آلومینیوم بوسیله ی دمش هوا به داخل کوره ی قوس الکتریکی تولید می شود. اکسید آلومینیوم اکتیو، اکسید آلومینیوم کلسینه شده در دمای پایین را اکسید آلومینیوم اکتیو می گویند. به خاطر دمای پایین کلسیناسیون درصد فازهای غیر α در آن زیاد است. به خاطر بالا بودن فعالیت شیمیایی فازهای غیر α در اکسید آلومینیوم ، این نوع اکسید آلومینیوم فعالیت شیمیایی بالایی دارد و از این رو از آن در ساخت کاتالیزورها و پایه کاتالیزور استفاده می شود.


اکسید آلومینیوم با خلوص بالا، اکسید آلومینیوم با خلوص بالا عموما آن نوع اکسید آلومینیوم است که خلوص آن بیش از نود و نه درصد وزنی باشد. این نوع اکسید آلومینیوم را می توان بدین صورت تولید کرد که آلومینیوم هیدراته ی تولیدی در فرآیند بایر به صورت پی در پی خالص سازی و شستشو می کنیم و یا آن را در یک محیط کلردار قرار می دهیم تا به درجه ی خلوص مورد نیاز برسیم. اکسید آلومینیوم با خلوص بیشتر نیز بوسیله ی کلسیناسیون آمونیوم آلومینیوم سولفات یا از آلومینیوم فلزی تولید می شود. در مورد روش کلسیناسیون آمونیوم آلومینیوم سولفات، درجه ی خلوص مورد نیاز بوسیله ی تبلور مجدد به دست می آید. اکسید آلومینیوم با خلوص ویژه را می توان از آلومینیوم فلزی تولید کرد. در این روش اکسید آلومینیوم با الکل واکنش می دهد سپس آلومینیوم آلکوکسید تولیدی بوسیله ی تقطیر، هیدرولیز و کلسیناسیون خالص سازی می شود. یک راه ساده تر برای تولید این است که گلوله های آلومینیومی با خلوص بالا را در زیر آب مقطر در معرض تخلیه ی الکتریکی قرار داده تا اکسید آلومینیوم با خلوص بالا تولید شود. کاربرد این نوع اکسید آلومینیوم در تولید سنگ های زینتی مانند یاقوت سرخ و گارنت آلومینیوم ایتریا برای لیزرها و یاقوت کبود برای کاربردهای لیزری و پنجره های ویژه است. اکسید آلومینیوم در زمینه های مختلف صنعتی کاربرد دارد. در ادامه اشاره ای به برخی از کاربردهای آن در صنعت داریم: دیرگدازها، صنعت دیرگداز وظیفه ی ساخت قطعات یا مواد دیرگداز مصرفی در سایر صنایع را بر عهده دارد. معمولا کاربرد دیرگدازها از دمای بالاتر از ۴۰۰-۵۰۰ مطرح هستند. و از این دما به بالا کم کم شرایط سخت می شود. در شرایط کاری سخت مانند صنعت فولادسازی، تولید محصول در شرایطی همچون فرآیند کربن زدائی، کوره بلند، تاندیش های مختلف انجام می شود. در این صنایع کوره های مختلف و پاستیل های فراوانی استفاده می شوند. از این رو تنوع مواد دیرگداز مصرفی در این بخش ها زیاد است. مذاب های عبوری از این دیرگدازها دارای دمایی در محدوده ی هزار و ششصد الی هزار و پانصد و پنجاه درجه سانتی گراد هستند که در این شرایط خوردگی به علت تلاطمات مذاب بالاست. بنابراین نسوزهای مورد استفاده در این بخش ها بسیار خاص و حساس هستند. این دیرگدازها باید مقاومت به خوردگی، شوک پذیری، مقاومت حرارتی و دوام مناسبی داشته باشند. اگرچه مواد دیرگداز مصرفی در برخی صنایع مانند صنعت فولاد و شیشه سازی موادی با دوام هستند ولی به خاطر شرایط سخت کاری سریعا فرسوده می شوند و نیاز به تعمیر و جایگزینی دارند.

نرمال لابو

نرمال لابو

از آلومینا می توان در ساخت نسوزهای شکل دار و بی شکل استفاده کرد. انواع مختلفی از نسوزها بر پایه ی آلومینا تولید می شوند برای نمونه برخی از آن ها را نام می بریم، آجرهای آلومینایی، کامپوزیت های آلومینایی، دیرگدازهای آلومینا، مولایت، دیرگدازهای آلومینا، اسپینل، دیرگدازهای آلومینا، گرافیت در کنار آلومینا می توان فازهای دیگری مانند مولایت و اسپنیل را داشته باشیم. در واقع آلومینا مقاومت به خوردگی خوبی دارد اما در برابر مذاب و سرباره به سرعت خورده می شود از این رو برای افزایش مقاومت به خوردگی آن از مواد کربنی استفاده می شود. مواد کربنی مانند کک، قیر و گرانیت به صورت کامپوزیت با آلومینا استفاده می شوند. نسوزهای آلومینا یا گرانیت به خاطر پدید آمدن خاصیت عدم تر شوندگی خواص مقاومتی در برابر خوردگی خوبی دارند. آلومینا شک پذیری خوبی ندارد درواقع شک پذیری آن در حد متوسط است. برای افزایش مقاومت در برابر شک حرارتی می توانیم از فازهای دیگر (به شکل کامپوزیت) در آلومینا استفاده کنیم. مثلاً افزودن مولایت به آلومینا باعث بهبود خواص شوک پذیری آن می شود. برای بهبود خاصیت مقاومتی آلومینا در برابر شک پذیری ماده مکانیزم داریم. یکی آنکه ماده ای به آلومنیا اضافه کنیم که ضریب انبساط آن از ضریب انبساط حرارتی آلومینا پایین تر باشد در نتیجه کامپوزیت حاصل ضریب انبساط حرارتی پایین تر و در نتیجه مقاومت در برابر شک حرارتی بهتری داشته باشد. مکانیزم دیگر این است که ماده ای به آلومینا اضافه کنیم که رسانایی گرمایی کامپوزیت حاصله از رسانایی گرمایی آلومینا بیشتر باشد. در نتیجه این مسئله باعث بهبود مقاومت به شک پذیری می شود. مثلاً افزودن کربن باعث افزایش رسانایی گرمایی کامپوزیت آلومینا- گرافیت می شود. البته تولید کامپوزیت های آلومینا-گرافیت نیز مشکلات خاص خود رادارد. زیرا پخت آن ها باید در اتمسفر خنثی انجام شود. و ازاین رو هزینه ی تولید بالا می رود. ضمناً این بدنه ها نیازمند بایندرهای خاصی دارند که بتوانند اتصالی مناسب میان آلومینا و کربن برقرار کند. از این رو قیمت این گونه کامپوزیت ها بالا است و برای همین مسأله در کاربردهای ویژه از آنها استفاده می شود. مثلاً از کامپوزیت های گرانیت-آلومینا در ساخت دریچه های کشویی پاتیل ها استفاده می شود. ساینده ها، آلومینا دارای سختی بالایی است. در مقیاس موس عدد نه به آلومینا تعلق دارد. در واقع در این پس از الماس که سختی آن ده است قرار دارد. به خاطر سختی بالای این ماده از آن در تولید ابزارهای برنده و ساینده ها استفاده می شود. همچنین گلوله های مورد استفاده در بال میل نیز گاها از جنس آلومینا هستند.


کاربردهای الکتریکی، آلومینا استحکام دی الکتریک بالایی دارد. و می تواند به عنوان پایه مدار، عایق شمع اتومبیل، پوشش لامپ های بخار سدیم از ان استفاده کرد. کاربرد آلومینا در مدارات با فرکانس بالا اهمیت پیدا می کند. در واقع گرمای پدید آمده دراین مدارات می تواند مواد متداول مانند پلاستیک را ذوب کرده و تنها مواد سرامیکی هستند که می توانند در این شرایط تحمل داشته باشند. کاربردهای بیومتریالی ، اکسید آلومینیوم از لحاظ شیمیایی یک اکسید آمفوتر و خنثی است. به خاطر وجود این ویژگی، آلومینا مقاومت به خوردگی مناسبی دارد. محیط بدن موجودات زنده محیطی خورنده است. و درصورت عدم تناسب میان یک امپلنت و بدن، بدن آن را دفع می کند. این دفع کردن به همراه تحریک سیستم دفاعی بدن بر علیه ماده ی خارجی است از این رو نوع ماده ی مورد استفاده در ساخت امپلنت و پروتز بسیار مهم می باشد. از این رو آلومینا می تواند کاربرد های بیومتریالی خوبی داشته باشد. البته آلومینا نیز مانند سایر سرامیک ها ماده ای ترد است. و استحکام کششی آن پایین است. از این رو در هنگام استفاده از سرامیک ها (آلومینا) در ساخت پروتزها با مشکل ابعادی روبرو هستیم. در واقع نمی توانیم هر قطعه ای با هر ابعادی را از جنس سرامیکی تهیه کنیم. به صورت کلی اگر قطعه ی ما کوچک باشد مانند دندان و یا استخوان های کوچک ما می توانیم از سرامیک استفاده کنیم اما اگر استخوان ما برزگ باشد استخوان ران یا ساق پا دیگر نمی توانیم از سرامیک در ساخت آن استفاده کنیم. از پوشش های آلومینایی برای بهبود خواص سطحی امپلنت ها و پروتزهای فلزی استفاده می شود. در واقع فلزات مواد زیست سازگاری نیستند که با افزوده شدن پوشش آلومینایی این مشکل برطرف شود. به خاطر خواص سایشی مناسب آلومینا از آن در تولید مفاصل سرامیکی بهره گرفته می شود. امروزه بسیاری از افرادی که تصادف کرده اند، راه رفتن دوباره ی خود را مدیون این مفاصل سرامیکی هستند. امیدواریم که تا به اینجای متن مقاله اکسید آلومینیوم چیست مطالب مفیدی را از کارشناسان نرمال لابو دریافت کرده باشید. در ادامه قیمت اکسید آلومینیوم را برای شما کاربران شرح خواهیم داد.

نرمال لابو

قیمت اکسید آلومینیوم

در این قسمت از مقاله اکسید آلومینوم چیست قصد بررسی تخصصی قیمت اکسید آلومینوم را برای شما عزیزان داریم. که ابتدا توضیحات در مورد انواع اکسید آلومینیوم توسط کارشناسان نرمال لابو به شما عزیزان ارائه می شود. انواع اکسید آلومینیوم، اکسید آلومینیوم انواع مختلفی دارد و به پنج دسته کلی تقسیم می شود. اکسید آلومینیوم کلسینه، زمانی که هیدروکسید آلومینیوم در دمای بالا حرارت داده می شود، آلومینا تشکیل می شود. از اکسید آلومینیوم کلسینه در محصولات سرامیکی و صنعت هایی که نیاز به ماده دارای دمای ذوب بالا دارند، استفاده می شود. اکسید آلومینیوم فعال، اکسید آلومینیوم فعال به ماده ای گفته می شود که سایز کریستال های آن کوچک است و خالصی بالایی دارد. این نوع از آلومینا فعالیت شیمیایی بالایی دارد و برای تولید کاتالیزورها بسیار مناسب است. از این نوع اکسید آلومینیوم در فرآیندهایی استفاده می شود که به استحکام و مقاومت بالا نیاز دارند. همچنین در تولید بدنه هایی مقاوم به دمای بالا و مقاوم به واکنش های شیمیایی مورد استفاده قرار می گیرد. اکسید آلومینیوم تبولار، با رسوب دادن آلومینای کلسینه شده، ماده ای به دست می آید که به آن اکسید آلومینیوم تبولار گفته می شود. تخلخل این نوع از آلومینا پایین است و از نظر شیمیایی پایداری بالایی دارد. برای ساخت کامپوزیت ها و بدنه های محکم و دارای استحکام از این نوع استفاده می شود. اکسید آلومینیوم ذوبی، برای تولید مواد ساینده و دیرگداز از اکسید آلومینیوم ذوبی استفاده می شود. این نوع از آلومینا تخلخل پایینی دارد و دارای چگالی بالایی می باشد. این ماده همچنین نفوذ پذیری پایینی دارد. اکسید آلومینیوم متخلخل، اکسید آلومینیوم متخلخل تخلخل بالایی دارد و بسیار سبک است و عایق می باشد. از این نوع از آلومینا در ساخت بدنه های عایق استفاده می شود. خصوصیات اکسید آلومینیوم، آلومینا دارای خصوصیات فیزیکی و شیمیایی است که باعث شده در صنایع مختلف و زمینه های زیادی از آن استفاده شود.

نرمال لابو

نرمال لابو

درصد خالصی شیمیایی اکسید آلومینیوم نود ونه درصد است. دارای خلوص فازی صد درصد می باشد. دمای ذوب آن دو هزار و هفتاد و دو درجه سانتی گراد است. دمای جوش آن دو هزار و نهصد و نود و نه درجه سانتی گراد می باشد. به شکل ماده جامد سفید رنگ است. مزایای اکسید آلومینیوم، اکسید آلومینیوم مزایای زیادی دارد و دارای ویژگی های خاصی است. به همین دلیل به یک ماده پرمصرف و پرکاربرد تبدیل شده است. در زیر به چند مورد از مهم ترین مزایا و ویژگی های این ماده اشاره کرده ایم، استحکام و سختی بالایی دارد. در برابر سایش و خوردگی مقاوم است. در برابر حملات و واکنش های شیمیایی مقاومت دارد. در دماهای بالا مقاوم است و رسانای گرما می باشد. در برابر شوک حرارتی مقاومت دارد. دمای ذوب بالایی دارد و دیرگداز می باشد. دارای مقاومت دی الکتریک بالایی است. مقاومت الکتریکی بالایی دارد و عایق الکتریکی است. در برابر فرکانس های اشعه مادون قرمز شفاف است. از نظر قیمت بسیار مناسب و به صرفه است. می توان آن را در سایزها و خالصی های مختلف تولید کرد. ساختار اکسید آلومینیوم، یون های اکسیژن و آلومینیوم در ساختار اکسید آلومینیوم به صورت متراکم قرار گرفته اند. شکل ساختار این ماده شبیه یک ۸ ضلعی است و یون های آلومینیوم دو سوم این ساختار را در برگرفته اند. در واقع هر سلول از اکسید آلومینیوم دارای ۱ واحد اکسیژن و ۲ واحد آلومینیوم است. آلومینا دارای فازهای مختلفی نیز می باشد که با حروف یونانی نامگذاری شده اند. هر یک از این فازها دارای ویژگی های خاص خود هستند و ساختار کریستالی مختص خود را دارند. ناپایداری برخی از این فازها این امکان را فراهم می کند تا از آنها در فعالیت های شیمیایی استفاده شود. این فازها با حرارت دادن آلومینا تشکیل می شوند. نکات ایمنی هنگام استفاده از اکسید آلومینیوم، اکسید آلومینیوم و به طور کلی مواد شیمیایی به راحتی وارد چشم می شوند و به آن آسیب می زنند. هنگام کار با این محصول حتما از عینک ایمنی مخصوص و ماسک پوشاننده صورت استفاده نمایید. استفاده از تجهیزات ایمنی هنگام کار با آلومینا الزامی و ضروری است، هرچند این ماده غیر سمی و کم خطر می باشد.


درصد خالصی شیمیایی اکسید آلومینیوم نود ونه درصد است. دارای خلوص فازی صد درصد می باشد. دمای ذوب آن دو هزار و هفتاد و دو درجه سانتی گراد است. دمای جوش آن دو هزار و نهصد و نود و نه درجه سانتی گراد می باشد. به شکل ماده جامد سفید رنگ است. مزایای اکسید آلومینیوم، اکسید آلومینیوم مزایای زیادی دارد و دارای ویژگی های خاصی است. به همین دلیل به یک ماده پرمصرف و پرکاربرد تبدیل شده است. در زیر به چند مورد از مهم ترین مزایا و ویژگی های این ماده اشاره کرده ایم، استحکام و سختی بالایی دارد. در برابر سایش و خوردگی مقاوم است. در برابر حملات و واکنش های شیمیایی مقاومت دارد. در دماهای بالا مقاوم است و رسانای گرما می باشد. در برابر شوک حرارتی مقاومت دارد. دمای ذوب بالایی دارد و دیرگداز می باشد. دارای مقاومت دی الکتریک بالایی است. مقاومت الکتریکی بالایی دارد و عایق الکتریکی است. در برابر فرکانس های اشعه مادون قرمز شفاف است. از نظر قیمت بسیار مناسب و به صرفه است. می توان آن را در سایزها و خالصی های مختلف تولید کرد. ساختار اکسید آلومینیوم، یون های اکسیژن و آلومینیوم در ساختار اکسید آلومینیوم به صورت متراکم قرار گرفته اند. شکل ساختار این ماده شبیه یک ۸ ضلعی است و یون های آلومینیوم دو سوم این ساختار را در برگرفته اند. در واقع هر سلول از اکسید آلومینیوم دارای ۱ واحد اکسیژن و ۲ واحد آلومینیوم است. آلومینا دارای فازهای مختلفی نیز می باشد که با حروف یونانی نامگذاری شده اند. هر یک از این فازها دارای ویژگی های خاص خود هستند و ساختار کریستالی مختص خود را دارند. ناپایداری برخی از این فازها این امکان را فراهم می کند تا از آنها در فعالیت های شیمیایی استفاده شود. این فازها با حرارت دادن آلومینا تشکیل می شوند. نکات ایمنی هنگام استفاده از اکسید آلومینیوم، اکسید آلومینیوم و به طور کلی مواد شیمیایی به راحتی وارد چشم می شوند و به آن آسیب می زنند. هنگام کار با این محصول حتما از عینک ایمنی مخصوص و ماسک پوشاننده صورت استفاده نمایید. استفاده از تجهیزات ایمنی هنگام کار با آلومینا الزامی و ضروری است، هرچند این ماده غیر سمی و کم خطر می باشد.

نرمال لابو

نرمال لابو

قیمت اکسید آلومینیوم، اکسید آلومینیوم از نظر قیمتی بسیار مناسب است و خیلی گران نمی باشد. این ماده پرمصرف و بی نظیر با بهترین کیفیت و مناسب ترین قیمت موجود است. برای کسب اطلاعات دقیق در مورد قیمت و نحوه خرید آلومینا با مشاورین و بخش فروش ما تماس بگیرید. اکسید آلومینیوم یا همان آلومینا یکی از پرمصرف ترین و پرکاربرد ترین مواد سرامیکی و غیر آلی است. از این ماده در صنایع زیادی استفاده می شود و کاربردهای فراوانی دارد. بیشترین و عمده ترین استفاده از آلومینا برای تولید فلز آلومینیوم است و این مقدار تقریبا ۹۰ درصد از کل اکسید آلومینیوم تولیدی می باشد. کیفیت بالا و ویژگی های خاص این ماده، آن را به یکی از بهترین و پر استفاده ترین محصولات تبدیل کرده است. ما در نرمال لابو، امکان خرید اکسید آلومینیوم Aluminium Oxide را برای تمامی صنعتگران و پژوهشگران تسهیل نموده ایم. قیمت پودر اکسید آلومینیوم میکرو در این سایت پایین تر از سایت های مشابه می باشد، به طوری که ما بالاترین کیفیت را برای محصولات خود تضمین می کنیم. فرآیند خرید مواد از این شرکت، با آگاهی کامل خریدار از تمامی مشخصات ماده صورت می گیرد. این مجموعه، با ارائه پایین ترین قیمت پودر اکسید آلومینیوم Al۲O۳ در بازار، در راستای سیاست های شرکت، که حجم بالای فروش می باشد گام برمی دارد. فرآیند فروش پودر آلومینا میکرو در سایت، به این صورت است که مشتری پس از بررسی و انتخاب پودر اکسید آلومینیوم micro Al۲O۳ مورد نظر خود از بین گرید های موجود، خرید را در کمترین زمان به صورت آنلاین و در حجم های مختلف، انجام داده و محصول در کمترین زمان ممکن به آدرس مشتری ارسال می گردد.


سخن پایانی

در این قسمت اطلاعات تکمیلی در مورد اکسید آلومینیوم چیست را خدمت شما عزیزان می دهیم. وقوع طبیعی، کوراندوم متداول‌ترین شکل کریستال طبیعی اکسید آلومینیوم است. یاقوت‌ها و یاقوت کبود ها اشکال سنگی کورند هستند که رنگ مشخصه آن‌ها را مدیون ناخالصی‌ها هستند. یاقوت کروم به رنگ قرمز عمیق و خصوصیات لیز خاص خود می‌باشد. یاقوت کبود در رنگ‌های مختلفی وجود دارد که توسط ناخالصی‌های مختلف دیگری مانند آهن و تیتانیوم به وجود می‌آید. خصوصیات آلومینیوم اکسید فیوز، Al۲O۳ یک عایق الکتریکی است اما دارای یک هدایت حرارتی نسبتاً بالایی است.اکسید آلومینیوم مسئول مقاومت آلومینیوم فلزی در برابر هوا زدگی است.آلومینیوم فلزی با اکسیژن جوی بسیار واکنش‌پذیر است و یک لایه غیرفعال نازک از اکسید آلومینیوم (ضخامت ۴ نانومتر) در هر سطح آلومینیوم تشکیل می‌دهد. این لایه از فلز محافظت می‌کند.اکسیداسیون بیشتر ضخامت و خواص این لایه اکسید را می‌تواند با استفاده از فرآیندی به نام آنودایزینگ افزایش داد. بوکسیت، بوکسیت مواد معدنی اولیه آلومینا و در نهایت تولید آلومینیوم است. این نام از شهر Les Beoux در جنوب فرانسه گرفته شده است، جایی که شیمی‌دان Berthier اولین بار در اوایل قرن نوزدهم آن را شناخت. آلومینیوم اکسید فیوز، با تلفیقی از بوکسیت‌های با کیفیت بالا در کوره‌های قوس الکتریکی با عبور جریان بین الکترودهای کربن عمودی تولید می‌شود. گرمای حاصل از این روش، ذرات آلومینا را ذوب می‌کند. هر دو ماده‌ای سخت و سفت و با استحکام بالا می‌باشند. آلومینیم اکسید فیوز را به عنوان یک دانه ساینده عالی برای کاربردهایی از قبیل چرخ‌های سنگ‌زنی، کاغذ سنباده، مواد منفجر کننده، آماده‌سازی فلز، صیقل‌دادن و سنگ‌زنی استفاده می‌کنند. از خصوصیات حرارتی آن، این ماده اولیه عالی برای کاربردهای نسوز است آلومینیم اکسید فیوز قهوه‌ای ماده‌ای متراکم است که از مواد اولیه بوکسیت تولید می ‌شود. محصول نهایی از نظر درصد آهن کم است و آن را در کاربردهای نسوز بسیار ارزشمند می ‌کند. آلومینیم اکسید فیوز سفید توسط ذوب آلومینای کلسینه تولید می‌شود. از لحاظ رنگی سفید، یک ماده معدنی متراکم است و دارای کریستال‌های بزرگی از آلفا آلومینا است.