advertise

شناسایی اسید و باز

باز چیست

برای شناسایی اسید و باز باید در ابتدا به دو سوال اسید چیست و باز چیست پاسخ دهیم. البته لازم به ذکر است که در این قسمت قصد داریم به سوال باز چیست پاسخ دهیم. اگر بخواهیم به شما بگوئیم که باز چیست در ابتدا باید مروری بر علم شیمی داشته باشید باشیم. از آنجایی که شیمی ،علم تجربی است و بشر اولیه قبل از هر نوع تفکر و نظریه پردازی ساختار و چگونگی پیدایش مواد موجود در محیط زیست خود، در اندیشه حفظ خود از سرما و آزمایش‌های مربوط به گرما ، رفع گرسنگی و احتمالا دفاع از هستی خویش بوده و در راه دسترسی به چگونگی تغییر و تبدیل آن ها به منظور استفاده هر چه بهتر و بیشتر از آن ها قدم برمی‌داشت، بر همین اساس بود که بخش شیمی نظری خیلی دیرتر از بخش کاربردی آن آغاز شد و پیشرفت کرد. البته لازم به ذکر است که واژه شیمی خود داستان درازی دارد. ریشه واژه شیمی در واژه کیمیاست. خاستگاه واژه کیمیا را برخی از یونانی دانسته ‌اند و چیستی کار کیمیاگری دگر ساختن مس به طلا بود. این واژه و داستان دانش شگفت انگیز پشت آن به همراه دانشش به عربی وارد شد و اروپاییان با این واژه و دانش آن از راه عرب‌ها آشنا شدند و این دانش را با نام alchemy شناختند. آنگاه آن را در میان خود پروردند تا در سده‌ های نزدیک به ریخت فرانسه شیمی به زبان ما بازگشت. دانش شیمی به دو گرایش شیمی محض و شیمی کاربردی تقسیم می‌شود. لازم به ذکر است که اسید و باز یک اصطلاح نسبی در شیمی است زیرا اسیدی یا بازی بودن یک ماده به شرایط مختلفی بستگی دارد. طبق جدیدترین تعریف اسید ماده ای است که پروتون اهدا می کند یا یک جفت الکترون ظرفیت را برای تشکیل پیوند می پذیرد. باز ماده ای است که می تواند پروتون ها را بپذیرد یا یک جفت الکترون ظرفیت را برای تشکیل پیوند اهدا کند. در واقع می توان بازها را ماده شیمیایی مخالف اسیدها دانست. واکنش بین یک اسید و باز را یک واکنش خنثی سازی می نامند. قدرت یک اسید به توانایی یا تمایل آن برای از دست دادن یک پروتون اشاره دارد. اسید قوی اسیدی است که کاملاً در آب تفکیک می شود. ما در درس علوم هشتم و درس شیمی پایه دوازدهم با اسیدها و بازها آشنا می شویم. چند نمونه اسید و باز خوراکی به ترتیب شامل اسید سیتریک و اسید استیک و جوش شیرین و شربت معده هستند. در ادامه مقاله در نشریه جهان شیمی فیزیک توضیحات بیشتری در این رابطه ارائه می شود. لازم است که PH اسید و PH باز را با یکدیگر مقایسه کنیم. برای توضیح PH ما با دو مولکول آب شروع می کنیم. در حین واکنش یکی از مولکول های آب هیدروژن به دست می آورد و بنابراین بار مثبت به خود می گیرد، در حالی که مولکول دیگر آب یک اتم هیدروژن را از دست می دهد و بار منفی به خود می گیرد. H۳O + یون هیدرونیوم نامیده می شود و باعث اسیدی شدن مواد می شود برعکس OH- یون هیدروکسیل نامیده می شود همه چیز را قلیایی می کند. با این حال، در آب، بین یون هیدرونیوم و هیدروکسیل تعادل وجود دارد، بنابراین آن ها بار های های یکدیگر را خنثی می کنند. بر همین اساس آب خالص نه اسیدی است نه بازی بلکه خنثی است. ترکیب اسید و باز همواره باعث تولید یک ماده خنثی می شود. بنابراین چگونه یک ماده اسیدی یا ماده بازی می شود؟ این اتفاق زمانی می افتد که یون هیدرونیوم و هیدروکسیل از تعادل خارج شوند. تا انتهای این مقاله همراه ما باشید تا بتوانید در آخر موفق به شناسایی اسید و باز بشوید و چناچه سوالی داشتید آن را با ما در میان بگذارید.

باز چیست - نرمال لابو

باز چیست - نرمال لابو

اگر یون هیدرونیوم با بار مثبت بیشتر از هیدروکسیل با بار منفی باشد، ماده اسیدی است. اگر هیدروکسیل با بار منفی بیشتر از هیدرونیوم با بار مثبت باشد، ماده بازی می شود. PH در واقع مخفف پتانسیل (یا قدرت) یون هیدروژن است. PH مقیاسی است که ما قدرت اسیدها و قدرت بازها را بر اساس آن اندازه گیری می کنیم. pH اندازه گیری میزان اسیدیته در مقیاس ۱۴ درجه ای است، جایی که ۷ نقطه میانی و خنثی است. PH یک مقیاس لگاریتمی است (مانند مقیاس ریشتر برای زلزله)، بنابراین ماده ای با PH ۴ تقریبا ۱۰ برابر اسیدی تر از ماده ای با pH ۵ و ۱۰۰ برابر اسیدی تر از ماده ای با PH ۶ است. شناساگر اسید و شناساگر باز ابزار هایی هستند که به روش های مختلف برای شناسایی این ترکیبات مورد استفاده قرار می گیرند. برای تحقیق درباره اسید و باز باید با PH و روش های اندازه گیری آن آشنا بود. البته لازم به ذکر است که روش های متفاوتی برای شناسایی اسید ها و باز ها می باشد که در این قسمت قصد داریم تعدادی از آن ها را برای شما ذکر کنیم. اسیدها و بازها دو دسته از مواد شیمیایی بسیار معروف در شیمی هستند. ساده ترین راه شناسایی این ترکیبات بر اساس مزه و فرمول شیمیایی آنهاست. اسیدها ترکیباتی ترش مزه اند و ابتدای فرمول شیمیایی آنها حاوی یک یا دو اتم هیدروژن است مانند سولفوریک اسید (H۲SO۴). باز ها ترکیباتی تلخ مزه هستند که در انتهای فرمول شیمیایی خود یک یا چند گروه هیدروکسید OH دارند مانند سدیم هیدروکسید (NaOH) به بازها مواد قلیایی نیز گفته می شود. شناسایی اسید ها و باز ها به روش های مختلفی صورت می گیرد مثلا باز ها و اسید های خوراکی را می توان از طریق مزه آن ها تشخیص داد. روش دیگر شناسایی این ترکیبات استفاده از شناساگر یا معرف هاست که با تغییر رنگ خود در محیط اسیدی و محیط بازی این ترکیبات را شناسایی می کنند. شناسایی اسیدها و شناسایی بازها به روش های مختلفی صورت می گیرد مثلا بازها و اسیدهای خوراکی را می توان از طریق مزه آن ها تشخیص داد. روش دیگر شناسایی این ترکیبات استفاده از شناساگر یا معرف هاست که با تغییر رنگ خود در محیط اسیدی و بازی این ترکیبات را شناسایی می کنند. لازم به ذکر است که شناساگر می تواند طبیعی یا شیمیایی باشد، انواع طبیعی شامل عصاره گل یا میوه گیاهان هستند که در قدیم مورد استفاده قرار می گرفتند. از بین شناساگرهای شیمیایی می توان به لیتموس (تورنسل)، فنول فتالئین و متیل اورانژ (متیل نارنجی) اشاره کرد. شما هم اکنون می توانید در صورت نیاز انواع اسید و انواع باز را با قیمت مناسب از فروشگاه آنلاین نرمال لابو خریداری کرده و آن را در کمترین زمان ممکن درب محل دریافت نمائید.

اسید چیست

همانگونه که بالا مطالعه فرمودید شناسایی اسید و باز کار دشواری نیست ولی بهتر است پس از دریافت پاسخ سوال باز چیست، پاسخی نیز برای اسید چیست دریافت کنید. در این قسمت قصد داریم تعدادی از خصوصیت های اسید را برای شما شرح دهیم. برای پاسخ به سوال اسید چیست باید به شما بگوئیم که تیز آب یا اسید (به زبان لاتین acidus به معنای ترش) ماده ‌ای شیمیایی است که مشخصه‌ های محلول‌ های آبی آن مزه ترش، توانایی تغییر رنگ تورنسل آبی به قرمز، و نیز توانایی واکنش با باز ها و بعضی فلزات ویژه (همچون کلسیم) و تشکیل نمک هستند. محلول ‌های آبی اسیدی دارای پی‌اچ کمتر از ۷ هستند. پی ‌اچ پایین به معنای اسیدی بودن بیشتر و غلظت بالاتر یون ‌های مثبت هیدروژن است. محلول ‌ها یا مواد شیمیایی را که ویژگی ‌های اسید مانند داشته باشند اسیدی می‌خوانند. لازم به ذکر است که اسید یک گونه از مواد شیمیایی پرکاربرد در علم شیمی و صنایع مختلف است. این ماده معمولا پروتون یا یون هیدروژن اهدا می کند و یا الکترون می پذیرد. اکثر اسیدها حاوی یک اتم هیدروژن هستند که می توانند آن را آزاد کنند. در نتیجه یک کاتیون و یک آنیون در آب تولید می کنند. هر چه غلظت یون هیدروژن تولید شده توسط اسید بیشتر باشد، اسیدیته آن نیز بیشتر است و pH محلول کمتر از ۷ می شود. لازم به ذکر است که کلمه اسید از کلمه لاتین acidus یا acer گرفته شده است که به معنی ترش است. یکی از ویژگی های اسیدهای موجود در آب طعم ترش است، مانند سرکه یا آب لیمو که یک نوع اسید ضعیف هستند. روش های مختلفی برای تعریف اسیدها در علم شیمی وجود دارد. در علم شیمی کلمه اسید، معمولا به اسید آرنیوس یا برونستد-لوری اشاره می کند. اسید لوئیس معمولا با نام اسید لوئیس در صنعت شناخته می شود. دلیل تعاریف متفاوت موجود این است که اسیدها مجموعه مولکول‌ های یکسانی را شامل نمی‌ شوند. البته نباید ناگفته بماند که اسید در شیمی به عوامل شیمیایی اطلاق می شود که یون های هیدروژن را هنگامی که به آب اضافه می شوند تخلیه می کنند. مروری بر نحوه عملکرد اسیدها، ویژگی های آنها، تعاریف اسیدهای ضعیف و اسیدهای قوی و انواع مختلف اسیدها در بدن انسان بیاموزید. البته لازم به ذکر است که بسیاری از ما اصطلاح pH را شنیده‌ایم که به طور کلی میزان اسیدیته یا قلیایی بودن یک محلول است. به طور خاص، اندازه گیری مقدار پروتون یا یون هیدروژن است که در یک محلول آبی وجود دارد. اسیدها عامل اصلی اندازه گیری pH در محلول هستند و وجود اسیدها مشخصه اصلی تقریباً همه محلول ها از خون در بدن گرفته تا غذاها و نوشیدنی هایی است که مصرف می کنیم. بیایید بحث کنیم که اسید چیست و چگونه بر روی pH محلول ها در هنگام افزودن تأثیر می گذارد. مقیاس pH مقیاسی است که برای نشان دادن سطح اسیدیته در محلول استفاده می شود. محلولی با pH ۷ خنثی است، در حالی که محلولی با PH کمتر از ۷ اسید است و محلولی با PH بالاتر از ۷ باز است. یک اسید تجزیه می شود یا از هم جدا می شود و پروتون یا یون هیدروژن را در یک محلول آبی اهدا می کند، در حالی که یک باز یون های هیدروکسید را در یک محلول اهدا می کند. به عنوان مثال، آب با pH ۷ خنثی است. وقتی اسیدها اضافه می شوند، یون های هیدروژن بیشتری را در محلول آزاد می کنند و این باعث می شود PH محلول کاهش یابد. اجازه دهید تکرار کنم: یون های هیدروژن بیشتر برابر است با pH کمتر و محلول اسیدی تر. نباید به سادگی از این نکته گذر کرد که تمام اسیدها یون های هیدروژن را به محلول آزاد می کنند. مقدار یون هایی که در هر مولکول آزاد می شوند، ضعیف یا قوی بودن اسید را تعیین می کند. اسیدهای ضعیف اسیدهایی هستند که تا حدی اتم های هیدروژن متصل شده را آزاد می کنند. بنابراین، این اسیدها ممکن است با تفکیک یون های هیدروژن pH را کاهش دهند، اما نه به طور کامل. اسیدهای ضعیف شامل اسید استیک که سرکه است و اسید سیتریک موجود در پرتقال و لیمو هستند. از طرف دیگر اسیدهای قوی تمام اتم های هیدروژن خود را کاملا جدا کرده و آزاد می کنند. شناسایی اسید و باز با دانستن خواص این دو ماده میسر خواهد بود.

اسید چیست - نرمال لابو

اسید چیست - نرمال لابو

این بدان معنی است که اسیدهای قوی، به طور کلی، در کاهش pH محلول قوی تر هستند. تنها ۷ اسید قوی وجود دارد، از جمله اسید کلریدریک که در معده یافت می شود و اسید سولفوریک، یک اسید خورنده که در چیزهایی مانند باتری ماشین و کود یافت می شود. نباید ناگفته بماند که دانشمندان گاهی از طرح دیگری - سیستم لوئیس - برای تعریف اسیدها و بازها استفاده می کنند. به جای پروتون ها، این تعریف لوئیس آنچه را که مولکول ها با الکترون های خود انجام می دهند را توصیف می کند. در واقع، اسید لوئیس اصلاً نیازی به داشتن اتم هیدروژن ندارد. اسیدهای لوئیس فقط باید قادر به پذیرش جفت الکترون باشند. جنیفر رویزن توضیح می دهد که تعاریف مختلف برای موقعیت های مختلف مفید هستند. او یک شیمیدان در دانشگاه دوک در دورهام، N.C است. رویزن می گوید: ما از هر دو تعریف در آزمایشگاه خود استفاده می کنیم. بیشتر مردم از هر دو استفاده می کنند. او می‌گوید، اما یک برنامه معین ممکن است به یک مورد تکیه کند. آب (H۲O) از نظر شیمیایی خنثی است. یعنی نه اسید است و نه باز. اما یک اسید را با آب مخلوط کنید و مولکول های آب به عنوان باز عمل می کنند. آنها پروتون های هیدروژن را از اسید می گیرند. مولکول های آب تغییر یافته اکنون هیدرونیوم (Hy-DROHN-ee-um) نامیده می شوند. آب را با یک پایه مخلوط کنید و آن آب نقش اسید را بازی می کند. اکنون مولکول های آب پروتون های خود را به پایه می دهند و به مولکول های هیدروکسید (Hy-DROX-ide) تبدیل می شوند. شیمیدانان برای سنجش اسید بودن یا سنجش باز بودن چیزی و میزان استحکام آن از مقیاس pH استفاده می کنند. قوی ترین اسیدها در پایین ترین انتهای مقیاس قرار دارند. قوی ترین پایه ها در بالاترین نقطه قرار دارند. بای به شما بگوئیم که برای شناسایی اسیدها از بازها و استحکام نسبی هر یک، شیمیدانان تمایل به استفاده از مقیاس pH دارند. هفت خنثی است. هر چیزی که pH آن کمتر از ۷ باشد اسیدی است. هر چیزی که PH بالاتر از ۷ داشته باشد، اساسی است. یکی از اولین آزمایش‌ها برای تعیین اسیدها از بازها، آزمایش تورنسل بود. یک لکه شیمیایی برای اسیدها قرمز و برای بازها به رنگ آبی تبدیل شد. امروزه شیمیدانان همچنین می توانند از کاغذ نشانگر pH استفاده کنند که هر رنگ رنگین کمان را تغییر می دهد تا مشخص کند اسید یا باز چقدر قوی یا ضعیف است. اگر یک شیمیدان به شما بگوید آب صابون اساسی است، او آن را ساده نمی خواند. او به هیدروکسید سدیمی که برای ساخت صابون استفاده می شود اشاره می کند. این یک ماده قلیایی (AL-kuh-lin) است. پایه یا قلیایی ویژگی های مولکول های خاص را در یک محلول توصیف می کند. این مواد برعکس اسیدها هستند - مانند اسیدهای سیتریک، اسکوربیک و مالیک که به آب لیمو ترشی می دهند. باید بدانید که در طول تاریخ، شیمیدانان تعاریف مختلفی از اسیدها و بازها ارائه کرده اند. امروزه بسیاری از افراد از نسخه برونستد لوری استفاده می کنند. این یک اسید را به عنوان مولکولی توصیف می کند که یک پروتون - نوعی ذره زیر اتمی که گاهی یون هیدروژن نامیده می شود - را از یکی از اتم های هیدروژن خود می دهد. توجه به این نکات است که در نهایت باعث می وشد بتوانید به سادگی مبحث شناسایی اسید و باز را پشت سر بگذارید.


حداقل، این به ما می گوید که تمام اسیدهای برونستد-لوری باید حاوی هیدروژن به عنوان یکی از بلوک های سازنده خود باشند. هیدروژن، ساده ترین اتم، از یک پروتون و یک الکترون تشکیل شده است. هنگامی که اسید پروتون خود را می دهد، به الکترون اتم هیدروژن می چسبد. به همین دلیل است که دانشمندان گاهی اسیدها را اهداکننده پروتون می نامند. اسیدها مزه ترش خواهند داشت. لازم به ذکر است که در مقابل، بازهای Brønsted-Lowry در سرقت پروتون ها خوب هستند و با کمال میل آن ها را از اسیدها می گیرند. یکی از نمونه های پایه آمونیاک است. فرمول شیمیایی آن NH۳ است. شما می توانید آن را در بسیاری از محصولات تمیز کننده پنجره پیدا کنید. البته لازم به ذکر است که برای یافتن مقدار عددی سطح اسیدیته یا بازی یک ماده، می توان از مقیاس pH (که در آن pH مخفف پتانسیل هیدروژن است) استفاده کرد. مقیاس pH رایج ترین و قابل اعتمادترین روش برای اندازه گیری اسیدی یا بازی بودن یک ماده است. اندازه گیری مقیاس pH می تواند از ۰ تا ۱۴ متفاوت باشد، جایی که ۰ اسیدی ترین و ۱۴ اساسی ترین ماده است. می بایست به این نکته توجه داشت که راه دیگر برای بررسی اسیدی یا بازی بودن یک ماده، استفاده از کاغذ تورنسل است. دو نوع کاغذ تورنسل وجود دارد که می توان از آنها برای شناسایی اسیدها و بازها استفاده کرد - کاغذ تورنسل قرمز و کاغذ تورنسل آبی. کاغذ تورنسل آبی در شرایط اسیدی قرمز و کاغذ تورنسل قرمز در شرایط بازی یا قلیایی آبی می شود. شما هم اکنون می توانید در صورت نیاز اسید مورد نظر خود را از فروشگاه آنلاین نرمال لابو خریداری کرده و آن را درب محل از پرسنل این فر وشگاه دریافت نمائید. با انجام این اقدامات شناسایی اسید و باز صورت می پذیرد.

اسید چیست - نرمال لابو

برای خرید اسید و باز

انواع اسید و باز - نرمال لابو

انواع اسید و باز

بهتر است پس از شناسایی اسید و باز و دریافت پاسخ سوال های اسید چیست و باز چیست به شما انواع اسید و باز را نیز معرفی کنیم. اسیدها موادی هستند که در واکنش‌های شیمیایی پیوند داتیو می‌پذیرند. بازها موادی هستند که در واکنش‌های شیمیایی پیوند داتیو می‌دهند. تعریف لوییس را با نظریه اوربیتال مولکولی هم می‌توان بیان کرد. به طور کلی، اسید می‌تواند یک جفت الکترون از بالاترین اوربیتال خالی در پایین اوربیتال خالی خود دریافت کند. البته باید به شما بگوئیم که این نظر را گیلبرتن. لوییس مطرح کرد. با وجود این که این تعریف گسترده ‌ترین تعریف است، تعریف لوری-برونستد کاربرد بیشتری دارد. با استفاده از این تعریف می‌توان میزان قدرت یک اسید را هم مشخص نمود. از این مفهوم در شیمی آلی هم استفاده می ‌شود. این نیز حائز اهمیت است که باز در شیمی، رایج‌ترین برداشت از ماده‌ای محلول است که می‌تواند پروتون‌ها را بپذیرد. از باز بیشتر به عنوان یک قلیا نام می‌برند (تنها اگر یون‌های -OH در آن باشد). این موضوع به نظریه برانستد-لوری در مورد اسیدها و بازها اشاره دارد. در تعریف دیگر، باز به هر ترکیب شیمیایی گفته می‌شود که وقتی در آب حل شد، به آن pH بیشتر از ۷ بدهد. سدیم هیدروکسید و آمونیاک نمونه‌هایی از بازهای ساده هستند. بازها شور مزه‌اند. از بازه‌ ها می‌توان به عنوان شناساگر استفاده کرد و همچنین بازها با چربی واکنش می‌دهند. اگر بخواهیم به انواع اسید ها و حتی انواع بازها اشاره کنیم لازم است اگزالیک اسید را به شما معرفی کنیم. لازم به ذکر است که اگزالیک اسید یک ترکیب ارگانیک و جامد بلوری بی‌رنگ است که یک محلول بی‌رنگ در آب را تشکیل می‌دهد. این اسید به عنوان ساده‌ترین اسید دی‌کربوکسیلیک طبقه‌بندی می‌شود. قدرت اسیدی آن خیلی بیشتر از اسید استیک است. آنیون آن یعنی یون اکسالات به عنوان یک عامل کاهنده مورد استفاده قرار می گیرد. این محصول به دو صورت بدون آب و آبپوشی شده وجود دارد. در فرم آبپوشی به ازای هر مولکول این ماده دو مولکول آب نیز وجود دارد. فرم بدون آب آن به صورت کریستال های سفید رنگ است. فرم آبدار این ماده آب خود را در ۱۰۰°C از دست می دهد. کریستال های این ماده بر اساس تفاوت در آرایش مولکولی و توزیع پیوندهای هیدروژنی، به دو صورت مختلف می توانند شکل بگیرند. در حالت آبدار این محصول دارای دو مولکول آب (C۲H۲O۴. ۲ H۲O) در ساختار خود است و به آن اگزالیک اسید دو آبه گفته می شود. این ماده در شرایط محیطی به صورت کریستال های بی رنگ و یا پودر سفید رنگ بی بو پایدار می باشد و به صورت دهیدراته دارای خلوص ۹۹.۵ درصد و یا بالاتر است.این ماده نسبتا اسیدی قوی است و حلالیت متوسطی در آب دارد. به زبان ساده تر اسید اگزالیک یک ترکیب آلی با نام IUPAC اسید اتاندیوئیک و فرمول HO۲C − CO۲H است که باز مزدوج آن است به اگزالات معروف است. این ترکیب ساده ترین اسید دی کربوکسیلیک است. این یک ماده جامد بلوری و سفید رنگی است که در آب محلول بی رنگ تشکیل می دهد. این ماده به طور طبیعی در بسیاری از غذاها وجود دارد، اما مصرف زیاد آن یا تماس طولانی مدت با پوست می تواند خطرناک باشد. اسید اگزالیک به عنوان دی هیدرات با فرمول C۲H۲O۴ · ۲H۲O نیز موجود است. اگر بخواهیم به تاریخچه این اسید بپردازیم باید به شما بگوئیم که تهیه نمک های اسید اگزالیک از گیاهان حداقل از اوایل قرن هجدهم، زمانی که گیاه شناس و پزشک هلندی، هرمان بوئرهاو، نمکی از چوب سورل ( گیاه ترشک) را جدا کرد، شناخته شده بود. در اواخر قرن هجدهم، فرانسوا پیر ساواری از سوئیس آن را از نمک سورل جدا کرد. در سال ۱۷۷۶، کارل ویلهلم شیله و توربرن اولوف برگمان شیمی دانان سوئدی با واکنش قند با اسید نیتریک غلیظ، اسید اگزالیک تولید کردند. تا سال ۱۷۸۴، شیله نشان داده بود که اسید قند و اسید اگزالیک از منشا طبیعی مشابه هستند. در سال ۱۸۲۴ فردریش وهلر، شیمی دان آلمانی توانست اگزالیک اسید را از طریق واکنش سیانوژن با آمونیاک در محلول آبی، بدست آورد که اولین سنتز یک محصول طبیعی بود. می بایست از این نکته مطلع باشید که اسید اگزالیک یک ماده شیمیایی ایده آل برای مقاصد خانه داری و تمیزکاری است. ویژگیهای سفیدکنندگی آن برای استریل کردن وسایل خانه بسیار مناسب است و به صورت کارآمد می تواند زنگ زدگی ها را از روی سطوح مختلف از بین ببرد. اسید اگزالیک یک ترکیب عالی برای حذف لکه های مختلف بر روی وان و سینک های ظرفشویی است. در صنعت نیز این ماده گاهی اوقات برای پردازش مواد معدنی استفاده می شود و از خاصیت سفیدکنندگی آن می توان برای استریل کردن تجهیزات مختلف استفاده کرد. این طور می توان پنداشت که آشنایی با انواع اسید و باز، در واقع قدم برداشتن در مسیر شناسایی اسید و باز محسوب می شود.


اسید اگزالیک در کارخانه‌های نساجی برای رنگ کردن و سفید کردن الیاف مورد استفاده قرار می گیرد. مراکز پزشکی نیز از این ماده برای خالص سازی برخی مواد شیمیایی یا رقیق کردن آن ها استفاده می کنند. اسید اگزالیک همچنین به عنوان یک عامل احیاء کننده در تولید فیلم عکاسی استفاده می شود و می تواند برای حذف کلسیم از فاضلاب نیز ماده ای کارآمد باشد. لازمخ به ذکر است که این اسید برای سلامت روده بزرگ مهم است و در صورتی که به مقدار کافی مصرف نشود بدن می تواند آنرا از ویتامین C سنتز کند. مصرف مواد غذایی حاوی این ماده و کلسیم به صورت همزمان خطر بروز سنگ های کلیوی را کاهش می دهد زیرا اسید اگزالیک در روده به کلسیم متصل می شود. همه مواد غذایی غنی از آنتی اکسیدان حاوی مقادیر بالایی اسید اگزالیک هستند و به همین دلیل تحقیقات نشان داده است که این ماده خواص ضد سرطانی دارد. مطالعات نشان داده است در صورت ابتلا به سرطان سطح این ماده در خون کاهش می یابد و مصرف مقادیر کافی اسید اگزالیک در این شرایط می تواند همه سلول های غیرطبیعی موجود در بدن را بدون هیچ عارضه جانبی از بین ببرد. تاثیر این ماده در درمان سرطان مثبت و مستند است و با خوردن آن از طریق غذاها و نوشیدنی ها سلول های سرطانی، باکتری ها، ویروس ها و پلاک های موجود در رگ ها از بین می رود. از طرفی پرتو درمانی برای درمان تومورها باعث تجزیه اسید اگزالیک در خون می شود که این امر سیستم ایمنی بدن را تضعیف می کند بنابراین بدن قادر به مقابله با بیماری ویروسی یا باکتریایی نیست و به همین دلیل بسیاری از بیماران سرطانی در اثر سرطان ناشی از ذات الریه یا سینه پهلو ویروسی می میرند. البته این اسید دارای کاربرد های دیگری نیز می باشد. اگزالیک اسید عمدتا به عنوان یک عامل کاهنده و سفید کننده برای تولید داروهایی مانند آنتی بیوتیک ها و بورنئول و تصفیه حلال های فلزات نادر، عامل کاهش دهنده رنگ، عامل برنزه کننده استفاده می شود. این ترکیب در سفید سازی منسوجات، تولید کاتالیزور آلومینیوم، فلز و سنگ مرمر کاربرد دارد. همچنین برای تمیز کردن و تصفیه سطح فلز، استخراج عناصر کمیاب خاکی، نساجی، فرآوری چرم، تهیه کاتالیزورها مورد استفاده قرار می گیرد. این ترکیب به عنوان کاهنده در صنعت سنتز آلی عمدتا در تولید هیدروکینون، پنتا اریتریتول، اگزالات کبالت، اگزالات نیکل، اسید گالیک و سایر محصولات شیمیایی استفاده می شود. در صنعت پلاستیک نیز برای تولید پلی وینیل کلراید، پلاستیک های آمینه، پلاستیک های اوره-فرمالدئید، رنگ و فیلم ها از آن استفاده می شود. اسید اگزالیک برای کنه کشی نیز مورد استفاده قرار می گیرد. این ترکیب برای کنترل کنه واروا به چهار روش اسپری، تزریق، قطره ای، تبخیر و تصعید در کندو های عسل مورد استفاده قرار می گیرد. البته غاین اسید دارای عوارضی نیز می باشد. این اسید به صورت غلیظ می تواند هنگام تماس و در صورت بلع اثرات مضر داشته باشد. این ماده جهش زا یا سرطان زا نیست اگرچه مطالعات نشان داده اند ممکن است باعث سرطان پستان شود و احتمال ابتلا به ناهنجاری مادرزادی در جنین وجود دارد. این ترکیب در صورت استنشاق ممکن است مضر باشد و برای بافت غشاهای مخاطی و دستگاه تنفسی فوقانی بسیار مخرب است. در صورت جذب شدن از طریق پوست یا در تماس با چشم باعث سوختگی می شود. علائم و اثرات آن عبارتند از: احساس سوزش، سرفه، خس خس سینه، گرفتگی حنجره، تنگی نفس، اسپاسم، التهاب و ادم حنجره، التهاب و ادم برونش، پنومونیت، ادم ریوی. البته این نیز حائز اهمیت است که حدود ۸۰% سنگ های کلیوی از اگزالات کلسیم تشکیل شده اند به همین دلیل افرادی که سابقه سنگ کلیه دارند باید از مصرف خوراکی های حاوی مقدار بالای اسید اگزالیک خودداری کنند. هرچند تحقیقات نشان داده است که اگزالات موجود در سنگ های کلیوی حاصل تولید آن در بدن است نه مصرف آن از طریق مواد غذایی. با اینحال افراد مبتلا به سنگ های کلیوی باید کمتر از ۵۰ میلی گرم در روز این ماده را مصرف کنند. یکی از روش های مفید برای کاهش سطح این اسید مواد غذایی این است که سبزیجات را بجوشانید، این کار سطح اگزالات را از ۹۰% به ۳۰% کاهش می دهد. همچنین برای عدم ابتلا به سنگ های کلیوی نوشیدن مقدار فراوان آب در طول روز و مصرف مقدار کافی کلسیم برای حذف اگزالات اضافی از طریق روده ها توصیه می شود. دانستن این مطالب ما را در شناسایی اسید و باز یاری خواهد کرد.

انواع اسید و باز - نرمال لابو

انواع اسید و باز - نرمال لابو

یکی دیگر اسید ها فسفریک اسید است که اسید فسفریک (Phosphoric acid) که به آن اسید فسفریک (V) یا اورتوفسفریک نیز گفته می شود یکی از اسیدهای معروف و پرمصرف است. اسید فسفریک یک اسید معدنی با فرمول H۳PO۴ است که حاوی یک اتم فسفر، چهار اتم اکسیژن و سه اتم هیدروژن است. این ترکیب یکی از مهمترین و مفیدترین مواد شیمیایی شناخته شده برای انسان است. فرم خام این اسید از سنگ‌های فسفات استخراج می شود در حالی که شکل خالص تر از فسفر سفید به صورت صنعتی تولید می شود. اسید فسفریک خالص یک ماده جامد کریستالی سفید با نقطه ذوب ۴۲.۳۵ درجه سانتی گراد است. این ماده وقتی کمتر غلیظ می شود، مایع چسبناک و بی بو با چگالی ۱.۸۸۵ گرم در میلی لیتر است که غیر سمی و غیر فرار است. این ترکیب یکی از مواد شیمیایی مهمی است که در صنایع مختلف از جمله کشاورزی و محصولاتی که ما در زندگی روزمره از آن ها استفاده می کنیم، کاربرد گسترده ای دارد. این ماده یکی از مهمترین و مفیدترین اسیدهای معدنی است و در صنایع غذایی نیز مورد استفاده قرار می گیرد. این ماده به دلیل خاصیت غیر سمی و اسیدی ملایم کاربردهای زیادی دارد و از آن در مواد معطر و طعم دهنده های مواد غذایی، نوشیدنی ها، محصولات دندانپزشکی، آرایشی و محصولات مراقبت از پوست استفاده می شود. از نظر صنعتی، بیشتر از آن در تولید کودهای فسفات استفاده می شود. همچنین به طور گسترده ای به عنوان الکترولیت، ماده اچینگ، عامل حذف زنگ زدگی، اصلاح کننده pH، مواد پاک کننده خانگی، آنتی کیک و ضد عفونی کننده مورد استفاده قرار می گیرد. در بین انواع مختلف اسیدها، اسید فسفریک معمولاً برای از بین بردن زنگ زدگی از فلزاتی مانند آهن، فولاد و غیره استفاده می شود. این اسید با زنگ زدگی واکنش نشان می دهد و آهن قهوه ای مایل به قرمز (اکسید آهن) را به یک ترکیب سیاه رنگ (فسفات آهن) تبدیل می کند که به راحتی از بین می رود. البته لازم به ذکر است که فسفات ها در تصفیه آب آشامیدنی کاربردهای زیادی دارند. از اسید فسفریک برای جلوگیری از واکنش های بعدی بعدی آب های زیرزمینی در معرض آهن و منگنز استفاده می شود که بیشتر به “آب قرمز” (از آهن) و “آب سیاه” (از منگنز) معروف است. وقتی آهن و منگنز در معرض هوا قرار می گیرند، اکسید می شوند و آب را تغییر رنگ می دهند. این مسئله باعث ایجاد لکه های زنگ زدگی آهن، یا لکه های سیاه مایل به قهوه ای از منگنز می شود که در اطراف آبریزهای وان یا لباس های شسته شده وجود دارد. این ترکیب برای جلوگیری از رسوب مواد معدنی و خوردگی (از pH کم و / یا فلزات غیر مشابه) در سیستم توزیع آب استفاده می شود. این ترکیب می تواند سرب و مس محلول را در آب آشامیدنی مصرف کنندگان را کاهش دهد. شسته شدن لوله ها و وسایل لوله کشی منجر به رسوبات سرب و مس در آب آشامیدنی می شود. فسفات ها به طور قابل توجهی باعث کاهش وجود سرب و مس در آب آشامیدنی می شوند. البته نباید از این نکته به سادگی گذر کرد که این ترکیب شیمیایی برای بسیاری از دستگاه ها و عملیات شیمیایی مورد استفاده قرار می گیرد. برخی از موارد کاربرد اسید فسفریک عبارتند از: برای از بین بردن رسوبات معدنی، تمیز کردن لکه های آب سخت، اچ کردن محلول نیترید در ساخت میکرو، در هیدروپونیک برای کاهش pH محلول مواد مغذی، به عنوان یک عامل اچ برای نیمه هادی ها، در محصولات آرایشی و بهداشتی محصولات مراقبت از پوست برای تنظیم pH، برای تصفیه آب آشامیدنی، برای تهیه لاستیک مصنوعی، برای برنزه شدن چرم، به عنوان افزودنی برای لاک ها، رنگدانه ها و رنگ ها. این ماده به عنوان یک افزودنی در ساخت آجرهای آتش نشانی، عوامل بازدارنده آتش، رنگ های سرامیکی و به عنوان کاتالیزور در پلیمریزاسیون پلی پروپیلن و برای افزایش عملکرد تنظیم رزین های مصنوعی استفاده می شود. مواد شوینده لباسشویی حاوی فسفات محلول هستند. فسفونات ها، ترکیبات ارگانوفسفره از این ماده شیمیایی به عنوان بازدارنده های خوردگی برای تصفیه آب و در صنعت نمک زدایی استفاده می شود. اسید فسفریک معمولا برای از بین بردن زنگ زدگی استفاده می شود. با تفیکیک مباحث فوق از هم شناسایی اسید و باز رخ خواهد داد.


این ماده شیمیایی وقتی به زنگ زده شود، با زنگ زدگی فلزات مانند فولاد و آهن واکنش نشان می دهد. در مرحله بعدی، این زنگار را به یک ترکیب سیاه رنگ که به راحتی قابل جدا شدن است تبدیل می کند. البته این اسید در صنایع غذایی نیز نقش بسزایی دارد. اسید فسفریک با گرید غذایی برای اسیدی کردن یا بازی کردن مواد غذایی و نوشیدنی هایی از جمله انواع کولا و مرباها استفاده می شود و طعم تند یا ترش ایجاد می کند.اسید فسفریک مورد استفاده در نوشابه ها می توانند باعث فرسایش دندان ها شود و در تشکیل سنگ کلیه به ویژه در افرادی که قبلاً سنگ کلیه داشته اند، نقش دارد. در غذا ها و نوشیدنی ها از اسید فسفریک با خلوص بالا به عنوان یک افزودنی به سس های غذایی، مایونز و آب میوه ها است و برای افزایش اسیدیته نوشیدنی های نوع کولا استفاده می شود. نمک های فسفات کلسیم برای جلوگیری از تفکیک آب به کالا های پخته شده و پنیرهای سفید و نرم اضافه می شوند. از این ماده در تصفیه شکر و روغن خوراکی و برای کنترل باکتری در فرآوری مواد غذایی استفاده می شود. نمک های فسفات سدیم و پتاسیم به عنوان مواد نگهدارنده غذا عمل می کنند. برای کاربرد اسید و باز در صنایع نیز باید به شما بگوئیم که این اسید همچنین برای از بین بردن رسوبات معدنی، لکه های سیمانی و لکه های آب سخت در صنعت ساخت و ساز استفاده می شود. این ترکیب می تواند به عنوان یک ماده اکسید کننده شیمیایی برای تولید محصولات کربن فعال عمل کند. در شیمی آلی فسفات یا ارگانوفسفات استر اسید فسفریک است. فسفات های آلی در بیوشیمی، بیوژئوشیمی و محیط زیست ترکیبات مهمی هستند. فسفات (Pi) یک جزء اساسی برای حیات است و در سیستم های بیولوژیکی، فسفر به صورت یون فسفات آزاد موجود در محلول یافت می شود و به آن فسفات معدنی گفته می شود، تا آن را از فسفات های محدود شده در استرهای مختلف متمایز کند. اسید فسفریک داغ برای ساختن نیترات سیلیکون در ریزساخته ها استفاده می شود و به عنوان شار برای کمک به فرآیند لحیم کاری مورد استفاده قرار می گیرد. این ترکیب همچنین در محلولهای pH هیدروپونیک برای کاهش pH محلول های مواد مغذی استفاده می شود. اسید فسفریک همچنین به عنوان الکترولیت در الکتروپولیش مس برای از بین بردن گره ها و برآمدگی ها استفاده می شود. این ماده در پردازش نیمه هادی های مرکب و معمولا به عنوان یک ماده اچینگ مرطوب کاربرد دارد. البته باید به شما بگوئیم که این اسید دارای عوارض و خطراتی می باشد که در این قسمت قصد داریم تعدادی از آن ها را برای شما شرح دهیم. این اسید در صورت تماس پوستی، تماس با چشم و بلع می تواند بسیار خطرناک باشد. همچنین در صورت استنشاق بخارات می تواند باعث تحریک دستگاه تنفس شود. این ماده شیمیایی می تواند باعث آسیب به پوست، چشم، دهان و دستگاه تنفسی شود. به دلیل خطرات احتمالی ناشی از این ماده شیمیایی، استفاده از تجهیزات حفاظتی هنگام استفاده از آن بسیار مهم است. در غلظت های متوسط محلول های اسید فسفریک برای پوست تحریک کننده هستند. تماس با محلول های غلیظ می تواند باعث سوختگی شدید پوست و آسیب دائمی چشم شود. همچنین رابطه مستقیمی بین مصرف طولانی مدت کولا با پوکی استخوان در مردان و زنان مسن وجود دارد. تماس مکرر یا طولانی مدت با غبار اسید فسفریک می تواند منجر به سوزش مزمن چشم، سوزش شدید پوست یا مشکلات طولانی مدت دستگاه تنفسی می شود. برای حفظ سلامتی در هنگام کار کردن با این ماده شیمیایی، استفاده از تجهیزات محافظت شخصی (PPE) بسیار مهم است. هنگام استفاده از این ماده از دستگاه تنفس معتبر و همچنین محافظ صورت، دستکش و چکمه استفاده کنید. این ترکیب را از مواد ناسازگار مانند مواد اکسید کننده، فلزات، مواد قابل احتراق و قلیاها دور نگه دارید و آن را در محلی با تهویه مطبوع و مناسب و به دور از رطوبت در ظروف روکش دار ذخیره کنید. به نکات بیان شده خوب دقت کنید تا بتوانید در نهایت موفق به شنناسایی اسید و باز بشوید.

انواع اسید و باز - نرمال لابو
انواع اسید و باز - نرمال لابو

یکی دیگر از اسید های مهم در صنایع، اسید لاکتیک می باشد. لازم به ذکر است که اسید لاکتیک یک اسید آلی با فرمول مولکولی CH۳CH (OH) COOH دارد. این اسید در حالت جامد سفید رنگ است، در آب حل می شود و در حالت محلول یک محلول بی رنگ ایجاد می کند. این ترکیب به صورت مصنوعی و هم از منابع طبیعی تولید می شود. لاکتیک اسید به دلیل وجود گروه هیدروکسیل مجاور گروه کربوکسیل، یک آلفا هیدروکسی اسید (AHA) است و به باز مزدوج آن لاکتات نامیده می شود. اسید لاکتیک در ترشی سبزیجات، خمیر مایه نان، آبجو، شراب، کلم ترش و غذاهای تخمیر شده مانند سس سویا وجود دارد و مسئول عطر و طعم ملایم آن ها است علاوه بر سبزیجات و غلات تخمیر شده، محصولات لبنی تخمیر شده مانند کفیر و ماست نیز حاوی اسید لاکتیک هستند. البته درباره تاریخچه این اسید باید به شما بگوئیم که کارل ویلهلم شیل، شیمی دان سوئدی اولین شخصی بود که این ماده را در سال ۱۷۸۰ از شیر ترش جدا کرد. نام این اسید منعکس کننده فرم ترکیبی آن و به معنی مشتق شده از شیر است. در سال ۱۸۰۸ یونس یعقوب برزلیوس کشف کرد که اسید لاکتیک (در واقع L- لاکتات) در هنگام تمرینات بدنی در عضلات نیز تولید می شود. ساختار این اسید توسط یوهانس ویسلیکنوس در سال ۱۸۷۳ مشخص شد. در سال ۱۸۵۶، نقش لاکتوباسیلوس در سنتز این ماده توسط لوئیس پاستور کشف شد. این ترکیب با این روش در سال ۱۸۹۵ به صورت تجاری تولید شد. در سال ۲۰۰۶، تولید جهانی آن با متوسط رشد سالانه ۱۰ درصد به ۲۷۵۰۰۰ تن رسید. حائز اهمیت است که این ترکیب به صورت صنعتی با تخمیر باکتریایی کربوهیدرات ها یا با سنتز شیمیایی استالدئید تولید می شود. در سال ۲۰۰۹، اسید لاکتیک عمدتا توسط تخمیر تولید می شد. تولید اسید لاکتیک راسمیک متشکل از مخلوط ۱: ۱ استریوایزومرهای d و l یا مخلوطی با حداکثر ۹/۹۹ درصد اسید لاکتیک، با تخمیر میکروبی امکان پذیر است. تولید این اسید در مقیاس صنعتی نیز توسط تخمیر امکان پذیر است، اما بسیار چالش برانگیزتر است. البته جالب است بدانید که همچنین این فرضیه مطرح است که لاکتات ممکن است یک عمل قوی بر روی شبکه های GABA در مغز در حال رشد ایجاد کند و باعث مهار بیشتر آنها از آنچه که قبلاً فرض شده بود از طریق پشتیبانی بهتر از متابولیت ها یا تغییر در سطح pH داخل سلول های یا هردو شود. مطالعات برش های مغزی موش ها نشان می دهد که β-هیدروکسی بوتیرات، لاکتات و پیروات به عنوان بسترهای انرژی اکسیداتیو عمل می کنند و وقتی که گلوکز به عنوان حامل انرژی در طی فعالیت شدید سیناپسی ناکافی است باعث افزایش در مرحله اکسیداسیون NAD (P) H می شوند و در نهایت این لاکتات است که می تواند یک بستر انرژی کارآمد باشد که قادر به حفظ و تقویت متابولیسم انرژی هوازی مغز در شرایط آزمایشگاهی است. لاکتات همچنین می تواند به عنوان یک منبع مهم انرژی برای سایر اندام ها از جمله قلب و کبد باشد. زیرا در طی فعالیت بدنی تا ۶۰٪ از میزان گردش انرژی عضله قلب از اکسیداسیون لاکتات ناشی می شود. البته لازم به ذکر است که اسید لاکتیک بخشی از ترکیبات شیمیایی است که به نام آلفا هیدروکسی اسیدها (AHA) شناخته می شوند. این اسید یک مایع جامد یا شفاف سفید محلول در آب است که می تواند به طور طبیعی یا شیمیایی تولید شود. روش تولید طبیعی این اسید شامل تخمیر باکتریایی کربوهیدرات ها (قند،نشاسته) است. اسید لاکتیک از قند چغندر، نیشکر، ذرت و تاپیوکا نیز ساخته می شود. اسید لاکتیک اغلب به عنوان یک لایه بردار در محصولات آرایشی و بهداشتی و در محصولات ضد چروک استفاده می شود و در محصولات شستشوی بدن ما نیز به عنوان یک نگهدارنده طبیعی عمل می کند. پس با این روش ها می توان به شناسایی اسید و باز پرداخت.


اسید لاکتیک ماده ای است که در بدن انسان نیز به صورت خود به خود تولید می شود. وقتی فردی ورزش می کند، بدنش از اکسیژن برای تجزیه گلوکز جهت تولید انرژی استفاده می کند. در حین ورزش شدید اگر اکسیژن کافی برای تکمیل فرآیند تجزیه گلوکز وجود نداشته باشد، اسید لاکتیک در بدن ساخته می شود. سپس بدن بدون استفاده از اکسیژن اسید لاکتیک را به انرژی تبدیل می کند که عوارض جانبی همچون درد عضلانی را به همراه دارد. باید به شما بگوئیم که این ماده یکی از اسیدهای آلی شناخته شده است که کاربردهای صنعتی گسترده ای دارد. این اسید در صنایع غذایی، شیمیایی، دارویی و آرایشی کاربردهای بسیار زیادی دارد. از این اسید در صنایع غذایی برای تهیه محصولات لبنی تخمیر شده، ترشی سبزیجات و پخت ماهی، گوشت و سوسیس استفاده می شود. این اسید نه تنها یک ماده مهم در غذاهای تخمیر شده از جمله سبزیجات کنسرو شده، ماست و کره است بلکه به عنوان یک نگهدارنده در سبزیجات ترشی و زیتون نیز عمل می کند. این اسید آلی طبیعی در صنایع دیگری از جمله صنایع داروسازی، آرایشی و بهداشتی، مواد شیمیایی و صنعتی نیز استفاده می شود. استفاده از اسید لاکتیک در صنایع مختلف از جمله صنایع داروسازی و غذا و نوشیدنی، عمدتا در اقتصاد های نوظهور مانند هند، چین و اندونزی، رو به افزایش است. اسید لاکتیک در صنایع غذایی با کنترل رشد میکروارگانیسم های بیماری زا، توانایی افزایش طعم و افزایش ماندگاری مواد غذایی و نوشیدنی ها را افزایش می دهد. این ترکیب عمدتا در تولید یک محصول به نام PLA استفاده می شود. PLA یک پلیمر زیست تخریب پذیر و یک ترموپلاستیک قابل کمپوست ساخته شده از منابع تجدید پذیر مانند اسید لاکتیک است که از طریق فرآیندهای تخمیر تولید می شود. این ماده شیمیایی به طور کلی، ایمن (GRAS) شناخته شده است و دارای پتانسیل بالایی در بازار صنایع غذایی است. این ترکیب در صنعت داروسازی نیز به دلیل استفاده در تولید دارو و همچنین استفاده به عنوان الکترولیت در محلول ‌های داخل وریدی بسیار شناخته شده است. در صنایع محصولات آرایشی و بهداشتی نیز مرطوب کننده های پوست بر پایه اسید لاکتیک خشکی پوست را بهبود می بخشند، جای آکنه را از بین می برند و از آسیب به بافت های پوست جلوگیری می کند. به همین علت استفاده از این اسید در صنایع مختلف روز به روز در حال افزایش است. شناسایی اسید و باز تنها با دانستن این مطالب امکان پذیر است.

انواع اسید و باز - نرمال لابو

انواع اسید و باز - نرمال لابو

یکی دیگر از اسید ها، اسید فرمیک نام دارد. اسید فرمیک یا اسید متانوئیک، ساده ترین اسید کربوکسیلیک موجود و مایعی بی رنگ ، خورنده و فرار با بوی تند است. اسید فرمیک در آب و بسیاری از حلال‌ های قطبی حل می شوند و تا حدودی با هیدروکربن‌ها قابل ترکیب است. این ماده که به نام جوهر مورچه نیز شناخته می شود اولین بار با آنالیز بخارات حاصل از تجمع گونه خاصی از مورچه کشف شد ولی در حشرات دیگر نیز وجود دارد. الفبته لازه به ذکر است که اسید فرمیک و نمک های آن در درجه اول در صنایع تولید خوراک دام به عنوان ماده نگهدارنده و آنتی باکتریال مورد استفاده قرار می گیرند. این ماده در تولید چرم و ضد یخ نیز کاربرد دارد و سایر کاربردهای آن شامل رنگ آمیزی و پرداخت منسوجات ، تولید افزودنی های غذایی ، تولید لاستیک طبیعی، مایعات حفاری و فرآیندهای مختلف شیمیایی است. براساس آمار منتشر شده در سال ۲۰۱۹ تولید این ماده حدود ۶۲۱۰۰۰ تن در روز بوده است که عمدتا از طریق هیدرولیز متیل فرمات تولید می شود اما با اسیدولیز کردن نمک های فرمات نیز می توان آنرا تولید کرد. باید به شما بگوئیم که اگرچه اسید فرمیک در دمای اتاق نسبتا پایدار است اما در برابر حرارت ناپایدار است و به سرعت تجزیه می شود. اسید فرمیک یک اسید آلی کارآمد و سازگار با محیط زیست برای بسیاری از کاربردها است. این ماده در صنعت داروسازی نیز برای تولید مواد دارویی فعال استفاده می شود. این ماده شیمیایی در غلظت های بالا خطرناک است اما در محصولات غذایی با رقت های خاص به عنوان نگهدارنده عمل کرده و در محصولات کشاورزی به عنوان سموم دفع آفات استفاده می شود. اسید فرمیک در حال حاضر برای جلوگیری از یخ زدگی جاده ها در زمستان در برخی کشورها به صورت نمک های مختلف جایگزین نمک های سنتی شده است زیرا با محیط زیست سازگارتر بوده و خیلی موثرتر عمل می کند. در حال حاضر صنعت کشاورزی مصرف درصد بالایی از اسید فرمیک را در سراسر جهان به خود اختصاص می دهد. این ماده به دلیل خاصیت ضد باکتریایی طبیعی به عنوان نگهدارنده آنتی باکتریال مورد استفاده قرار می گیرد. در این صنعت اسید فرمیک بیشتر به عنوان افزودنی غذایی مورد استفاده قرار می گیرد و اغلب به خوراک دام و سیلوها اضافه می شود. این ماده در سیلو ها عملکرد دوگانه دارد و علاوه بر اثرات ضد میکروبی باعث می شود سیلو در دمای پایین تری تخمیر شود و ضمن افزایش ارزش غذایی، زمان کلی برای تولید محصول نهایی را کاهش می دهد.


نباید از این نکته به سادگی گذر کنید که این ماده شیمیایی بسته به غلظت آن می تواند ایمن یا خطرناک باشد. در حالت عادی ما در معرض مقدار کمی از این ماده قرار می گیریم که عوارضی در پی نخواهد داشت. اما تماس با غلظت های بالای این ماده به دلیل خاصیت خورندگی اسید فرمیک می تواند خطرناک باشد. تماس مستقیم ، استنشاق و بلع فرم غلیظ اسید فرمیک باعث آسیب دیدگی شدید می شود و باید از آن اجتناب کرد. اگرچه این اسید در غلظت های غیر طبیعی بسیار خطرناک است اما در واقع یک ماده افزودنی بسیار مفید و کاربردی در صنایع غذایی ، شیمیایی و صنعت است. این ماده هنگام مصرف در مقادیر طبیعی ، خیلی سریع و به راحتی توسط بدن ما متابولیزه می شود و به صورت ایمن و سالم از بین می رود. با این وجود ، مشخص شده است که مصرف مقادیر بسیار بالای اسید فرمیک می تواند منجر به آسیب کلیه و کبد شود به همین دلیل در کاربرد این ماده باید دقت زیادی به خرج داد. البته دانستن این نکته نیز جالب است که دانشمندان معتقدند که اسید فرمیک در شکل گیری حیات بر روی کره زمین نقش داشته است و این ماده در سال ۱۹۷۰ اولین بار در فضای بین سیاره ای یافت شد و در شهاب سنگ ها نیز وجود دارد. این ماده شیمیایی ساختار ساده ای دارد و ممکن است در شکل گیری اسیدهای آمینه پیچیده تر و اسیدهای نوکلئیک موجود در موجودات زنده نقش داشته باشد. اسیدهای آمینه بلوک ساختاری پروتئین ها و اسیدهای نوکلئیک بلوک های ساختاری DNA (دی اکسی ریبونوکلئیک اسید) و RNA (اسید ریبونوکلئیک) هستند. بررسی منشاء حیات موضوع جالبی است که همواره مورد تحقیق است و ممکن است مواد شیمیایی ساده ای مانند این اسید که در زندگی کنونی ما بسیار حائز اهمیت هستند در گذشته های دور از اهمیت بیشتری برخوردار بوده باشند. شما هم اکنون می توانید انواع اسید و باز را با قمیت مناسب از فروشگاه آنلاین نرمال لابو خریداری کرده و ان را در کمترین زمان ممکن از پرسنل این فروشگاه دریافت نمائید. شاید حتی دانستن قیمت باز هم منجر به شناسایی اسید و باز بشود.

انواع اسید و باز - نرمال لابو

کاربرد اسید و باز در صنایع

اسید ها انواع مختلفی دارند. این مواد را بیشتر بر اساس قدرت دسته بندی می کنند. اما دسته بندی های دیگری همچون اسید های معدنی، اسید های آلی، اسید های خوراکی و اسید های صنعتی نیز وجود دارد. برای مثال اسید های معدنی، موادی هستند که در نتیجه ترکیب با هیدروژن بوجود می آیند. از این اسیدها بیشتر در صنایع و آزمایشگاه ها استفاده می شوند. این اسید ها بسیار قوی هستند و در صورت تماس با پوست باعث خوردگی و آسیب می شوند. برخی از این اسید های معدنی شامل هیدروکلریک اسید، سولفوریک اسید، نیتریک اسید، هیدروبرمیک اسید وهیدرویدیک اسید هستند. نوع دیگری از اسید های پرکاربرد، اسید های آلی هستند. این اسید ها بیشتر توسط برخی از موجودات زنده در طبیعت ساخته می شوند. بیشتر اسید های آلی خوراکی هستند و خاصیت اسیدی ضعیفی دارند. برخی از اسید های آلی شامل استیک اسید، سیتریک اسید، فرمیک اسید، لاکتیک اسید، مالئیک اسید و بسیاری دیگر هستند. اسیدها و بازها به وفور در شیمی مورد استفاده قرار می گیرند از بین اسیدهای قوی پرکاربرد می توان به سولفوریک اسید (H۲SO۴ )، هیدروکلریک اسید(HCl) ، هیدروبرمیک اسید (HBr)، نیتریک اسید (HNO۳ )، هیدرویدیک اسید (HI) و پرکلریک اسید (HClO۴) اشاره کرد. ترکیباتی مانند هیدروفلوئوریک اسید (HF )، هیدرو سولفریک اسید (H۲S )، فرومیک اسید (HCOOH) و بسیاری دیگر از اسیدها جزء اسیدهای ضعیف طبقه بندی می شوند. هیدروکسید های فلزات گروه I و گروه II جدول تناوبی بیشتر بازهای قوی موجود را تشکیل می دهند که برخی از آنها عبارتند از لیتیم هیدروکسید (LiOH )، سدیم هیدروکسید (NaOH )، پتاسیم هیدروکسید (KOH) و روبیدیم هیدروکسید (RbOH). از بین بازهای ضعیف می توان به آمونیاک (NH۳)، متیل آمین و غیره اشاره کرد. در ادامه اسیدهای پرکاربرد در شیمی شرح داده شده است. هر کدام از این اسید ها و باز ها دارای کابرد های فراغوانی در سنایع می باشند. برای کاربرد اسید و باز در صنایع باید برای شما اسید فسفریک را مثال بزنیم. همانگونه که به شما گفتیم این ترکیب در واکنش با پودر روی، فسفات روی را تشکیل می دهد که به عنوان سیمان دندان استفاده می شود. در ارتودنسی قبل از قرار دادن براکت و سایر وسایل دندانپزشکی برای تمیز کردن استفاده می شود. از بین بردن پلاک ها و سفید شدن دندان ها با مشتقات این اسید انجام می شود. ایمپلنت های فلزی ارتوپدی با فسفات کلسیم پوشانده شده اند تا ادغام آن ها با بافت استخوانی را تقویت کند. سیمان های فسفاتیک در جراحی سیستم های استخوانی استفاده می شود. همچنین، از نمک های فسفات برای کاهش درد در دندان های حساس استفاده می شود. این اسید بیشتر به عنوان واسطه در داروسازی استفاده می شود. یکی از اصلی ترین زمینه هایی که اسید فسفریک استفاده می شود، در دندانپزشکی است. این ماده به عنوان محلول اچینگ استفاده می شود و معمولا برای تمیز کردن دندان ها کاربرد دارد. سایر کاربرد های این ترکیب شامل سفید کننده دندان یا در ترکیب مایعات شستشوی دهان است. این ماده در تولید داروهای ضد تهوع نیز استفاده می شود. اسید فسفریک به عنوان یک الکترولیت در سلول های سوختی یا ژنراتورهای اکسی هیدروژن استفاده می شود. این ماده برای ساخت مواد شوینده مصنوعی و تصفیه آب و فلزات نیز مورد استفاده قرار می گیرد. از این نکته نیز نباید به سادگی گذر کنیم که این اسید همچنین برای از بین بردن رسوبات معدنی، لکه های سیمانی و لکه های آب سخت در صنعت ساخت و ساز استفاده می شود. این ترکیب می تواند به عنوان یک ماده اکسید کننده شیمیایی برای تولید محصولات کربن فعال عمل کند. در شیمی آلی فسفات یا ارگانوفسفات استر اسید فسفریک است. فسفات های آلی در بیوشیمی، بیوژئوشیمی و محیط زیست ترکیبات مهمی هستند. فسفات (Pi) یک جزء اساسی برای حیات است و در سیستم های بیولوژیکی، فسفر به صورت یون فسفات آزاد موجود در محلول یافت می شود و به آن فسفات معدنی گفته می شود، تا آن را از فسفات های محدود شده در استرهای مختلف متمایز کند. اسید فسفریک داغ برای ساختن نیترات سیلیکون در ریزساخته ها استفاده می شود و به عنوان شار برای کمک به فرآیند لحیم کاری مورد استفاده قرار می گیرد. این ترکیب همچنین در محلولهای pH هیدروپونیک برای کاهش pH محلول های مواد مغذی استفاده می شود. اسید فسفریک همچنین به عنوان الکترولیت در الکتروپولیش مس برای از بین بردن گره ها و برآمدگی ها استفاده می شود. این ماده در پردازش نیمه هادی های مرکب و معمولا به عنوان یک ماده اچینگ مرطوب کاربرد دارد. شما هم اکنون در صورت نیاز می توانید اسید و باز ها را با قیمت مناسب از فروشگاه آنلاین نرمال لابو خریداری کرده و آن را در کمترین زمان ممکن از پرسنل نرمال لاوب درب محل دریافت نمائید. هدف ما در این مقاله، ارائه راهکارهای شناسایی اسید و باز بود.