advertise

ارلن تخلیه چیست

ارلن چیست

ارلن مایر یکی از ظروف پرکاربرد آزمایشگاه و یکی از پرطرفدارترین انواع شیشه آلات آزمایشگاهی ‌است.ارلن مایر ساخته شده از شیشه و پلاستیک برای بسیاری از کاربردها استفاده می شود.از جمله: ذخیره سازی، تکان دادن، مخلوط کردن، تیتراسیون ، خنک کردن، انکوباسیون، فیلتراسیون، ذخیره سازی و سایر فرآیندهای انتقال مایعات و جدا سازی گازها از محلول‌ها. فلاسک(بالن) ارلن که معمولاً به عنوان فلاسک مخروطی conical flask یا فلاسک تیتراسیون titration flask نیز شناخته می شود، به افتخار شیمیدان آلمانی ریچارد آگوست کارل امیل ارلن مایر طراحی و نامگذاری شد. فلاسک های ارلن ته پهن و صاف و گردن استوانه ای معکوس دارند. ارلن در انواع گردن پهن(ارلن مایر دهانه دهانه گشادWide neck Erlenmeyer Flask)، گردن باریک(ارلن مایر دهانه تنگ Narrow neck Erlenmeyer Flask)، ارلن خلا vacuum Erlen یا Büchner flask، ارلن روداژ، ارلن بیودی Iodine flask، ارلن درب پیچ دار، ارلن‌ Fernbach و ارلن بافل دار baffled-bottom flask موجود هستند. فلاسک های ارلن از جنس بوروسیلیکات ۳.۳ یا پیرکس دارای مقاومت مکانیکی خوب و تا حدود ۳۰۰ درجه سانتی گراد مقاومت حرارتی دارند . فلاسک های ارلن ساخته شده از PP سازگاری خوبی با طیف وسیعی از مواد شیمیایی آزمایشگاهی و شفافیت بالا دارند. فلاسک های ارلن در اندازه های مختلف (۲۵ تا ۲۰۰۰ میلی لیتر) ساخته می شود. ارلن بوخنر که به‌عنوان ارلن خلاء، ارلن فیلتر یا فلاسک کیتاساتو Kitasato نیز شناخته می شود، یک ارلن با دیواره ضخیم است که یک لوله شیشه‌ای کوتاه و خار شیلنگ در حدود یک اینچ از گردن آن بیرون زده است. لوله کوتاه و خار شیلنگ به طور موثر به عنوان یک آداپتور عمل می کند که انتهای یک شلنگ انعطاف پذیر با دیواره ضخیم (لوله) را می توان روی آن نصب کرد تا اتصالی به ارلن ایجاد کند. سر دیگر شلنگ را می توان به منبع خلاء مانند آسپیراتور یا پمپ خلاء متصل کرد. ترجیحاً این کار از طریق یک تله یا مخزن خلا vacuum trap انجام می شود، که برای جلوگیری از مکش آب از آسپیراتور به داخل ارلن خلا طراحی شده است. دیواره ضخیم ارلن خلا قدرت مقاومت در برابر اختلاف فشار را فراهم می کند در حالی که خلاء را در داخل نگه می دارد. عمدتاً همراه با یک قیف بوخنر که از طریق یک سوراخ لاستیکی حفر شده یا یک آداپتور الاستومری در گردن در بالای ارلنبرای فیلتر کردن نمونه ها نصب می شود، استفاده می شود. قیف بوخنر نمونه را جدا از مکش توسط یک لایه کاغذ صافی نگه می دارد. در طی فیلتراسیون، فیلتر وارد شده توسط ارلن نگه داشته می شود در حالی که باقیمانده روی کاغذ صافی در قیف باقی می ماند. ارلن خلاء ( ارلن تخلیه یا ارلن خلا ) یکی از پرکاربردترین ظروف آزمایشگاهی است. جداسازی مایعات و جامدات در ازمایشگاه توسط این ظرف انجام می شود. ارلن تخلیه یا ارلن خلا در زیر مجموعه ارلن مایر قرار می گیرد و یکی از تجهیزات مورد نیاز آزمایشگاه شیمی بویژه شیمی آلی می باشد. قبل از کار کردن با این وسیله باید با آن آشنا باشد و نحوه کار کردن با این ظرف شیشه ای و بستن آن به پمپ خلا و قیف بوخنر را بدانید.

ارلن تخلیه چیست - نرمال لابو

برای خرید ارلن تخلیه 

ارلن تخلیه یا ارلن خلا چیست

ارلن مایر توسط شیمی دان آلمانی به نام ریچارد ارلن مایر اختراع شده است. این ظرف شیشه ای که ظرفی مخروطی شکل می‌باشد که برای جوشاندن محلول ها و یا اتوکلاو کردن محلول ها و یا در تیتراسیون ها بسیار کاربرد دارند. دهانه ارلن باریک است و این شکل ظاهری موجب شده که در آزمایشهای گوناگونی مورد توجه قرار بگیرد مثلا دهانه بالایی ظرف را می توان با دست و یا با گیره نگه داشت و یا محلول را به ظرف دیگری منتقل نمود. مدرج بودن ارلن در انواع مختلف آن از جمله ارلن تخلیه یا ارلن خلا از دیگر ویژگی هایی این ظرف شیشه ای آزمایشگاهی می باشد. جنس های پلاستیکی از ارلن هم موجود است ولی اکثر انواع این ظروف از پیرکس است که در جوشاندن از آن استفاده می شود. ارلن تخلیه یا ارلن خلا نوعی از ارلن است که در کنار خود لوله جانبی دارد. در واکنش هایی که نتیجه کار بدست آوردن گاز و یا مایعی باشد از ارلن تخلیه یا ارلن خلا استفاده می شود. ضخامت این ظرف شیشه ای بسیار بالا است زیرا باید توان تحمل فشار بالا را در وکیوم داشته باشد. لوله جانبی که در این ارلن موجود است به پمپ خلا وصل می شود. معمولا بر روی ارلن بوخنر قیف بوخنر نیز قرار می‌گیرد. همانند ارلن معمولی این مدل نیز دارای حجم های مختلفی است که در مکان های متفاوتی از آن استفاده می شود. از مکشی که توسط این ارلن ایجاد می گردد می توان برای فیلتر کردن مواد نیز استفاده نمود. در واقع به لوله این قیف شلینگ متصل می شود و به پمپ خلا وصل می گردد و زمانی که محلولی بر روی قیف ریخته می شود با ایجاد مکش ذرات جامد در پش قیف باقی می ماند و محول در قیف جمع می گردد. ارلن خلا (ارلن تخلیه یا ارلن خلا) یکی از پرکاربردترین ظروف آزمایشگاهی است. این ظرف آزمایشگاهی دارای دهانه ی تنگی است که در قسمت گردن آن لوله ای شیشه ای قرار دارد. ارلن خلا از جنس شیشه پیرکس با ضخامت زیاد می باشد که دارای یک خروجی جانبی در یک سمت دهانه جهت اتصال به پمپ خلا است. شلنگ های پلاستیکی از طریق این لوله ی شیشه ای به پمپ خلاء متصل می گردند. ارلن بوخنر نام دیگر این ارلن ها است. جداسازی مایعات و جامدات در ازمایشگاه توسط این ظرف در آزمایشگاه انجام می شود. بدنه ی آن مقاومت زیادی در برابر فشارهای بالا دارد و در اندازه های متفاوتی ساخته می شوند.

نرمال لابو

نرمال لابو

کاربرد ارلن تخلیه

راجع به کاربرد ارلن خلا باید بدانید کاربردهای مختلفی دارد. ارلن های خلا علاوه بر جداسازی مواد در جهت فیلتر کردن مواد و هم چنین خروج گازها به کار می روند. رسوب گیری و فیلتراسیون نیز از دیگر کاربردهای مهم ظروف ارلن خلا می باشند. شما با استفاده از این ظروف به آسانی می توانید مایعات را ذخیره کنید یا محلول های موردنظر خود را ترکیب کنید یا آن ها را به راحتی گرم کنید و بجوشانید. پس به طور خلاصه موارد استفاده ارلن تخلیه شامل ذخیره سازی حجم های کوچکی از مایعات تکان دادن مخلوط. ترکیب محلول جوشاناندن و گرم کردن می شود.


چگونه با استفاده از ارلن تخلیه یا ارلن خلا محلول را صاف کنیم

برای اینکه بتوانید با استفاده از ارلن تخلیه یا ارلن خلا مکش ایجاد کنید و مواد جامد داخل آن را جدا کنید، باید از قیف بوخنر استفاده نمایید که انتهای قیف را در چوب پنبه فرومی کنید و سپس چوب پنبه ای که به اندازه دهانه ارلن تخلیه یا ارلن خلا می باشد، قرار می دهید، طوری که کاملا در آن قرار گیرد و هیچگونه هوایی از کناره های آن عبور نکند. شیلنگی را بر دارید و یک سمت ان را به پمپ خلا وصل کنید و سر دیگر آن را به ارلن خلا وصل نمایید. در مرحله بعد کاغذ صافی که باید در داخل قیف قرار بگیرد را به صورت استاندارد تا بزنید و طوری در داخل قیف قرار دهید که نا از بیرون بزند و نه خیلی داخل قیف بیافتد. باید کاغذ صافی ب صورت کامل تمام سوراخ های قیف را بپوشاند. در مرحله بعد مقدار بسیار کمی از محلولی که می خواهید از قیف عبور دهید را بر روی کاغذ می ریزید و سپس پمپ را روش می کنید و به آرامی محلول را در داخل قیف می ریز و با کمک همزن شیشه ای رو کاغذ را هم می زنید. زمانی که محلول کاملا از رسوبات جدا شد می توانید مقداری حلال را روی رسوب بریزید و زمانی‌که خشک شد برای انجام مابقی آزمایش آن را وزن کنید. ارلن تخلیه یا ارلن خلا برای انجام این جداسازی در آزمایشگاه بسیار پر کاربرد است. علاوه بر صاف کرن محلول با استفاده از ارلن تخلیه یا ارلن خلا می توان به جمع آوری گاز و یا بخار اشاره کنیم زمانی که در واکنشی محلولی در حین جوشیدن گاز یا بخار تولید می کند این وسیله آزمایشگاهی می تواند با کمک شیلنگ و لوله کناری خود از سیستم گاز را به داخل محفظه ارلن بکشد.

نرمال لابو

نرمال لابو

ویژگی های ارلن تخلیه یا ارلن خلا

ارلن تخلیه یا ارلن خلا یکی از تجهیزات آزمایشگاهی است که نبست به ارلن های مایر معمولی بسیار کاربردی است و دارای ضخامت بالاتری می باشد. از دیگر ویژگی‌های این وسیله می توان به موارد زیر اشاره نمود: ۱) این ارلن در برابر گرمایی که در آزمایش ها به آن وارد می شود بسیار مقاوم است و هیچ‌گونه آسیبی به آن وارد نمی شود. ۲) جنس این ارلن پیرکس است که بسیار شفاف می باشد. ۳) ضخامت بدنه بسیار مناسب است و بر اثر ضربه و ی افشار و گرما به راحتی نمی شکند. ۴) شکل این ظرف موجب می شود که بتوان آن را برای ذخیره سازی حجم هایی معادل حجم ارلن تخلیه یا ارلن خلا استفاده کرد. ۵) بعد از انجام آزمایش و جمع آوری مایع می توان آن را به خوبی تکان داد. ۶) محلول ر ا می توان با ماده دیگری در این ارلن مخلوط نمود. ۷) می توانید این محلول را در مرحله دیگری از آزمایش در این ظرف بجوشانید. ۸) با استفاده از این ارلن و پمپ خلا می توانید مواد را از هم جدا کنید. به طور خلاصه؛ ویژگی های ارلن خلا مقاوم در برابر گرما هستند شفافیت بالا بدنه با ضخامت بالا.


خرید ارلن خلا

ارلن خلا می تواند به عنوان یک تله خلاء نیز استفاده شود تا اطمینان حاصل شود که هیچ سیالی از آسپیراتور یا پمپ خلاء (یا منبع خلاء دیگر) به دستگاه تخلیه یا بالعکس منتقل نمی شود که برای فیلتراسیون خلاء و جداسازی مواد جامد و ناخالصی ها از فاز مایع مناسب است. معمولاً تصور می شود که این نام به خاطر برنده جایزه نوبل، ادوارد بوخنر، نامگذاری شده است، اما در واقع به خاطر شیمیدان صنعتی ارنست بوخنر نامگذاری شده است. به افتخار شیباسابرو کیتاساتو به عنوان ارلن کیتاساتو نیز شناخته می شود. شما می توانید با مشاهده قیمت ارلن تخلیه یا ارلن خلا یا ارلن خلا در فروشگاه اینترنتی بیس مواد، ارلن مورد نیاز خود را جهت ارسال خریداری کنید. فروش ارلن در فروشگاه نرمال لابو به صورت اینترنتی بوده و محصول خریداری شده بعد از پرداخت ارسال خواهد شد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد نحوه خرید از نرمال لابو می توانید راهنمای خرید را ببینید. مقایسه لوازم آزمایشگاهی در خصوص ارلن می توانید به صفحه آن مراجعه نمایید.

نرمال لابو

نرمال لابو

فروش ارلن خلا

نرمال لابو آماده ارائه خدمات در زمینه فروش ارلن خلا می باشد. شما می توانید برای اطلاعات بیشتر در مورد قیمت ارلن خلا و نحوه خرید با فروشگاه نرمال لابو ارتباط برقرار کنید و یا با مراجعه به فروش ارلن سایر محصولات ما را مشاهده کنید. این بخش مخصوص فروش ارلن خلا (vacuum Erlen) می باشد. در صورت نیاز به سایر ظروف آزمایشگاهی بر روی آن کلیک فرمایید. شرکت نرمال لابو توزیع کننده و عرضه کننده ی انواع ظروف آزمایشگاهی از برندهای معتبر، به صورت تک و عمده می باشد. ارلن خلا(ارلن تخلیه یا ارلن خلا) یا بالن بوخنر (Büchner flask) نوعی ارلن شیشه ای از جنس شیشه های بوروسیلیکاتی یا پیرکس با ضخامت بالا می باشد. دارای یک خروجی در یک سمت دهانه جهت اتصال به پمپ خلاء است. ارلن بوخنر همراه با قیف بوخنر برای جداسازی جامدات و مایعات مورد استفاده قرار می گیرد. از ویزگی های مهم ارلن خلا مقاومت بدنه آن در برابر فشار بالا می باشد. ارلن خلا دارای حجم های متفاوتی بوده و معمولا مدرج است تا بتوان حجم های متفاوتی را در آن نگه داشت. از ارلن تخلیه یا ارلن خلا برای خروج گاز در حین جوشاندن استفاده می شود در مواقعی که بخواهیم گاز و یا بخار خاصی را بدست بیاوریم از ارلن تخلیه یا ارلن خلا استفاده می کنیم. همچنین می توان برای فیلتر کردن مواد نیز از آن استفاده نمود. این ظروف دارای لوله جانبی است که توسط شلنگ یا لوله ای به پمپ خلا متصل می شود. آب روی قیف بوخنر ریخته می شود و مایع از فیلتر کاغذی عبور کرده و توسط مکش پمپ به مجرای قیف راه پیدا می کند و وارد ارلن خلا می گردد در حالی که جامد پشت قیف بوخنر می ماند. در هنگام استفاده از پمپ خلا باید مراقب بود تا محلول به درون شلنگ و در نهایت پمپ خلا نفوذ نکند.


سخن پایانی

فلاسک بوخنر که به عنوان فلاسک خلاء یا ارلن خلا آزمایشگاهی نیز شناخته می شود، یک فلاسک ارلن با دیواره ضخیم با لوله شیشه‌ای کوتاه و خار شیلنگ است که حدود یک اینچ بیرون زده است. از گردنش لوله کوتاه و خار شیلنگ به طور موثر به عنوان یک آداپتور عمل می کنند که می توان انتهای یک شلنگ انعطاف پذیر با دیواره ضخیم (لوله) را روی آن نصب کرد تا اتصالی به فلاسک ایجاد کند. سر دیگر شلنگ را می توان به منبع خلاء مانند آسپیراتور یا پمپ خلاء متصل کرد. ترجیحاً این کار از طریق یک تله (ترپ یا شیشه گازشور) انجام می شود که برای جلوگیری از مکیدن آب و حلال ها به درون پمپ خلا طراحی شده است. هدف از اعمال خلاء، سرعت بخشیدن به فیلتراسیون با ایجاد اختلاف فشار در سراسر محیط فیلتر است که بیشتر از آن چیزی است که تنها توسط گرانش ایجاد می شود. دیواره ضخیم ارلن خلا آزمایشگاهی قدرت مقاومت در برابر اختلاف فشار را فراهم می کند در حالی که خلاء را در داخل نگه می دارد. عمدتاً همراه با یک قیف بوخنر که از طریق یک سوراخ لاستیکی حفر شده یا یک آداپتور الاستومری (ست واشر قیف بوخنر) در گردن در بالای فلاسک برای فیلتر کردن نمونه ها نصب می شود، استفاده می شود. قیف بوخنر نمونه را جدا از مکش توسط یک لایه کاغذ صافی (فیلتر کاغذی) نگه می دارد. در طی فیلتراسیون، محلول، آب و حلال درون ارلن ریخته می شود در حالی که باقیمانده (رسوب) روی کاغذ صافی در قیف باقی می ماند. فلاسک بوخنر همچنین می تواند به عنوان یک تله خلاء در یک خط خلاء استفاده شود تا اطمینان حاصل شود که هیچ مایعی از آسپیراتور یا پمپ خلاء (یا منبع خلاء دیگر) به دستگاه تخلیه یا بالعکس منتقل نمی شود.

نرمال لابو